Kik azok a Nefilek? Vagy Nepalion nem tudom melyik a helyes kifejezés.
Mondjuk a Katolikus Lexikon nem foglal állást egyik értelmezés mellett sem, csak jó lexikonhoz hível felsorolja a különböző nézeteket.
De a korábbi megjegyzésemet nem erre értettem, nem is vitatkoztam azzal, amit állítottál.
Kedves utolsó!
Bocs, de ebben a belinkelt írásban nem találunk több szempontot csak egyet: angyalok voltak, mert az énoki hagyomány ezt mondja. Ráadásul csúsztatás azt állítani, hogy Júdás levele és Péter II. levele hivatkozik erre a könyvre, ugyanis ez egyáltalán nem bizonyított! Sőt, sokkal valószínűbb, hogy a ma ismert Énok könyve egy 1. században keletkezett apokaliptikus jellegű apokrif irat, vagyis az utóbbi idéz az előbbiekből és nem fordítva! Tehát az apostolok éppen ettől a fajta apokrif tanításoktól óvták az első századi keresztényeket... :-)
A cikk egyébként 2 mondatban elintézi a másként gondolkodókat: "Ezen különös lényekkel kapcsolatban az ókori zsidó és keresztény gondolkodók értelmezése alapvetően két fő csoportra bontható: az egyik nagy tábor úgy tartja, hogy az „Isten fiai” természetfeletti lények, a másik nagy tábor szerint pedig emberek." "Habár egyes zsidó gondolkodók és a késői keresztény felfogás „Isten fiaival” kapcsolatban az emberi azonosítás mellett kardoskodik, a legtöbb korai egyházatya és írásmagyarázó azon a véleményen van, hogy a Mózes első könyvében szereplő „istenfiak” szellemi lények, angyalok voltak."
Egy apróság még: „Abban az időben, amikor... óriások éltek a földön”. A mondat szerint már éltek óriások a földön a házasság megkötése előtt is. Az óriások léte a mondatban időhatározó.
Üdv. Péter
#37 Nem több szemszöget írtam, hanem több szempontot.
Kettőt említ:
-Énok könyvét
-A korai egyházatyákat és keresztény felfogást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!