Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol lehet a két lator, akit...

Hol lehet a két lator, akit Jézussal egyszerre feszitettek meg? Igy már jó a kérdés?

Figyelt kérdés
2018. jún. 26. 12:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A kérdésre a 3. válaszoló jól válaszolt.

A Bibliában sehol sem olvashatjuk, hogy 1000 év egyenlő 1 nappal. Mindenhol úgy szerepel, hogy 1000 év annyi, mint 1 nap, vagyis Istennél 1000 év olyan rövid időszak, mint nálunk embereknél 1 nap.

2018. jún. 26. 15:44
 12/18 KZitus ***** válasza:
34%

Szia

Vessző ide, vagy vessző oda, Krisztus azt ígérte az egyiknek, hogy a Paradicsomba kerül. Tehát ez grantált! (egyiknek sem ígérte, hogy az égbe kerülnek; ha valaki mégis találkozott Krisztus ilyen ígéretével, köszönettel venném, ha idézné))

Az Éden, vagy a Paradicsom soha nem volt az égben. Valamikor itt volt a földön, amely Ádámék miatt elveszett....amikor Krisztus újra Paradicsommá alakítja a földet, a "jobb lator" garantáltan ott lesz. Addig, ameddig meg nem kezdődik a feltámadás minden halott a sírban "alszik", ahogyan Krisztus mondta.

2018. jún. 26. 15:52
 13/18 anonim ***** válasza:
16%

Még halotti állapotban vannak.

A feltámadásra várnak.

Azon a napon nem lehetett Jézussal a "paradicsomban' mert Jézus is 3 napig halott volt, és nem volt sehol.

Más részt a "paradicsomi" állapotok, az emberek számára földön lesznek, nem az égben.

Ádám sem az égben volt paradicsomban, hanem a Földön.

2018. jún. 26. 16:41
 14/18 A nép hiteője ***** válasza:
57%
Zituska olvasd mar el hogx Pal a harmadik egbe hova ragadtatott el. Megsugom: paradicsom.
2018. jún. 26. 20:55
 15/18 anonim ***** válasza:
80%

"egyiknek sem ígérte, hogy az égbe kerülnek; ha valaki mégis találkozott Krisztus ilyen ígéretével, köszönettel venném, ha idézné"

De mégis ki állít ilyet, hogy az "égbe". Egyik történelmi egyház sem tanítja, azt, hogy az örök üdvösség az "ég", mivel az már nem egy fizikai hely. A jobb lator ott van: az üdvösség állapotában.

2018. jún. 26. 21:11
 16/18 anonim ***** válasza:
80%
előzőt még kiegészítem: igen, szoktuk használni kissé átvitt értelemben az ég szót az üdvözült lelkek helyének, de teológiailag nem az égboltra kell itt gondolni.
2018. jún. 26. 21:12
 17/18 KZitus ***** válasza:

Kedves "A nép hiteője" - jó a neved :-) :-)

A 2Korintusz 12:2–4-ben teljesen másról van szó,... amiről itt ebben a kérdéssel kapcsolatban nincsen....talán egy másik kérdésnél majd beszélgetünk eről is.

2018. jún. 27. 14:24
 18/18 yesyesyes ***** válasza:

KZitus

"Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.

És tudom, hogy az az ember, (ha testben-é, ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja),

Elragadtatott a paradicsomba..." 2 Kor. 12,2-4

Igen, a jobb lator a paradicsomban van.

Sem Jézus Krisztus, sem Pál apostol nem hazudik...nem kellene elcsűrni csavarni az egyértelmű dolgokat...

A másikra tippelni lehet Lázár és a gazdag példázatából! (tudom-tudom a Jehovisták és adventisták most felhördülnek...)

# 13

Nem tudom hova tartozol de gyanítom a válaszodból hogy szintén Jehovista vagy...

"Azon a napon nem lehetett Jézussal a "paradicsomban' mert Jézus is 3 napig halott volt, és nem volt sehol."

Hát ha nem volt sehol, akkor Isten ismét újjászülte...???vagy megteremtette...???

Szerintem Péter apostol másképp tudja...

"Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint;

A melyben elmenvén, a tömlöczben lévő lelkeknek is prédikált,

A melyek engedetlenek voltak egykor, mikor egyszer várt az Isten béketűrése a Noé napjaiban, a bárka készítésekor..." 1 Pét. 3,18-20 (tudom-tudom a Jehovisták és adventisták valamint egyéb Krisztust tagadók most ismét felhördülnek...)

A Jehovista és adventista "tanítóknak" ne higgy, hisz ők tagadják Krisztust!!!

2018. jún. 27. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!