Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől függ, hogy Isten segít-e...

Mitől függ, hogy Isten segít-e, ha imádságban kértük a segítségét?

Figyelt kérdés
2018. júl. 31. 20:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
Isten mindig segít, de azt adja, amire szükségünk van.
2018. júl. 31. 20:56
 2/12 anonim válasza:
23%
Isten nem létezik.
2018. júl. 31. 20:57
 3/12 anonim ***** válasza:
47%
Khm... nem egy automatáról van szó, ahova bedobod az imát és kiadja a segítséget, valamitn nem is a piacon vagy, ahol alkudozni lehet. Kissé unom már hogy egy héten belül negyedjére írod ki ugyanazt...
2018. júl. 31. 21:21
 4/12 A kérdező kommentje:
#3! Én meg kissé azt unom, hogy ebben a kategóriában lehet a legtöbb kioktató választ kapni. Pont a vallás kategóriában. Egyébként mióta regisztrálva vagyok az oldalon, talán összesen nem írtam négy kérdést ebbe a kategóriába, nem hogy ezen a héten. Valakivel összekeversz.
2018. júl. 31. 21:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Igazából kizárólag Isten akaratától hogy később segít-e, később segít, vagy nemet mond...

Érdemes megfigyelni egyébként hogy Jézus is úgy tanította imádkozni az embereket hogy "legyen meg a TE akartod (=Isten akarata)", nem pedig hogy "legyen meg az én akaratom"...

2018. júl. 31. 22:54
 6/12 anonim ***** válasza:
Illetve előfordul, hogy néha a saját akaratával szemben cselekszik.
2018. aug. 1. 08:26
 7/12 anonim ***** válasza:
Hittel kell kérni és nem a saját "gerjedelmeinkre". Lsd. Jakab levél
2018. aug. 1. 09:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Múlt héten én is kiírtam egy hasonló kérdést és kaptam néhány kioktató választ, azzal is cádolta az egyik hozzászóló,hogy ezotériával foglalkozom...de a negatív hozzászólások mellett szerencsére pozitivakat is kaptam.

Hittel és kitaróan kérd Istentől az adott dolgot és mindig tedd hozzá: Legyen meg a te akaratod!Ő mindig valamilyen formában válaszol, ha nem is mindig azt adja amit kérünk.

2018. aug. 1. 12:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Mint mondtam, mielőtta cenzúra eltűntette:

elsősorban attól, létezik-e.

Mivel nem létezik, sosem segít.

Btw, tudományosan igazolt tény, hogy az imádkozás nemsegít.

2018. aug. 1. 12:41
 10/12 anonim ***** válasza:

"Mivel nem létezik, sosem segít. Btw, tudományosan igazolt tény, hogy az imádkozás nemsegít."

Szerintem az automatikus hülyeségmérő törölte. A tudomány bizonyította, mi?

Még az istenellenes wikipédia is tudja:

"Mivel a természettudományok eleve kizárják a természetfölöttit mint magyarázó okot, így természetesen soha nem bukkanhatnak semmi olyasmire, ami természetfölöttire utalna. Ez nem jelenti azt, hogy ilyesmi nem létezhet."

[link]

De persze igazolt tény, hogyne:)

2018. aug. 1. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!