1/47 anonim válasza:
legnagyobbrészt ő maga alkotja azokat.:)
2/47 anonim válasza:
És milyen jól teszi, különben még mindig Ádám és Éva élne pár gyerekével a tökéletes tudatlanságban.
3/47 A kérdező kommentje:
Hol vannak a vallásosak? Normális választ szeretnék, persze semmi gond sincs a tieitekkel sem!
2018. ápr. 29. 12:35
4/47 anonim válasza:
Nem hallja. A Biblia szerint Isten a szívek vizsgálója,ami nem azt jelenti,hogy Ő egy kardiológus,hanem,hogy Ő ismeri egyedül a gondolatainkat,mivel a Biblia a gondolatokat sokszor a szív szóval adja vissza,pl Jézus mikor arról beszél,hogy egy férfi másik asszonyra tekint vággyal,szívében paráznaságot követett el. Tehát sem ember,sem angyal nem iusmerheti a gondolatokat,csakis Isten.
5/47 A kérdező kommentje:
Szóval ez csak az Isten kiváltsága lenne? Érdekes, ettől eltekintve úgy gondolom, hogy semmiség Sátánnak kikövetkeztetni, vagy kiérzékelni, hogy mi jár az elménkben.
2018. ápr. 29. 13:25
6/47 anonim válasza:
Kikövetkeztetni persze ki tudja,de az nem ugyanaz,mintha látná minden egyes gondolatod. Következtetni tud,elvégre régi motoros,elég egyetlen fintor,vagy egyéb kósza mimika,mikor mondjuk megkísért valamivel,már tudja,hogy ez bevált,ezzel kell próbálkozni legközelebb is.
7/47 anonim válasza:
"És milyen jól teszi, különben még mindig Ádám és Éva élne pár gyerekével a tökéletes tudatlanságban."
Szerintem a technikai haladáshoz nincs szükség a bűn ismeretére, sem semmilyen fejlődéshez
8/47 anonim válasza:
Utolsónál a pont. A gond azzal van itt szerintem,hogy még mindig nem értették meg,hogy ott jó és gonosz tudásának fája volt,nem pedig tudás fája. Tehát nem valami hatalmas rejtett tudás birtokába kerültek,hanem megismerték a bűnt. Egy gyilkosság pl minek a fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges?
9/47 anonim válasza:
Nem hallja kedves Kérdező. Mért baj az, hogy ha Isten aki mindeható, az tud olyat amit te vagy a Sátán nem? :) Program okosabb a Programozónál? (Informatikus vagyok sajnos szakmai ártalom)
10/47 anonim válasza:
"Szerintem a technikai haladáshoz nincs szükség a bűn ismeretére, sem semmilyen fejlődéshez"
Nem is a bűn ismerete kell hozzá, hanem a jó és a rossz fogalmának ismerete.
Ha valaki nem fogja fel, mi az hogy jó, hogy pl az elektromosság jó lehet a mindennapi élet megkönnyítése szempontjából, az soha nem is fog gondolkozni ilyesmin.
Az elvegetál a környezetben, ami számára adatott, mert fel sem fogja hogy valami lehetne jobb vagy rosszabb, azaz nincs motivációja bármilyen fejlődéshez.
Ádámékkal pedig a Biblia alapján pont ez volt a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!