Leginkább agnosztikusnak vallanám magam, mert nem vagyok birtokában semmiféle egyetemes igazságnak.
2018. júl. 11. 03:16
13/30 anonim válasza:
Vallásos nem vagyok, de hívő igen. miért? Mert racionálisan gondolkozom. Megvizsgáltam sok mindent, egyszerűen minden jel arra mutat, hogy a Biblia igaz. A materializmus tele van önellentmondással és természettudományos lehetetlenségekkel
2018. júl. 11. 09:02
14/30 anonim válasza:
Anno kereszténynek neveltek, csak aztán elkezdtem gondolkodni, és feltűnt milyen szinten összeegyeztethetetlen a Bibliából fakadó világkép a valósággal.
Amióta elvetettem azokat a torz gondolatokat hogy nekem bűnösnek kell lennem, mert valami béna könyv azt írta hogy úgyse lehetek bűntelen, meg hogy imádnom kell valami tömeggyilkos istent, különben a pokolra küld, mindezt csupa szeretetből, hát... Sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb az életem ilyen tévképzetek nélkül!
2018. júl. 11. 09:11
15/30 anonim válasza:
Azért nem vagyok, mert semmi értelme.
2018. júl. 11. 09:28
16/30 Mansour válasza:
Én azért nem vagyok vallásos, mert túl sokat tanulmányoztam különféle vallásokat ahhoz, hogy bármelyiket kizárólagosan igaznak tudjam elfogadni. És azért vagyok bizonyos értelemben hívő, mert túl sokat tanulmányoztam különféle vallásokat ahhoz, hogy puszta kitalációnak tudnám tartani azokat.
2018. júl. 11. 09:36
17/30 anonim válasza:
Nem vagyok vallásos, mert egy szabályrendszer és a hagyományok senkit nem mentenek meg. Isten jó és nem szabályokat vár el tőlünk, hanem kapcsolatot akar velünk. Hiszek benne, csak néha nehéz hinni neki. Én hívő vagyok, a vallás, ha nem úgy értjük, hogy vallást teszek mellette, hanem a szó hétköznapi értelmében, a szabályok, szokások, emberi hagyományok megtartását, messze áll tőlem. Semmiféle emberi szemmel helyes cselekedet nem vezet üdvösségre, de önelégültséghez igen, ahogy olvastam itt is pár kommentbe. Márpedig már az is bűn, ha magunkat többet látjuk, de ezért van a kegyelem, hogy meg tudjunk menekülni, mert nincs bűntelen ember.
2018. júl. 11. 10:45
18/30 anonim válasza:
Má megin a keresztény lepontozás.... Azért ennyire ne szeressetek minket! :D
2018. júl. 11. 10:54
19/30 anonim válasza:
Nem vagyok vallásos. Hogy miért? A sajátságos "hitem" miatt... nem fogadok el ténynek semmit, amire nincsen számomra megfogható, rendes bizonyíték (pl. a szent könyvek nekem nem számítanak annak, mert nincs bizonyíték rá, hogy az az adott vallás istenének szava volt, sem az XY néni látomást látott jellegű dolgoksat). Közben mégis hiszek vmiben, de azt teóriának fogom fel, vagy olyannak, ami nem tényekből fakad.
Én abban hiszek, hogy vmi természetfeletti van. De abban nem, hogy az emberek megismerhetik olyan szinten, mint ahogy az egyetemes vallások ismerni vélik az isteneiket.
2018. júl. 11. 11:30
20/30 anonim válasza:
Nem vagyok sem vallásos, sem hívő. Teljes mértékben ateista vagyok, nekem nem racionális semmilyen transzcendens lény léte pusztán azért, mert valamilyen könyv ezt állítja. Ha tévedek, akkor ez van. Nem fogom magamat dogmák közé szorítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!