Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Öngyilkos ember üdvözülhet?...

Öngyilkos ember üdvözülhet? Vagy megbocsáthatatlan bűn, és kárhozat jár érte mindenképp?

Figyelt kérdés

2018. júl. 7. 19:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy végső elkeseredésben teszünk valamit. Pontosabban van, de nem számít.

Ha valaki teljes tudatában cselekszi, akkor rá a büntetés teljes súlya esik. Ha valaki nincs tudatában tettének (elborul az elméje), akkor a felelőssége is kevesebb, büntetése is enyhébb.

2018. júl. 8. 11:25
 12/24 anonim ***** válasza:
5%

Az öngyilkost a butasága részben mentesíti, csak részben, ezért nem valószínű, hogy elkárhozik, de nem is üdvözülhet, mivel a menekülő emberek nem tudnak üdvözülni.

Az öngyilkosnak újból meg kell születnie, és amit nem tudott megoldani feladatot, azt újra megkapja, csak rosszabb körülmények között. (Gondolj bele a sok-sok menekülő emberre, akik szintén valamilyen feladat elől menekülnek sok esetbe, pld. a megtérés elől, Afrikából, Arab országokból).

A megtért ember nem lesz öngyilkos, mert akiben Isten él, az boldog, és eszében sincs, még a legsanyarúbb körülmények között is, hogy feladja ezt a boldogságot! :)

1. Aki öngyilkos, az elkárhozik?

2. Következő életemben rosszabb lesz a sorsom?

Kedves Barátom!

1.Aki tudatosan megszünteti földi életét, az okosabb akar lenni Istennél, és gyávább, mint egy nyúl. Természetes, hogy iszonyatos sors vár reá!

2. Mivel egy tudatosan előkészített és végrehajtott öngyilkosság azt igazolja, hogy az illető megszegte azt az ígéretét és elhatározását, amelyet még születése előtt Előttem tett, ezért csak rosszabbul járhat e tette által! Önmagamnak mondanék ellent, ha nem így lenne. Az ilyen öngyilkos gyáván menekül attól, hogy problémáit Velem és Általam megoldja. Nemcsak gyáva, de gonosz is, mivel Tőlem menekül!

Más eset az, amikor valaki bizonyos körülmények következtében nem felel tetteiért, és így lesz öngyilkos. (Volt, aki kínzói elől kiugrott az emeleti ablakon, és így lett öngyilkos.)

Amit világosan tudnod kell, az az, hogy Én, aki az ÉLET vagyok, meggyalázottá válok abban, aki tudatosan megöli magát.

Mivel minden rossz egy elrontott jó, ezért amikor a legnagyobb jó, tehát Én romlok el valakiben, hát ez bizony a poklok pokla!

Megáldalak a BÁTORSÁG LELKÉVEL!

Jézus; A HANG 1289

2018. júl. 8. 12:04
 13/24 anonim ***** válasza:

Csak figyelmedbe ajánlom a Galatáknak írt levél 1. fejezetéből az alábbi verset:

"9Amint már kijelentettük, most újra megismételjük: Ha valaki más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit tőlünk hallottatok: átkozott legyen!"

2018. júl. 8. 12:09
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

Figyelmedbe szeretném én is ajánlani Jézus Krisztust! :)

"Máté24.34. Ámen, mondom nektek, nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek be nem következnek.

Máté24.35. Az ég és föld elmúlnak, de az én szavaim (Igéim) semmiképpen el nem múlnak."

Az Isten pedig soha sem "átkozódik", ebben Szent Pál egészen másra gondolt, mint amire idézted! :)

2018. júl. 8. 13:47
 15/24 anonim ***** válasza:
Az öngyilkossaggal az a prolema, es ez különbözteti meg a többi büntöl hogy nagy valoszinüseg szerint mar nincs alkalmad megbanni a tetted, ha mar elköveted.
2018. júl. 8. 15:16
 16/24 anonim ***** válasza:

Pedig Szent Pált idéztem, nem magamat. Természetesen átkozódik benne, na nem feltétlen a mai értelemben. Ez az un. egyházi átok, néhol úgy is kifejezik a Szentírásban, hogy "átadják a sátánnak". Ezért intelek óvva, hogy nem érdemes új evangéliumot hirdetned.

Nem tudom miként kapcsolódik ide a te idézeted, csupán annyit jelent, hogy Krisztus szavai örökké érvényesek. Ezt sosem vitattam.

2018. júl. 8. 17:09
 17/24 anonim ***** válasza:

"Nem tudom miként kapcsolódik ide a te idézeted, csupán annyit jelent, hogy Krisztus szavai örökké érvényesek. Ezt sosem vitattam."

Nos, valójában vitatod, mivel Szent Pálra hivatkoztál, pedig Jézust azt mondta, hogy "az Ő IGÉI" azok amik soha nem múlnak el, nem pedig Szent Pálé.

Az idézett részletek a HANG-könyvekből mindenben szinkronban vannak az Evangéliumokból megismerhető Jézussal! Tehát tényleg nincsenek új Evangéliumok, ezért arra kérlek szeretettel, hogy ne vádoljál olyasmivel amit, nem követtem el! :)

"A Szentírásban rangsorolni kell! Csak azokban a sorokban él a Szentlélek lángja, amelyek hozzáigazíthatók az evangéliumaimhoz! A keresztények közötti meg nem értés egyik legsúlyosabb forrása az, hogy nem evangéliumaimhoz igazítjátok a Biblia többi részét, hanem azonos szintűnek tartjátok minden sorát.

Pedig könnyen beláthatnátok, hogy így a Bibliából mindent ki lehet olvasni, és az ellenkezőjét is! Tehát érdemben használhatatlan!

Arra kérlek benneteket, hogy az evangéliumaimat olvassátok nagy buzgósággal, és a Szentírás többi részével csak annyiban foglalkozzatok, amennyiben össze tudjátok egyezteti evangéliumaimmal." (Jézus/A Hang: 21/2092)

2018. júl. 8. 20:41
 18/24 anonim ***** válasza:

"Az idézett részletek a HANG-könyvekből mindenben szinkronban vannak az Evangéliumokból megismerhető Jézussal!"

Valóban?

"A Szentírásban rangsorolni kell! Csak azokban a sorokban él a Szentlélek lángja, amelyek hozzáigazíthatók az evangéliumaimhoz!"

Ezt hol mondja egész pontosan Jézus? Lehetőleg a Szentírásra hivatkozz. Mert olyat találunk benne, hogy a teljes írás Istentől származik, de olyat nem, hogy csak egyes részei.

2018. júl. 8. 20:53
 19/24 anonim ***** válasza:
"Máté24.35. Az ég és föld elmúlnak, de az én szavaim (Igéim) semmiképpen el nem múlnak."
2018. júl. 8. 21:27
 20/24 A kérdező kommentje:
Most akkor pokolra kerülök ha valaki hiánya miatt véget vetek az életemnek? Nem lehet hogy megbocsájtást nyerjek?
2018. júl. 10. 01:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!