Mitől függ, hogy Isten segít-e, ha imádságban kértük a segítségét?
Oh, édes, tudom hogy a vallásosaknak nehezebben megy a szövegértés, de...
1) Természetfeletti logikailag nem létezhet. Mert ami létezik, az a természet része, tehát definició szerint természetes. Ami tehát "természetfeletti", az definició szerint nemlétező.
Tehát ha Isten természetfeletti, akkor nem létezik.
2) Összekeverted amit Istenről (bármely istenségről) mondtam azzal amit az imáról mondtam.
3) A wikipédia judaista kontrol alatt van, nem istenellenes, hanem egyenesen pártolja azt.
4) A bibliai istenségről nem esett szó, de azt az 1Kir.18 alapján cáfolni tudjuk 100% bizonyossággal.
Szia
Valóban ír arról a Biblia, hogy nem minden imát hallgat meg Isten Mert vannak olyan imák, amelyeket tényleg nem hallgat meg. Miért írom ezt?
Ezt olvashatod az imával kapcsolatban:
„állandóan kérjetek (vagyis imádkozzatok), és adnak nektek; állandóan keressetek, és találtok; állandóan zörgessetek, és megnyittatik nektek” Luk 11:9.
Efézus 6:18
"miközben az ima és a könyörgés minden formájával élve minden alkalommal kitartóan imádkoztok szellemmel. Ennek érdekében maradjatok ébren, és folyton könyörögjetek az összes szentért."
„Ha kiterjesztitek kezeiteket, elrejtem szemeimet előletek; sőt ha megsokasítjátok is az imádságot, én meg nem hallgatom: vérrel rakvák kezeitek. Mosakodjatok meg, tisztítsátok meg magatokat, távolítsátok el cselekedeteitek gonoszságát a szemeim elől; szűnjetek meg rosszat cselekedni. Tanuljatok meg jót tenni” ” Ézsaiás 1:15-17.
JEHOVA minden követelménye bölcs, igazságos, és szerető. Semmi esetre sem terhes ("Mert ha szeretjük Istent, megtartjuk a parancsait. A parancsai pedig nem megterhelőek" 1János 5:3). Ez vonatkozik az imával kapcsolatos követelményeire is, amelyek közül az egyik az, hogy az imáinkkal összhangban levő életet éljünk. Elengedhetetlenül szükséges, hogy a cselekvési módunk elnyerje Jehova tetszését. Máskülönben hogyan várhatjuk el, hogy figyelembe vegye és kegyesen fogadja kéréseinket és könyörgéseinket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!