Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki az erősebb? Thor vagy Jézus?

Ki az erősebb? Thor vagy Jézus?

Figyelt kérdés

2018. júl. 11. 14:38
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
59%
Egyik sem létezett.
2018. júl. 12. 07:10
 22/55 anonim válasza:
36%
Természetesen Thor, mert Thor egy isten mígJézus csak isten fia.
2018. júl. 12. 07:38
 23/55 anonim ***** válasza:
56%

Jézus legyőzte a Sátánt. (Ezt a South Park-ban is láthattuk). Sátán bármilyen gigászi szörnnyel felér. (pl.: ő a főnöke az Jelenések fenevadjának)

:D

#9 "Mintha itt páran kevernék Jézust Istennel, pedig nem ugyanazok. Jézus Isten fia volt, ha jól tudom."

János 1:1 "Kezdetben vala az Ige... Minden ő általa lett és nála néklkülw semmi nem lett ami lett.... És az Ige testé lett, és lakozik közöttünk."

Szóval Jézus a testé lett Ige... Persze ez nem zárja ki, hogy testi állapotában kevésbé hatalmas, vagy hogy az Igét nem helyes Jézusnak nevezni.

2018. júl. 12. 07:57
 24/55 anonim ***** válasza:
41%

Gyerekek, az általános iskolai hitoktatással komoly gondok vannak ezek szerint.

#20, nem a rómaiak tették ezt, a zsidó főpapok fogatták el. Pilátus csak a hatalmát féltve engedte meg, hogy keresztre feszítsék. Különben meg harmadnapra feltámadt, a kereszten pedig az egész emberiség bűnét cipelte, szóval, szerintem Jézus az erősebb. :)

#22: Egy Isten van, aki három személy, Atya, Fiú és Szentlélek. (A Fiú Jézus).

2018. júl. 12. 08:59
 25/55 anonim ***** válasza:
11%
#23 Hívő létedre South Parkot nézel? Nem szégyelled magad?
2018. júl. 12. 12:26
 26/55 VikATanacsTalan ***** válasza:
76%
Jó kérdés. Thor ugye a villámok ura, Jézus Krisztus viszont képes volt eggyé válni Mennyei Atyával, és az Ő erejét átsugározni (a legjobb tanítványai is épphogy kibírták). Thor nagyon erős, de önerőből nem tud gyógyulni, és ha meghal, akkor vége. Jézus Krisztus képes volt az anyagi testét fénnyé alakítani, illetve fényből(?) anyagot teremteni. Miután meghalt, képes volt feltámasztani magát. Szerintem egyértelmű, ki az erősebb.
2018. júl. 12. 14:51
 27/55 anonim ***** válasza:
68%

#23: A South Parkban, Sátán hagyta magát legyőzni a box meccsen, mert maga ellen fogadott, és így elnyerte a városiak összes pénzét.

Amúgy, ha a mitológiátok szerint legyőzte volna a Sátánt, akkor (hitetek szerint) az már nem létezhetne, és nem az ördögöt látnátok minden bokor mögött. De azt állítjátok, hogy a gonosz nagyúr ördögi terveit szövögeti, szóval nem győzte le Jézus...

#24: rómaiak, avagy zsidók... az a lényeg, hogy műveletlen, erőtlen, mezítlábas, húsvér emberek győzték le őt, nem pedig a világkígyó.

Amúgy, meg nem értem, mit kell ezen ennyit vitázni: Thort úgy találták ki, hogy ő legyen a legerősebb harcos a mitológiában, Jézust meg úgy találták ki, hogy békeszerető, és tanító legyen a mitológiájában.

2018. júl. 12. 16:37
 28/55 anonim ***** válasza:
75%

Mit jelent erősnek lenni?

Talán a legerősebb az aki önmagát legyőzi. Jézus ezt tette.

Mindemellett minden tiszteletem Thoré is. Talán minden istenben ugyanaz az Istenség mutatkozik meg, különböző népek nyelvén és hitvilágában.

2018. júl. 12. 18:02
 29/55 anonim ***** válasza:
82%

Jó, jó... azért adtam magas labdát, hogy leüsd :D

"...ha legyőzte volna a Sátánt, akkor az már nem létezhetne..."

Már hogy ne létezhetne!

Nem helyettünk győzte le, hanem példát mutatott. A diabolosz mindenkit személyesen kísért, ezért mindenkinek magának kell legyőznie, hogy visszajusson az Egybe, és ne legyünk megosztva.

...Thornak is magának kell megküzdenie vele, és a kalapácsa ott semmit nem ér... sőt inkább hátrány ;)

2018. júl. 12. 22:27
 30/55 Nyuszi Agyar válasza:
27%
Jézus meghalt a kereszten, de Thor meg sem született.
2018. júl. 13. 05:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!