Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A beteglátogatáskor csak a...

A beteglátogatáskor csak a beteget, vagy a hozzátartozókat is megáldoztatja a pap?

Figyelt kérdés
Tegnap jött a beteg édesapámhoz a plébános út, feladta neki a betegek kenetét, illetve áldoztatta is. Mi a család többi része evangélikusok vagyunk. Ha mi is katolikusok lennénk Anyával, akkor minket is megáldoztatott volna?

2018. aug. 1. 08:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Azt, aki kéri.
2018. aug. 1. 08:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.. Nagymamámhoz is jött ki az atya, de nem merült fel, hogy mi is áldozzunk. Elvileg egyébként lehetséges, sőt a kánonjogban szerepel, hogy a szentségi böjt vagyis hogy az Eucharisztia vétele előtt nem lehet egy órával enni-inni, ez nem vonatkozik sem a betegre, sem az őt ápolókra. "Az idősek és azok, akik valamilyen betegségben szenvednek,valamint az őket gondozó személyek megáldozhatnak akkor is, ha előzőleg egy órán belül valamit magukhoz vettek." (919.kánon, 3.p)
2018. aug. 1. 09:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Amikor a betegekhez viszik az Eukarisztiát, az egy speciális eset (ami egyébként az ősegyház idejéből maradt ránk). Természetesen a család többi tagja a szentmise keretében tudna áldozni.
2018. aug. 1. 11:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Én evangélikus vagyok, mielőtt az evangélikus nagypapám meghalt a család többi tagjával együtt vett úrvacsorát, minálunk szokás a házi úrvacsora közösség ilyen esetekben
2018. aug. 1. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!