Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten komolyan veszi a gondola...

Isten komolyan veszi a gondolatainkat? Bűn, ha ilyet gondoltam?

Figyelt kérdés

2 hónapja tértem meg és kértem Isten segítségét, hogy mondja meg a hivatásom, válaszul a nevemet hallottam, de nem tudtam elfogadni,hogy talán azt akarja,hogy apáca legyek?! Így abbahagytam az imádkozást és a Biblia olvasást, s ekkor a barátom balesetet szenvedett a munkahelyén,úgyhogy ma ismét elkezdtem a Bibliát olvasni,a Teremtések könyvét, s rengetegszer olvastam,h Isten kiket átkozott meg, s hasonló gondolatok fordultak meg a fejemben az Úrhoz,mert haragudtam,hogy nem akarok apáca lenni (pedig még az sem biztos,hogy azt akarta volna) de azonnal el is vetettem ezeket a gondolatokat és nem akarok ilyeneket gondolni, s kértem,hogy szabadítson meg ezektől a gondolatoktól,mert én nem ilyen vagyok és szeretem Őt és sose kívánnék semmi rosszat Neki és félek is Tőle,meg a haragjától, de aztán 5 perc múlva újra jött egy ilyen gondolat, s úgy éreztem,mintha utána elhagyott volna a szeretete,meg is torpantam,mint mikor félálomból hirtelen felébredsz és először melegség vagy hideg öntötte el a testem és a karjaim.

Úgy érzem megbocsájthatatlan bűnt követtem el ellene, ez így van? A gondolatokat mennyire kell komolyan venni és mennyire számítanak bűnnek ?

Hogyan engesztelhetném ki az Urat? Úgy érzem Jézus szeretete elhagyott és újra meg kell térnem?

2018. jún. 22. 09:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%

"Egy ideig én is hasonlóan láttam. Viszont a megtérés egy olyan szép és kifejező, beszédes szó, hogy átértelmeztem kicsit.

Lényegében mit jelent megtérni? Azt, hogy Krisztushoz térünk. Ez valóban kezdődhet egy pillanat szerű élménnyel is akár (pl. Szent Pál), bár ez sem törvényszerű, de földi életünk utolsó pillanatával fejeződik be."

Ja értem. Akkor kvázi csak másképp nevezzük a dolgokat, de a lényeg ugyanaz

2018. jún. 22. 10:19
 12/17 anonim ***** válasza:

A gondolataidat valójában nem te irányítod.Állj meg kicsit,és figyeld meg őket! Rá fogsz jönni,hogy ha te vagy a megfigyelő,akkor tőled függetlenül élik világukat.

Másodszor pedig:Milyen Isten az,akitől félned kell? A szereteté?

2018. jún. 22. 17:25
 13/17 anonim ***** válasza:

A komoly gondolatokat komolyan veszi, a futó gondolatokat nem.

A hivatás egy elég komoly dolog, vannak, akik csak évtizedek után lesznek szerzetesek. Minden hívő fejében megfordul, hogy talán Isten kiválasztotta szerzetesnek vagy papnak. Isten tiszteletben tartja a szabad akaratotokat. Mondd meg neki, hogy ne haragudjon, de te szeretnél családot.

2018. jún. 22. 17:46
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Isten azt szeretné, hogy úgy élj, mint Jézus (1Jn 2:6). Na, most ha megnézed a Bibliát, Jézus nem vonult el a világtól, hogy ezáltal közelebb legyen Istenhez. Sőt, miután Isten elhívta, utána sokkal intenzívebben foglalkozott az emberekkel, sokkal többet szolgálta őket, és sokkal több emberrel került kapcsolatba.

Az, hogy te milyen (akár valós) bűnöket követsz el, nem változtatja meg egy cseppet sem, hogy Isten mennyire szeret. Az érzések sosem fognak megbízható alapot nyújtani Isten megismeréséhez, ezért fordulj a Bibliához, amelyekből a meggyőződéseid kialakulhatnak, és megbízható keresztényeket keress, akik törődnek a szükségleteiddel, elsősorban a szellemiekkel, és türelemmel kijavítják a rossz beidegződéseidet.

Azokat a gondolatokat kell "engedelmességre tanítani", amelyek bűnre akarnak vinni. Az, hogy milyen foglalkozást választasz, nem bűn kategória. Persze, ha pl. sztriptíztáncos vagy drogdíler akarsz lenni, akkor arra lenne ellenvetésem :)

2018. jún. 23. 00:17
 15/17 anonim ***** válasza:

"Sőt, miután Isten elhívta, utána sokkal intenzívebben foglalkozott az emberekkel"

Eddig úgy tudtam (meg eztán is úgy fogom), hogy Jézus maga a megtestesült Logosz, a teremtő Isten, az Atya egyszülöttje.

2018. jún. 23. 09:10
 16/17 Kései Sirató ***** válasza:
A megtérés irányváltást jelent. Valóban egy pillanat műve.
2018. júl. 12. 11:48
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez amit éreztél nem isten hanem a sátán
2020. febr. 3. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!