Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak mi lenne a véleménye...

Jézusnak mi lenne a véleménye a Fidesz keresztény demokráciájáról?

Figyelt kérdés
Nem lehet, hogy valószínűleg azt mondaná, abszolút semmi közük ahhoz amit én tanítottam?
2018. júl. 17. 16:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%

#7, nem, nem támogatnám a 9. hónapig való abortuszt (sőt a jelenlegi abortusztörvényt is szigorítani kéne, ha akkora keresztenyek tegyenek valamit), sem a melegházasságot. A választáson ezért szavaztam inkább a Jobbikra. Elfogadhatatlannak tartom, amit a Fidesz művel. Sajnos eléggé kiábrándultam belőlük, pedig régen még értelmesek voltak. Kereszténységhez méltatlan, sőt, annak totálisan ellentmondó dolgokat tesznek. Egy embert (Sorost) állítják be bűnbaknak, sőt egy egész népcsoport, vallás, kultúra ellen uszítanak. Elméletileg azt hirdetik, hogy támogatják a családokat, a gyakorlat azonban mást mutat.

Meg alapból milyen már, hogy kvázi egy politikai ideológiát csinálnak a kereszténységből. Baromira nem erről kellene szólnia, nekem keresztényként elég fájó ez. Sajnos sokan ezzel azonosítják a kereszténységet, holott baromira nem is erről szól. :/

Egy libsi migránssimogató sorosbérenc. :P

2018. júl. 17. 20:39
 12/27 anonim ***** válasza:
78%
Jézus ugyanazt mondaná, mint akkor: "Új parancsot adok nektek, hogy szeressétek egymást; ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról ismeri meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, ha szeretettel vagytok egymás iránt."
2018. júl. 17. 21:47
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan lenne amilyennek a keresztények tartják, megint eltennék láb alól a bűnözők. Orbán Soros-bérencnek bélyegezné, ahogy mindenkit, aki elítéli a lopásait.
2018. júl. 17. 21:50
 14/27 anonim ***** válasza:
70%

Semmi köze hozzá, a véleménye pedig az, hogy nem Isten választottai, mert Jézus az egyedüli, aki királyként uralkodhat.

Ahogy némelyek helyesen írták is, Jézus soha nem politizált, és a követői sem avatkoztak bele az emberi uralkodásba.

Szigorúan semlegesek voltak, hiszen Ők Krisztus uralmának az alattvalói, és nem valamilyen emberi politikai párt követői.

Igen, azt mondaná, hogy semmi köze ahhoz amit Ő tanított.

2018. júl. 17. 22:00
 15/27 Alex Fly ***** válasza:
74%

Néhány megjegyzés...

@6: "Tamogatna is meg nem is, mert pl a fidesz fontosnak tartja-egyebkent nagyon helyesen- a nemzetallamokat, és nem akar Europai egyesult allamokat, ezt jól tedzi hiszen Isten is nemzeteket teremtett." -ezzel szemben: "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban." (Gal 3:28)

A bevándorlókról és "migránsokról":

"Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.

És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.

Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;

Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.

Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?

És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?

Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?

És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.

Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett.

Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;

Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.

Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?

Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.

És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre." (Mt 25:31-46)

@3: "A Fidesz jelszava: munka, otthon, család. Melyikkel nem értene egyet Jézus?"

"Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.

Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.

Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők." (Mt 7:19-23)

Az pedig, hogy jelenleg Orbán éppen "kereszténydemokráciát" emleget, nem jelent semmit. Egyrészt ez az "ember" úgy váltogatja a meggyőződését, mint más az alsógatyáját, másrészt az ő általa elképzelt "keresztény demokrácia" inkább az atwoodi Gileádhoz hasonlít, mint a valódi kereszténységhez vagy demokráciához, melyek leépítése évek óta gőzerővel folyik...

2018. júl. 17. 22:00
 16/27 anonim ***** válasza:
73%
Orbán már felszámolta a demokráciát. Remélem, hamarosan pokolba kerül. A nemzeti ünnepen tartott beszéde alapján a történelemórákat is ellógta. Ezzel is rossz példát mutat. A halála napján megszületik majd a magyar demokrácia.
2018. júl. 17. 23:12
 17/27 szp72 ***** válasza:
72%

Jézus tanítását ismerjük:

Adjátok meg Istennek ami az Istené, Viktornak pedig ami a Viktoré.

2018. júl. 18. 00:13
 18/27 anonim ***** válasza:
81%

A Fidesz már se nem fiatal (ami még nem lenne baj), se nem demokrata, se nem keresztény. Úgyhogy valószínűleg azt mondaná Jézus, amit írtál, vagy valami hasonlót.

Hosszan lehetne ecsetelni a puha diktatúra kiépítésének elemeit (pl. AB felszámolása, Alaptörvény egyes részei, a sajtó jó részének bekebelezése stb.), vagy az EU-s pénzek sorsát, vagy akár a gyűlöletkeltést (ami sajnos túl sok emberre hatott) - egy valóban keresztény szellemiségű vezető rétegtől mindezek nagyon távol állnának.

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy kb. semmit nem csinálnak az ellen, hogy

- több százezer gyerek éhezik (azaz nem kap megfelelő mennyiségű és minőségű élelmet),

- több tízezer gyereket veszélyeztetnek a szülei (fizikai és/vagy lelki bántalmazás, ill. elhanyagolás),

- csökkenjen a párkapcsolati erőszakok száma (kb. minden ötödik embert érint),

- csökkenjen a bűnözés, a korrupció, a bürokrácia,

ésatöbbi, ésatöbbi.

Látszatintézkedések vannak, pl. törvények, de a betartatás és a végrehajtás már nem működik úgy, ahogy kellene.

Az oktatás és az egészségügy meg katasztrófa, valódi kereszténység esetén ez megengedhetetlen lenne.

2018. júl. 18. 09:45
 19/27 szp72 ***** válasza:
74%

Az orbáni diktatúra minden idők legalattomosabb diktatúrája. Mindenkinek rossz, de mindenki rászavaz. Beleértve az éhezők és nyomorgók tömegeit, akik az ellenzék uralkodása idején ettek utoljára.

Szösszenet a magyarországi éhezők beszélgetéseiből:

- Én azt mondom: Hiába a rezsicsökkentés a közmunka és a gyerekek ingyenes étkeztetése az előző kormányzat alatt mégse éheztünk ennyit.

- Korábban én is ezen a véleményem voltam, de most hogy túlsúlyba kerültek a kormánypárti műsorok a tévében, s hallgatom Viktor lángra gyújtó beszédeit, érdekesmód egyre kevésbé izgat az evés.

- Mondasz valamit! A szellemi táplálék van olyan fontos, mint a testi.

2018. júl. 18. 14:15
 20/27 anonim ***** válasza:
13%

Kicsi off.. A válaszok nagy részére ez jutott eszembe: "Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből!" Mt 7:1-5

Csak a sok tolvaj, álszent, cigánybűnöző stb.. jelző miatt. Ti sem vagytok különbek!

"Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: – Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, hát nem a te nevedben jövendöltünk? Nem a te nevedben űztünk ördögöket? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát? – Akkor kijelentem nekik: Sosem ismertelek benneteket. Távozzatok színem elől, ti gonosztevők!"

Mt 7:21-23

2018. júl. 18. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!