Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan gondolkodsz a vallásról...

Hogyan gondolkodsz a vallásról? Hívő vagy?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok ki mennyire vallásos. Kezdésnek leírom az én álláspontomat. Én nem hiszek istenben. Szerintem a biblia valós eseményeken alapul, de a nagy része mese. Úgy gondolom, a vallás egy eszköz arra, hogy megmutassa, hogy hogyan kell élni, azoknak akik maguktól nem tudják. Egyáltalán nem azt mondom, hogy mindenki buta aki hisz istenben, de vannak olyanok, akiknek egyszerűbb úgy megmagyaráni azt, hogy miért ne bántsanak másokat/ne lopjanak...stb, hogy azért mert akkor a pokolra jutsz, mint megértetni velük, hogy ez miért rossz.

2018. júl. 30. 15:28
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Ha ez a kérdés minden vallásra vonatkozik, akkor szerintem nagyon kényes téma....

A kereszténység úgy alapból a leg megszokottabb vallás, és a jelenlegi második leghumánusabb. Nincsenek túlzó vallási kötöttségek, csak akkor ha lelkész vagy, szóval nekem semmi bajom nem lenne vele.

Az iszlám már egy jóval durvább vallás, kötelező napi 5 imádkozással és nőként nem élnék egy olyan országban ahol ez a hivatalos vallás, tudniillik, az iszlámot másnéven az élő hímsominizmusnak is hívják, persze régióbeli eltérések itt is akadnak.

A zsidóság a második legöregebb ismert vallás, ami nem zűrös, van hívő zsidó ismerősöm, aki nagyon rendes, jó ember, a zsinagógák nem álszentekkel vannak tele, mint a keresztény templomok. Csak hát a körülmetélés. Elég kényes kérdés.

A sintoizmus egy "ideiglenes" vallás, rengeteg isten van, mindegyik másért felel, és általában csak akkor imádkoznak bizonyos istenekhez, ha "szezonja" van. Pl. Tenjin, a tudás főistene, főleg vizsgaidőszakban imádkoznak hozzá.

A buddhizmus hívőkben az egyik legnéptelenebb vallás, mert a legtöbben csak papíron buddhisták. Ez a vallás a "belső béke" megtalálására fókuszál, és az élet védelmére. A buddhista szerzeteseknek szigorú megkötéseik vannak, például maguk előtt seperniük kell, hogy egy rovart se taposhassanak el, egy buddhista szerzetesnek kötelessége megakadályozni hogy valaki öngyilkosságot kövessen el, ha ezt az öngyilkosjelölt közölte vele, stb.. Ez a jelenleg élő leghumánosabb, és legbéjésebb vallás.

Én személy szerint buddhista vagyok, de nem vallanám hívőnek magam, csak anno középiskolában muszáj volt egy felekezethez tartozni, hogy felvegyenek.

2018. aug. 1. 01:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!