Mibol temetik el a csaladok a hozzatartozokat?
Nálunk általában gyűjtenek az "öregek" rá, egy közeli rokon (fia, lánya, vagy aki jár hozzá) tudja a bankszámlák hozzáférési adatait, vagy van joga is felvenni, vagy tudja otthon hova van eldugva a pénz, és abból. Vagy az ő nevükön fut a megtakarítási számla ha van annyira jó viszony és bizalom így a későbbi hagyatékin nem problémáznak rajta, viszont ilyenkor nem is nyújtja be ez a rokon a számlákat.
Mert egyébként ha saját pénzből temeti az ember utána a hagyatékin benyújtható a temetés költségeit leíró számla/számlák és ilyenkor a temetést intéző ember, ezt a hagyatékból visszakapja és csak ezután örökölnek az örökösök bármit.
de tényleg, és nálunk nincs erre biztosítás? nem azért, de egy 30 évesnél se lehet tudni, mit hoz a holnap ... :( és én se szeretnék milliós költségeket a családra hagyni, de félretett pénzem meg nekem sincs, holott sajna minden esélyem megvan h netán bekövetkezik.
A temetési segély az egy vicc, abból ugyan nem temetnek el senkit, szal más forrás kellene.
Anyunak sincs egy fillér félretett pénze, sőt tőlünk kér rendszeresen hó végén.Sose volt takarékos, gyűjtögető típus.
Úgyhogy a testvéremre,és rám hárulnak majd a temetési költségek.
Máshol összedobja a család, de van olyan öregasszony, aki egymilliót gyűjtött, hogy abból temessék el majd...
Az én nagymamám is inkább éhen halt volna, minthogy a temetési pénzéhez hozzányúlt volna.
Egyébként nem kell milliós tételekre gondolni, sokkal szolidabban is kihozható egy temetés. Nagymamám pl. azért spórolt, mert náluk egyértelműen a koporsós temetés a "divat" és neki csak is az lehet majd, de az sokkal többe kerül.
Nagyjából 70 éves korában mondta el, hogy van ilyen pénze neki is és papámnak is, illetve hol találjuk, hogyan jutunk ehhez hozzá, ha úgy alakulna. Nagypapámat még ő temettette, kérdeztük, hogy szüksége van-e anyagi támogatásra, nem volt.
A szüleim még viszonylag "fiatalok", de sosem lehet tudni elven van életbiztosításuk, ami pl. tartós betegségre, rokkantságra is érvényes, ahogy halálesetre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!