Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény egyházak kereszte...

A keresztény egyházak keresztelnek fiúgyermeket Mohamed névre?

Figyelt kérdés
Szóval nagyon kiakadna a plébános, ha a keresztségben a gyerekemnek a Mohamed nevet akarnám adni?
2018. júl. 6. 12:50
 1/10 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem keresztelnek.
2018. júl. 6. 13:28
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Válasszatok a Mohamed mellé egy második nevet is, kapja azt a keresztségben. :) különben is, egy védőszent is kell, Szent Mohamed pedig (tudomásom szerint) nincsen.
2018. júl. 6. 13:49
 3/10 anonim ***** válasza:
25%
szerintem sem lehet, a plébi azonnal tudná, hogy csak provokálsz, mint ahogy mi is tudjuk. Legyen inkább Rómeó.
2018. júl. 6. 15:49
 4/10 anonim ***** válasza:
Mohamed nem volt szent, így nem fogják a nevére keresztelni.
2018. júl. 6. 16:27
 5/10 anonim válasza:
45%
Engem.is érdekelne ez mert a fiam Ibrahim lesz. Akkor keresztelőt felejtsük el?
2018. júl. 6. 16:45
 6/10 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

ma 16:45

Azért azzal gondolom tisztában vagy, hogy az Ábrahám és a Mohamed között lényegi különbség van?

2018. júl. 6. 17:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg ha nincs olyan nevű szent, akkor is minden névhez "meg van feleltetve" egy szent.

[link]

Itt van a Keresztneveink, védőszentjeink c. könyv, eszerint szokták. Pl. Csaba nevű szent sincs, mégis keresztelnek ilyen névre. A könyv szerint Szent Sabas a Csabák védőszentje. De szokás az is, hogy ilyenkor választanak külön védőszentet, pl. István.

A Mohamed névre nem hiszem, hogy keresztelnének, mert nem sugall túl keresztény elköteleződést. Ugyanígy problémás a Lucifer is.

Az Ibrahimmal viszont nincs gond, mert az Ábrahám ősatya neve, az összes ószövetségi (pozitív) szereplőt az egyház szentként tiszteli.

2018. júl. 6. 18:10
 8/10 anonim ***** válasza:

"Ugyanígy problémás a Lucifer is."

Meg fogsz lepődni, de létezik Szent Lucifer püspök, sőt, ha jól tudom, ma is szolgál püspök ilyen névvel, habár ezutóbbiban nem vagyok 100%-ig biztos.

2018. júl. 7. 00:44
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Nem akartam provokálni, elméletileg érdekelt a kérdés.

2018. júl. 7. 10:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Jé, rákerestem, tényleg van Lucifer nevű szent! :D Minden nap okosabb az ember.

Ettől függetlenül vannak olyan nevek, amik nem tükröznek keresztény értékeket, így azokra vonatkozik, hogy nem keresztelnek ilyen névre.

2018. júl. 9. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!