Mit csináljak a szentirással ha nem kell?
Ahány hívő, annyiféle hit. Két egyformát még nem láttam. Olyat se kettőt, aki egyformán értelmezte volna ugyanazt a Bibliát. Azért mondom, hogy "ugyanazt", mert a Bibliát hamisították a világon a legtöbbször. Gyakorlatilag bárki bármit átírhat benne, aztán kiadhatja a saját verzióját egy fantázianévvel megtoldva: Új Világ Biblia, Az Igazak Bibliája, Világ vége Biblia, Új Millennium Biblia stb. mit tudom én.
Ha nem kell a másik szektáé, használd a saját szektádét.
Vidiripi
" jehova tanui nem hisznek Jézusban és a szentirásukban sincs Jezus ,..." - ezt soha nem tudnád bizonyítani..."
Miért ilyen értetlenek Jehova tanúi?! Nem kell bizonyítania hiszen nem is ezért írta amit írt.
Azt írta hogy ő úgy tudja. Nincs tisztában azzal hogy mit is mondanak Jehova tanúi Jézusról. Erről van szó és nem többről. (Ami abból fakad hogy Jézusról azt mondjátok hogy egy angyal, ez van félre értve) Ennyi év alatt már igazán megtanulhattátok volna! De nem még mindig ugyan azok a szektás beidegződések vannak amit az Őrtorony agymosás következtében belétek ültet.
Én pl. nem tudtam mit jelent az hogy "ki nem érdemelt kedvesség" ez nem egy magyar kifejezés a magyar nyelvtől idegen az ilyen kifejezések használata!
Kérdező!
Bár sok mindenben nem értek egyet Jehova tanúival de tévedésben vagy ha azt iszed hogy Jézus nem uralkodik a földön.
Olvasd csak el a Máté 28:18 És teljesen mindegy hogy melyik fordításban olvasod el.
Jézust nem vették ki a Bibliából még az Őrtorony társulat "bibliafordítói" sem. A Jézusról szóló tanításuk na az már egy másik kérdés!
"11 hogy add vissza nekik, mert így eggyel kevesebb újat kell nyomtatniuk, és annyival is kevesebbet fognak pazarolni."
Itt most ne menjünk bele hitvitába - mert abszolút nem ez a kérdés. A kérdésre szerintem a 11 a jó megoldás. Miért? mert attól,hogy mérgesen elégeti, dühödten kukázza nem fogja megváltoztatni a JT-k hitvilágát, semmi nem lesz jobb, nem fog ilyen téren változni semmi, de viszont valóban rosszabb lesz valami: mert pazarlás (papír, festék, energia), pótolni fogják. És minden pazarlás tilos.
Szerintem ne dobd ki.
Azért ne dobd ki mert Isten szava benne van de viszont ők elég erőteljesen kiforgatják.
A legjobb ha szépen visszaadod nekik!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!