Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik azok a Nefilek? Vagy...

Kik azok a Nefilek? Vagy Nepalion nem tudom melyik a helyes kifejezés.

Figyelt kérdés
nefil,humanoid,nepalion

#humanoid #nefil #nepalion
2018. jún. 19. 11:58
1 2 3 4 5
 41/45 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

(valaszolonak elsosorban)

ilyent ha a Teremtestortenetben feltetelezel, akkor nem pusztan apokrifakat kell keresni, hanem mas mitologiakban hasonlo, vagy azonos tortenetet,

mert ez valamenyire megalapozna azt, hogy osidokben megtortent valami amit igy irnak le, de ha csak Enok konyve irja le igy akkor nincsen alatamasztva

angolul biztosan rengeteg mitologiahoz hozzaferni, de ezeket meglelni nem lehet konnyu

amugyis miert olyan fontos ez, hogy vajon paraznalkodtak-e "angyalok" (bukottak) emberekkel?

ez nem valtoztat a dolgokon

miben jobb ha tokeletesen bizonyitjak, hogy nem paraznalkodtak vagy, hogy igen?

ettol ma az emberek kevesbe lesznek paraznak, vagy pedig megjobban?

peldaul ha egyiptomiak, sumerok roluk irnak es korabban akkor ez egy megalapozas lenne Enok konyvere,

de Bibliat ez miert befolyasolna?

nem szuksegszeru, hogy az idezetek ezt idezzek, Peter (valszolo) pedig epp az ellenkezojere vilagitott ra

igy az a "szuksegszerubb"

az uj Noe film ezt a kettot otvozte szerintem, nekem nem tetszett, szep latvanyvilaga volt es a szineszek is nagyok (jok), de ellege tonkretettek szerintem az Ev vallasi temaju modern filmje lehetett volna, ha figyelnek arra, hogy ne szaljon el veluk a lo

igy a csalodasom meginkabb novelte

elpazaroltak penzuket, tehetseguket, idejuket

(nem ismerem a kritikakat es hogy megis az Ev vallasi filmje lett-e...)

Xy4

2018. aug. 30. 10:52
 42/45 nicola73 ***** válasza:

Kedves 2/41-es. Azt írtad hogy mitológiai mese hogy a nefilek emberek és angyalok szüleményei. Akkor miért írja a Biblia ezt a 1Mózes 6:4-ben :

"Azokban a napokban, és azután is, nefilek voltak a földön. Abban az időben az igaz Isten fiai nemi kapcsolatot létesítettek az emberek lányaival, és azok fiúkat szültek nekik. Ők voltak a híres hatalmasok az ősidőkben."

márc. 26. 16:25
 43/45 anonim ***** válasza:

Továbbra se látok benne angyal szót.

márc. 26. 18:57
 44/45 nicola73 ***** válasza:
0%

Szójegyzék

Nefilek:

Emberek lányainak és testet öltött angyaloknak a hibrid, erőszakos fiai, akik az özönvíz előtt éltek (1Mó 6:4).

márc. 27. 09:01
 45/45 anonim ***** válasza:

A Biblia nem ír ilyet

márc. 27. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!