Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak mi lenne a véleménye...

Jézusnak mi lenne a véleménye a Fidesz keresztény demokráciájáról?

Figyelt kérdés
Nem lehet, hogy valószínűleg azt mondaná, abszolút semmi közük ahhoz amit én tanítottam?
2018. júl. 17. 16:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
88%

"Ti sem vagytok különbek!"

Valóban nem, legalább is részben. Én például sosem sikkasztottam, pláne nem milliárdokat. Viszont országot sem szándékozom vezetni, mellette pedig mellemet verve hangoztatni, hogy mennyire keresztény vagyok, úgy, hogy az egyik kezemmel a zsebembe harácsolom a közvagyont, míg a másik kezemmel a haverok zsebébe.

Tudod magasabb pozíció, több felelősséggel jár. Egy vezetőnek mindig példamutatónak kellene lenni...

2018. júl. 18. 22:46
 22/27 anonim ***** válasza:
#21 Ez így van. Példamutatónak kéne lennie. Nem konkrét bűnökre gondoltam amúgy. És aki magára veszi az úgy járt 😂 Én arra gondolam, hogy nem kéne ítélkezni úgy, hogy igazából nem is ismerjük az embereket (nem vagyok fiedeszes mielőtt valaki azt mondaná) lehet, hogy Ők előbb jutnak a Mennyek országába, mint Ti :) Ezt csak az Úr tudja ;) :)
2018. júl. 19. 00:53
 23/27 Alex Fly ***** válasza:
100%

@20: tényleg, biztosan azért adta Isten a Törvényt, hogy még véletlenül se tehesse szóvá senki a bűnt...

Gondolom Keresztelő János is azért lett lefejezve, mert nem mmerte kimondani, hogy Heródes bűnben él. Mint ahogy Illés is mindent szó nélkül eltűrt az ország vezetőitől.

És persze Jónás is jutalomból utazhatott egy cethalban, amikor példamutató módon nem kezdett el ítélkezni Ninive felett...

2018. júl. 19. 04:55
 24/27 szp72 ***** válasza:
100%

"Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből!" Mt 7:1-5

Ezt a bibliai részt sokan tévesen úgy értelmezik, hogy egyáltalán nem szabad ítélni, pedig például Jézus maga mondja: "Ne látszatra ítéljetek, hanem igazságosan ítéljetek!" (Jn 7,24) Jézus azonban a büntető ítéletről, tehát az ítélkezésről beszél. Amilyen mértékben megbünteted a bűnöst, olyan mértékben büntet meg téged Isten is, ha hasonló mértékben vétkezel.

Természetesen az sem lehetséges, hogy soha ne ítélkezzünk, hogy soha ne büntessünk. A társadalom békéje megkívánja, hogy a bűnözőket semlegesítsük. De Jézus nem is azt mondja, hogy semmiképpen se ítélkezz, hanem hogy akkor vedd tudomásul, hogy amit te megbüntetsz, azt benned is megbüntetik hasonló mértékben. Megbüntetheted a szálkát, de jaj neked, ha a tiédben pedig gerenda van. Aki irgalmasan és igazságosan ítélkezik az maga is remélheti, hogy igazságosan és irgalmasan lesz megítélve.

2018. júl. 19. 13:16
 25/27 A kérdező kommentje:
És az igaz, hogy volt olyan mikor Orbán Viktor úgy gúnyolódott a keresztényeken, hogy térdre csuhások imádkozzatok??
2018. júl. 19. 18:52
 26/27 anonim ***** válasza:
Hogy pontosan ő mondta-e ezt a mondatot, vagy egyik párttársa, azt nem tudom, de igen, ez elhangzott, nem legenda.
2018. júl. 19. 20:00
 27/27 szp72 ***** válasza:
100%

Nem tudom megállni, hogy be ne másoljam ezeket a vicceket. A magyarországi éhezők beszélgetései a 2014-es választásokkor:

- A kormányzat ezzel a magas áfával az utolsó csepp vérünket is kiszívja.

- Mesterházy viszont megígérte a csökkentését.

- Ő pedig biztosan nem a levegőbe beszél, hisz annak idején is ő intézte, hogy legalább a kampány idejére alacsonyabb legyen.

- Érdemes volna megint rászavaznunk, de az éhségtől annyi erőnk sincs, hogy elvánszorogjunk a szavazóhelységig.

- Ez a nagy szavazólap a sok párttal jól megtévesztette a kormányváltó tömegeket.

- Jaj ne is mondd! Az éhségtől annyira szédelegtem, hogy véletlenül én sem rájuk ikszeltem.

- Én azt mondom: Hiába a rezsicsökkentés, a közmunka és a gyermekek ingyenes étkeztetése, az előző kormányzat alatt mégse éheztünk ennyit.

- Korábban én is ezen a véleményem voltam, de most hogy túlsúlyba kerültek a kormánypárti műsorok a tévében, s egyre többet hallom Viktor lelkesítő beszédeit, érdekesmód egyre kevésbé izgat az evés. Mostanában értettem meg, hogy miért mondja a Biblia: "Nem csak kenyérrel él az ember".

- Halkabban! Mesterházy is már csak suttogva mer beszélni a kihangosítóba.

- Simon Gábort, a helyettesét pedig már be is zárták a börtönbe, - tudjátok - aki az éhségmenetünket vezette, s annyi pénzt gyűjtött nekünk a külföldi bankszámláin.

- Ez a terror még az éhségnél is rosszabb, a szabadságunk forog veszélyben.

- Éhség ide vagy oda, jobb ha nem látnak minket a szavazóhelység környékén.

- Hallottátok? A megújult baloldal Gyurcsányt is beveszi a szövetségbe.

- Jó, de akkor mégis mi ebben a megújulás?

- Ez csak amolyan kényszer döntés volt, Bajnai Gordon csapata is csak alkohollal bírta ki.

- De legalább így győzünk, s megszűnik végre az éhezés.

- Feltéve ha lesz annyi pénzünk, hogy mi is kellően berúgjunk! Vagy ti képesek vagytok józanul Gyurcsányra szavazni?

- Néztétek a tévét? Mesterházyék felakasztanák a meggazdagodott FIDESZ-eseket.

- Bajnaiék pedig levagdalnák, s végig rugdosnák Viktor fejét az utcán, bosszúból mert éhségbe taszította az országot.

- A békesség kedvéért helyesebben tesszük, ha most inkább a Jobbikra szavazunk! Az mégiscsak kevésbé fasiszta.

- Én azt hallottam, hogy a kormányváltók megszüntetnék az éhezést.

- Akkor, miért nem jönnek már, hogy megvegyék a szavazatunkat?

- Ilyet soha nem tennének, ez ellenkeznék az elveikkel.

- Bezzeg a FIDESZ nem ilyen kicsinyes! Milyen szép pénzt fizetettek Baján is, a tüzifáról és az élelemről nem is beszélve! Az a videó bejárta az egész országot.

- Na látjátok? Ígérgetni bárki tud, a FIDESZ azonban tesz is.

- Mesterházy megint jól beolvasott a FIDESZ-nek, akik szerint a kecsketartás megoldhatja az éhezést.

- Miért, mit mondott?

- Hogy b'sszák meg a kecskéket! Persze nem ilyen alpárian fogalmazott, hanem igazi úri emberhez méltón.

- Hát nem tudom. A múltkor Gyurcsány jött az azonos neműek házasságával, most meg Mesterházy a kecskékkel. Szerintetek ez a helyes irány? Erre szavazzunk?

- Igazad van, maradjon inkább az éhezés.

2018. júl. 19. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!