Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért, vagy miért nem vagy...

Miért, vagy miért nem vagy vallásos?

Figyelt kérdés
És ha az vagy akkor hiszed, hogy a te vallásod az ami kvázi az igaz vallás?
2018. júl. 10. 21:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Egy ideje már nem gyakorlok vallást. Miért? Párszor már kifejtettem. De pl azért, mert találkoztam a külső ellenérvekkel. Nem azokkal, amiket iskolapéldaként elővesznek, azt szépen megcáfolnak a keresztények. Hanem amik elgondolkodtatóak. S most már itt vagyok.

# 8

- Írod:

"És hiszem azt, hogy a világunk, ez a csoda nem jöhetett létre magától"

- Oké, de ebből hogy következik rögtön a Biblia istene (Isten)?

"az emberi agy"- És a nem emberi? És ezek hasonlósága, fejlettsége?

"a DNS" - Miért pont az? :D

"a naprendszerünk" - A Naprendszerünk, egy a sok csilliárdnyiból az Univerzumból? :)

"a Bolygónk tökéletes elhelyezkedése a Naphoz képest"

- Mire gondolsz bolygónk tökéletes elhelyezkedésén? Nem is tökéletes - hisz ellipszisen mozog...

2018. júl. 11. 22:59
 22/30 anonim ***** válasza:
5%
A 19 éves válaszoló elég gyanús. Ha valaki iskolába jár, esetleg figyel is, hogy vehet komolyan ilyen sületlenségeket? De az is érdekelne, hogy élete legszebb éveit miért rontja el valaki többezer éves szabályokkal.
2018. júl. 12. 01:07
 23/30 anonim ***** válasza:
49%

""a Bolygónk tökéletes elhelyezkedése a Naphoz képest"

- Mire gondolsz bolygónk tökéletes elhelyezkedésén? Nem is tökéletes - hisz ellipszisen mozog..."

Az elhelyezkedés mitől jelentené a keringési pálya alakját?:) Nem tudjátok, hogy ha az optimális tartománynál közelebb vagy távolabb lenne a Naptól, akkor a hőmérséklet miatt a Föld élhetetlen lenne?

Erre gondolt, nézzétek végig, ha nem féltek az igazságtól, a gondolkodástól és a következtetéstől:

https://www.youtube.com/watch?v=k2gY1rL1KVY

2018. júl. 12. 11:28
 24/30 anonim ***** válasza:
51%
A Föld elhelyezkedését nem valami csoda hozta létre, hanem a fizika törvényei. Az evolúció folytán pedig létrejött az ember. Minden más csak bullshit.
2018. júl. 12. 11:36
 25/30 anonim ***** válasza:
49%

"Erre gondolt, nézzétek végig, ha nem féltek az igazságtól, a gondolkodástól és a következtetéstől"

Nem félek gondolkodni, ezért tudom hogy ha egyetlen bolygó létezne összvissz, ami minden szempontból tökéletes lenne, az utalhatna tervezettségre.

Ellenben ha több bolygó létezik a világmindenségben, mint homokszem a tengerparton, és ebből a végeláthatatlan mennyiségből épp akad egy aminek az elhelyezkedése ideális, ezt hívjuk véletlennek, a nagy számok törvényének.

2018. júl. 12. 12:00
 26/30 anonim ***** válasza:
47%

#22, miért vagyok gyanús? :D

Amúgy pont azért mondom ezeket, mert jártam iskolába, es figyeltem az órákon. ;)

A keresztényseg meg nem egy szabályrendszer, baromira nem erről szól az egész, aki ezt hiszi, tévúton jár. Ugyan, mivel rontanám el a legszebb éveimet? Amióta eljutottam idáig, boldog vagyok, előtte rengeteget gyötrődtem. Istenben olyan szabadság van, amit senki vagy semmi más nem tudna megadni. :)

#21:

"Oké, de ebből hogy következik rögtön a Biblia istene (Isten)?"

Ebből még nem következik. :) Jézus Krisztus keresztáldozatának hitelessége az, amiből következik, hogy ez a Biblia istene. Olvasd el a Jézus dossziét, nem hosszú. De ha lusta vagy, film is készüle belőle. :)

" "a DNS" - Miért pont az?"

Csak egy a sok közül. :)

A mindannyiunk sejtjeiben megtalálható DNS kód négy vegyületből áll, adenin, timin, guanin, citozin, amiket a A, T, G, és C betűkkel rövidítünk. Ezek az emberi sejtben a következő módon vannak elrendezve: CGTGTGACTCGCTCCTGAT és így tovább. Összesen hárommilliárd ilyen betű van minden egyes sejtben!

A DNS úgy utasítja a sejtet, ahogyan pl. te is beprogramozhatod a telefonod, hogy meghatározott okból jelezzen. A DNS egy három milliárd betűs program, ami megmondja sejtnek, hogy meghatározott módon viselkedjen. Tulajdonképpen egy komplett használati utasítás.

Mintha csak Isten programozta volna be. :D

"a Bolygónk tökéletes elhelyezkedése a Naphoz képest"

- Mire gondolsz bolygónk tökéletes elhelyezkedésén? Nem is tökéletes - hisz ellipszisen mozog..."

Arra gondoltam, amit a #23 is említ.

Ha a Föld kicsivel távolabb lenne a Naptól, mind megfagynánk. Ha pedig közelebb, akkor megégnénk. A Föld pozíciójának változása ellehetetlenítené a földi életet. A Föld tökéletes távolságban van a Naptól, miközben több mint 100.000 km/h-val kering körülötte. A tengelye körül is forog, ami lehetővé teszi, hogy a bolygó felülete minden nap megfelelően felmelegedjen és lehűljön.

#24, na és a fizika törvényei honnan vannak? Az evolúció pedig megmagyarázza az ember létrejöttét, de nem magyaráz meg mindent. A véletlen eredménye lenne mindez? Nem hinném. :)

#25, szerintem meg pont az bizonyítja, hogy rengeteg bolygó közül (jelenlegi ismereteink szerint) egyedül a Föld az, amin ilyen minőségű élet van.

2018. júl. 12. 13:14
 27/30 anonim ***** válasza:
35%

"Jézus Krisztus keresztáldozatának hitelessége az, amiből következik, hogy ez a Biblia istene. "

Tehát a Bibliából következik, hogy a Biblia igaz? Kikezdhetetlen logika :D

"A DNS úgy utasítja a sejtet, ahogyan pl. te is beprogramozhatod a telefonod, hogy meghatározott okból jelezzen. A DNS egy három milliárd betűs program, ami megmondja sejtnek, hogy meghatározott módon viselkedjen. Tulajdonképpen egy komplett használati utasítás.

Mintha csak Isten programozta volna be. :D"

Azt nem árt figyelembe venni, hogy a DNS nem így néz ki:

"Halvány kék szem"

A valóságban:

"ssjfjfdkejkejebdjdkdmdndnrjrnddszemffffgkrtyyuuodlldjdjddjddmdfjcjcjfrgkékdjdficjrfnfkfkdeseeeqaasskékfkfdkdkskddkddkdmddkdkdzsddvanjfkfkfkfvkfkeszemkflglyutidsksjakaskddkdoskakakadmdkzhalványdfggggkrlllf"

Tele van ismétlődő, inaktív illetve nem-kódoló szakaszokkal. Az emberben például a DNS kevesebb mint 2%-a az aktív, kódoló régió.

Ez inkább úgy nez ki mintha random kódsorok kapcsolódtak volna egymáshoz, ás a nagy számok törvénye alapján néha lesz egy-egy olyan szakasz is a kódban, aminek értelme is van.

"szerintem meg pont az bizonyítja, hogy rengeteg bolygó közül (jelenlegi ismereteink szerint) egyedül a Föld az, amin ilyen minőségű élet van."

Lehet, de ettől még a fordított logika ugyanúgy ostobaság.

A számtalan bolygó közül van egy, ami pont alkalmas helyen van az élethez, akkor egyszerű szükségszerűség hogy az élet ott fog kialakulni és nem máshol. Semmi misztikum vagy tervezettség nem kell ehhez.

2018. júl. 12. 13:44
 28/30 anonim ***** válasza:
66%

" "Jézus Krisztus keresztáldozatának hitelessége az, amiből következik, hogy ez a Biblia istene. "

Tehát a Bibliából következik, hogy a Biblia igaz? Kikezdhetetlen logika"

[link]

2018. júl. 12. 14:20
 29/30 anonim ***** válasza:

Kedves # 23-as!

"Az elhelyezkedés mitől jelentené a keringési pálya alakját?:)"

- Azért, mert - mint tudhatod - az elliptikus mozgás miatt a Föld hol közelebb, hol távolabb van a Naphoz. Azaz alapvetően egy "sávban" helyezkedik el. Megkockáztatom, hogy még a legtávolabbtól távolabb, és a legközelebbinél közelebb kerülve is (nyilván, nem tetszőlegesen) kialakulhatott volna az élet (azaz élhető lenne a bolygónk). Szóval mi is ebben a "tökéletes"? XP

" Nem tudjátok, hogy ha az optimális tartománynál közelebb vagy távolabb lenne a Naptól, akkor a hőmérséklet miatt a Föld élhetetlen lenne?"

- Igen. De mint fent vázoltam, ez a tartomány tágabb, mint te azt gondolnád.

"Erre gondolt, nézzétek végig,"

- Bocs, de nincs rá egy órám. Ha szemléltetni szeretnél vele, kérlek jelöld, hol kezdődik a lényegi rész. :)

"ha nem féltek az igazságtól,"

- Attól sohasem félek :P

"a gondolkodástól"

- Azt mívelem

" és a következtetéstől"

- Azok meg aztán lehetnek bőven! :D

2018. júl. 12. 19:05
 30/30 anonim ***** válasza:

Kedves # 26!

"Jézus Krisztus keresztáldozatának hitelessége az, amiből következik, hogy ez a Biblia istene."

- Egyrészről, mi a helyzet a többi vallásalapító hitelességégével? Megjegyzem, követőik őket is ugyanúgy hitelesnek tartják, mint a keresztények Jézust. A "Jézus dossziét" sajnos későbbre kell halasztanom... De segíthetsz! Mi van benne, ami több, mint hogy: "A Bibliában le van írva, tehát a Biblia igaz", illetve a korabeli keresztényekről - szájról szájra hagyomány után - lejegyzett dolgok?

"A mindannyiunk sejtjeiben megtalálható DNS kód négy vegyületből áll..."

- Köszí, ez még megvan biosz óráról, figyeltem anno alaposan. De ha már amúgy valahonnan csak úgy átmásolsz a valamit, nyugodtan megadhatod a forrását... mert akkor nem téged, hanem annak a szerzőjét kell szapulnom. Egy a lehetségesek közül:

[link]

(De amúgy mennyire meglepő, hogy a "CGTGTGACTCGCTCCTGAT"-ra rákeresve csak kreacos bejegyzéseket ad ki a googli... XD)

De el is érünk a lényeghez:

"Tulajdonképpen egy komplett használati utasítás. Mintha csak Isten programozta volna be. :D"

- Felfogható használati utasításhoz. ÁMDE! Akik tudják is olvasni, elmondhatják, hogy ha az így lenne, akkor az a valaki nem 6+1 nap alatt teremtette a élővilág összességét - mintahogyan a fent is hivatkozott könyv (Biblia) amúgy állítja...

"Ha a Föld kicsivel távolabb lenne a Naptól, mind megfagynánk. Ha pedig közelebb, akkor megégnénk."

- Erre már fentebb reagáltam. De azért a lényeget: alapból a Föld mozgása során "kicsivel" távolabb is, meg közelebb is kerül a Naphoz (hisz elliptikus pályán halad).

2018. júl. 12. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!