Miért hisztek Istenben?
Kedves Kérdező,
van egy vágyott célom, ahova az Úr el tud vezetni engem. Ezért örömmel tölt el, hogy segít engem, mellettem ál, kísér.
Te, a magad úgynevezett szabadságában és önállóságában, egyedül is el fogsz jutni valahova. Hogy ez a hely megfelelő lesz-e számodra, majd az idő megmutatja. Gyanítom, a te általad és az én általam választott célok nem ugyanazok, lehetséges, hogy nem futunk össze a továbbiakban.
Szia
Hihetetlenül tudatlan vagy!! megdöbbentően, és trágár is.
Ettől akarsz nagyobb lenni?!!
"Miért hagyjátok, hogy más irányítson titeket?" - ha azt hiszed, hogy tégedet nem irányítanak, hatalms tévedésben vagy!
Az, akiben te nem hiszel, ezt mondja neked is:Róma 6:16
" Nem tudjátok, hogy ha valakinek engedelmes rabszolgaként adjátok oda magatokat, akkor a rabszolgái vagytok annak, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnéi, ami a halálba visz, vagy az engedelmességéi, ami igazságossághoz vezet?"
Tehát te is irányítás alatt élsz! Te választottál kinek engdelmeskedel. Ez akkor is így van, ha éjjel nappal tagadod, mert nem ismered fel!
Miért nem érted, és nem hiszel Istenben? Itt a válasz:
1Korintusz 2:14–16
" Testi ember azonban nem fogadja el mindazt, amit Isten szelleme feltár, mert bolondságnak tekinti azokat, és nem tudja megismerni őket, mert szellemi módon kell megvizsgálni azokat. De a szellemi ember mindent megvizsgál, őt azonban egyetlen ember sem vizsgálja meg. Mert „ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt”? Mi azonban ugyanúgy gondolkodunk, mint Krisztus."
Ha nagyon kell valami indokot mondani akkor az a legkezenfekvobb, hogy a hivoket Isten szeretete vonzotta magahoz.
Isten maga az igazsag, es mi az igazsagot es az eletet szeretjuk, es a hamissagot gyuloljuk.
Nincs semleges terulet.
Vagy az igazsag oldalan allsz vagy a hazugsag oldalan.
A biblia szerint minden hitetlennek es hazugnak a resze a tuzzel es kenkovel ego toban lesz ami a masodik halal, boldogok viszont azok akik elfogadjak a meghivast a Barany mennyegzojere.
Krisztus hiv mindenkit a vele valo kozossegre, hogy orokke elhessen, a kerdes csak az, hogy ki hogyan torodik a meghivoval.
"Ateistaként nagyon érdekel, hogy miért hisznek az emberek egy szakállas, felhőn élő lényben".
Nem egy szakállas felhőn ülő lényben hiszek, hanem az Örökkévaló, Mindenható Istenben. :)
"Ha mindenhol ott van Isten, akkor mindenkire vigyáznia kéne, ennek ellenére mindenki meg fog halni egyszer, ő meg örökké "élni fog". Nagy g*ci lehet"
Erre csak ezt a mémet tudom reagálni.
Egyébként pedig oké, hogy itt a földi élet véges, de az élet nem áll meg a halállal, sőt, mondhatni akkor kezdődik.
"Amúgy a biblia bizonyítja azt, hogy már régebben is léteztek drogok. Többet szívhattak az írói, mint Tolkien vagy R. R. Martin. Maguktól nem találhattak ki ilyen f*****gokat."
Ha már itt tartunk Tolkien mélyen hívő volt. :)
"Ateistaként nagyon érdekel, hogy miért hisznek az emberek egy szakállas, felhőn élő lényben."
Nem baj, majd kijárod az általánost és akkor több fogalmad lesz a kereszténységről. Az ateisták általánosan ilyen buták, vagy te egy díszpinty vagy?
Amúgy én is kérdeznék tőled valamit:
Pl. ha te nem hiszel, akkor mivel töltöd az idődet? Nem keserít el, hogy egy pusztuló bolygón élsz? Hogy lopnak tőled, ellehetetlenítik az életed más emberek és hatalmak? Hogy a gonoszság tobzódik?
Ezeket a dolgokat tényleg nem látod? Mondjuk Jézus megmondta, hogy szemünk van de nem látunk...
Hogy miért hiszek?
Na ne adja már be nekem senki, hogy majd a "természet" kitalálja, hogy a nő a méhében hordja ki gyermekét. Ez nem jöhetett létre magától. De nézhetjük a természet tökéletességét vagy a tökéletes emberi testet. Ez magától egyértelmű, hogy nem jöhetett létre.
Na meg amúgy ahhoz elég pihentnek kellene lenni, hogy valaki magától kitalálja az egész Bibliát, vagy akár csak történeteket találjon ki hozzá.
Sok csoda tanúskodik Isten létezéséről. Amúgy bocsesz csocsesz, de miért írtad nagy betűvel az "isten" szót, hogyha amúgy nem is hiszel benne. Az istenképed pedig tök gáz.
Amúgy mi értelme lenne Isten nélkül az életünknek.
Bocsi, nem akarlak megbántani, de elég rossz lehet úgy élni, hogy leéled a földi életed és ezzel vége.
16/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!