Sátán látja a gondolatainkat?
Sátán lehet, hogy látja a gondolatainkat és lehet, hogy szinte kézen fogva tudott olyan embereket vezetni a gondolataiknál fogva, mint pl. Hitlert vagy Sztálint stb.
Érdekes előadás a témával kapcsolatban a címe: Az evolúció veszélyei
http://www.youtube.com/watch?v=Uec5Yuf24C4
Üdv. tati
tati!
Az evolúciónak, most tényleg mi köze van a témához? Hogy jön ez ide?
"Ha Sátán látná a gondolatainkat és tudna vezetni minket, akkor nem lenne a földön olyan ember, aki hisz Istenben."
Ha Isten látná a gondolatainkat és tudna vezetni minket, akkor nem lenne a földön olyan ember, aki hisz a Sátánban.
"Ha Sátán látná a gondolatainkat és tudna vezetni minket, akkor nem lenne a földön olyan ember, aki hisz Istenben."
Félreértettél kedves kérdező. Hadd magyarázzam meg. Tudod, van aki enged a Sátán kísértésének és befolyásolásának és van aki NEM enged neki.
A Sátán KÍSÉRTŐ és nagyon jól tudja, hogy nekünk milyen bűnös kívánságaink vannak:
Jakab Apostol levele 1. rész:
13. Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.
14. Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.
15. Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.
Na lássuk csak, Isten nem kísért senkit sem! Ebből következtethetünk arra, hogy Sátán az, aki kísért másokat.
.
Eddig tiszta? Akkor lépjünk tovább -->
Sátán pedig csak úgy tud kísérteni, ha tudja mivel tudunk megkísértetni. Szerintem logikus.
Ha én pl. nem szeretek hipót nyelni és tudom azt, hogy az káros dolog, akkor a Sátán nyilván nem fog azzal engem kísérteni mert tudja, hogy az úgy sem fog beválni.
De viszont ha tudja rólam azt, hogy én hajlamos vagyok pl. a csúnya beszédre (csak mondtam egy példát, amúgy nem szoktam csúnyán beszélni) akkor Sátán nyilván azzal fog engem kísérteni.
Hitlert is láthatod mivel kísértette a Sátán: Hitlernek evolucionista gondolkozásmódja volt és úgy vélte, hogy pl. a zsidók alsóbb rendű fajok. Mivel kezdte el ezek után a Sátán kísérteni Hitlert? Nyilván nem azzal kísértette, hogy szemétkedésből ellopja pl. a szomszéd Jani bácsi biciklijét, hanem azzal kísértette őt a Sátán, hogy öljön meg a zsidók közül kb. 6 millió embert.
Sztálint sem azzal kísértette, hogy lopja el a tanárnéni krétáját, hanem azzal, hogy a saját népéből megöljön 100 millió embert...
Remélem érthető, ennél szájbarágósabban nem tudtam elmagyarázni.
Üdv. tati
Ez egyébként nem teljesen így van, ahogy írtad Ati.
A hipós példánál maradjunk most.
Amit nem lehet eladni, sokszor azt is el lehet adni, pl. marketing segítségével. Ha nincs kereslet, lehet generálni akár hazugságokkal és érzelmek befolyásolásával. Valamilyen külső nyomással, ami belül indít vágyakat.
Én például van 1-2 dolog, amit nem szeretnék, mégis néha nagyon kívánom. (és most nem egészséges természetes dolgokra kell gondolni :P)
Igazából az a lényeg, hogy ha hirtelen egyidőben választani kell két ellentétes dolog között, akkor a jót válasszu vagy semmit. Csak akko mérlegelni kell a semmi hatását is.
" Hitlernek evolucionista gondolkozásmódja volt"
Muszáj ilyen alaptalan hülyeséget mondani? Az evolúciót semmiért sem lehet hibáztatni. Vagy, ha igen, akkor a Bibliát is nyugodt szívvel lehet hibáztatni, minden keresztény által megölt emberért. "evolucionista gondolkodás" ? fejtsd már ki nekem, hogy az milyen!
Csak reagálták VÁDAKRA :P
Mert elég sokan igaznak gondolják az evolúciót, de kikérik maguknak, hoogy olyan szándékaik/tetteik lennének, mint Hitlernek. És én sem látok kis Hitlereket szaladgánli az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!