A dianetika (szcientológia ága) működik vagy kamu?
Figyelt kérdés
Valakinek van saját tapasztalat ??2018. aug. 5. 15:00
12/25 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy ennek semmi köze a pszichológiához, sőt a szcientológusok kifejezetten utálják a pszichológusokat, pszichiátereket. A dianetikát inkább nevezném modern kuruzslásnak.
Viszont nagyon vigyázni kell velük, mert alattomos módszerekkel igyekeznek embereket becsapni és behálózni. Sokszor olyanokat vesznek célba, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak, pl. drogosokat. Régen nálunk (mármint Mo-n) is volt olyan ügy, hogy drogmegelőzési szervezetnek álcázva próbáltak iskolákba bejutni, hogy ott órákat tartsanak, meg lényegében toborozzanak.
13/25 anonim válasza:
Az auditálás az, amikor kiszedik belőled a titkaidat, aztán megzsarolnak velük.
14/25 anonim válasza:
Én beleolvastam egy kiadványukba. A boldog élet titkáról szólt. Kb. ugyanaz volt, mint a tízparancsolat, csak Isten volt kihagyva belőle. Ne esküdj hamisan, ne csald a partnered, stb. stb. Ez alapján úgy gondolom, hogy működhet is esetleg. Viszont: A kettő között az a különbség, hogy a Biblia tanácsait ingyen megkapod. Olyan valakitől, aki jól ismeri az embert, hiszen ő teremtette. Míg a dianetikával foglalkozó könyvekért kemény pénzeket kell fizetni. Egy kolleganőm fia már több százezret ráköltött ilyen könyvekre.
15/25 anonim válasza:
nem vagyok vallásos, de #14nek adtam egy zöld kezet
16/25 A kérdező kommentje:
Mi köze van ehhez,hogy vallásos vagy?
2018. aug. 7. 22:35
17/25 anonim válasza:
vallásos emberekkel általában nem szoktam egyetérteni
18/25 anonim válasza:
De te azt írtad,nem vagy vallásos. Mi köze van ennek ahhoz, hogy egyetértesz e. Nem kell válaszolni, csak költői kérdés.
19/25 anonim válasza:
Régebben elmentem pár alkalmukra. Felvették velem a kapcsolatot, néha küldözgettek leveleket. Az egyiket valami őrült írta, aki arról írt, hogy annyira tetszik neki ez a dianetika, hogy emiatt otthagyta az egyetemet félbe. Már előtte se vettem őket nagyon komolyan, ezután pláne nem.
20/25 A kérdező kommentje:
Már nem aktuális. Itt van a lényeg: google Magánbeszélgetés Juszt Lászlóval a szcientológiáról.
2018. aug. 16. 00:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!