Mik az alapvető eszmei különbségek a következő protestáns felekezetek/irányzatok között? Hogyan értelmezik a keresztény tanítást, mi számukra a legfontosabb?
Evangélikus, Kálvinizmus, Baptizmus, Adventizmus, Pünkösdizmus, Unitarizmus?
Köszönöm előre is azoknak, akik szánnak időt arra, hogy kifejtsék ezeket nekem!
#19 "Flvaius írásait veszed alapul, aki már keresztény forrásokra támaszkodott, mert személyesen nem ismerhette Jézust?"
Természetesen nem elsősorban Flaviust (akinél a rövid megjegyzés Jézusról is utólagos betoldás, azaz nem Flavius írta); de megjegyzem az újszövetségi szerzők közül max. Márk meg Máté ismerhették személyesen Jézust, a többiek nem.
Ez egy elég merész megállapítás, hogy se Péter, se Jakab, se János, se Júdás nem ismerte Jézust.
Mert ezen könyvek többségének szerzőjét a történetkritika sem veti el. Természetesen tudom, hogy például Péter 2. levelét nem ő írta, de az 1. levelét neki tulajdonítják.
Az előző hozzászóládosat még kevésbé értem. Az ószövetségi zsidó iratok miben segítenek nekünk felderíteni a történelmi Jézust?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!