Mi a különbség a reformátusok és a katolikusok között?
"Jah, egy pszichológus is mit pofázik a szorongásokról, gyerekkori traumákról, meg az egyéb ilyen dolgokról. Valószínűleg sosem volt pl. borderline-os, így nem tudhatja, hogy egy ilyen ember min mehet keresztül."
A pszichológia a legtöbb esetben pont öngyógyítás, mint szakválasztás. Továbbá egy pszichológus mielőtt elkezd üléseket vezetni számos ülésen vesz részt páciensként! És nem kell tudniuk, hogy a betegük mit érez. Átérezni kell és segíteni nekik.
Egy katolikus pap, viszont általában a magas lóról osztja az igét, olyan dolgokról amiről fingja sincs. Hogyan beszélhet egyáltalán valaki úgy házasságról, hogyan köthet úgy össze életeket, hogy ő maga mélyen elzárkózik attól csak azért, mert egy X száz éves dogma ezt mondta ki azért, hogy az egyház vagyona ne aprózodjon el, és legyen arany amit fel lehet okádni a katolikus templomok falára.
A római katolikus vallás semmi másról nem szól csak képmutatásról. Egyházi szinten legalábbis.
Mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólását!
Kérdésem lényegét leginkább a 6-os válaszoló értette meg és köszönöm, hogy kimondtad, amit magam is gondolok, látok, érzek, mivel én is arra a végkövetkeztetésre jutotta, hogy a reformátusoknál nincs meg az a képmutatás, mint ami a katolikusoknál....
Természetesen a vallási jellemzőkre is kíváncsi voltam/vagyok és köszönöm a 8-as illetve a többiek elemzését is, de valójában az emberi oldala érdekel a dolognak, hogy az életben, a mindennapok során miben, hogyan mutatkoznak meg a különbségek emberi tulajdonságaik tekintetében.
Én sok mindent nem értek:
pl. a katolikusoknál miért van szükség közbenjáróra Isten és ember között?
Miért papolnak a házasság szentségéről, amikor ők maguk nem házasodhatnak és ezért annyi a pedofil meg a zárdai, bújtatott szexualizálás, meg a ministráns-zaklatás stb.
Miért kell templomba járni, amikor Isten otthon is lát és mindenhol jelen van, ahol imádkozik az ember?
Miért imádkoznak és térdepelnek a katolikusok szobrokhoz - ez nem bálványimádás?!
Kíváncsian árom a válaszokat!
#17 nem a cölibatus a legfontosabb az egyházban, bármikor megváltoztatható, sokan szorgalmazzák a házas férfiak pappá szentelését, pl. Beer Miklós is.
A jegyesoktatást meg csomo helyen házaspárok tartják.
"bármikor megváltoztatható"
Akkor miért nincs már bő ötven éve eltörölve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!