Nagyon magam alatt vagyok nem tudom hogy maradjak e ebben a kapcsolatban, hogy megéri e?
Kedves Kérdező.
Nem vagyok "nemzetek" ellensége, hiszen Jehova Tanúi több mint 239 országból alkotnak testvéri családot.
A válaszomat, nem sértegetésnek, vagy bántalmazásnak írom, mindössze Isten szavára szeretném a figyelmedet fordítani.
Annyit szeretnék kérdezni, hogy mennyire veszed komolyan a hitedet? Ugyan is ha Jézus tanítása neked fontos, akkor, hogy tudod összeegyeztetni azzal, hogy nem hallgatsz rá.
A szavában azért íratta le az alapelveket, hogy az ilyen és hasonló helyzeteket elkerüljék a leendő házastársak.
Ő óvni akar, ami téged hidegen hagy, de kereszténynek vallod magad. Mond csak, hogyan lehet Krisztust követőnek nevezni valakit, ha nem is követi semmiben?
Arról nem is beszélve, hogy más dolgokban is Biblia alapelvek ellen éled az életed. Hiszen nem is vagytok házasok, de úgy éltek, mint ha azok lennétek.
Érdemes ezen elgondolkodni.
Mindazon által, ha szeretnéd vele leélni az életed, ami által egyáltalán nem élsz keresztényként, akkor most még is miért zavar ez a kérdés, miközben más dolgokban abszolút, érdektelen vagy ezen a téren?
Nos ezen gondolkodj el, mi a Fontos neked. Ha szereted az Istent, és a megváltódat, akkor a döntésedet, úgy is fogod meghozni, ezt mi nem tehetjük meg helyetted.
Jézus rávilágított arra, hogy Őt követni azt jelenti, hogy nem a saját érdekeinket szem előtt tartva hozunk döntést, hanem úgy ahogy összhangban van a keresztény élettel.
Talán tudtam segíteni.
Szia! Ez csak az én véleményem, de szerintem jobb, ha útjaitok különválnak. Maradjon meg ez a kapcsolat egy szép emléknek. Hogyha egy nő muszlim férfihoz megy feleségül, a gyerekek minden esetben muszlimok lesznek. Náluk ez így szokott lenni. Te megtarthatod ugyan a vallásod, de a gyerekek már minden esetben a férj vallását kell, hogy kövessék.
Aztán, nem akarok gyűlölködni, vagy ilyesmi, de azt látni kell, hogy sok keresztény nő - muszlim férfi kapcsolat nem végződik jól. Sok történet van, amikor a férfi csak az esküvőig kedves, onnantól kezdve megváltozik a viselkedése. Áthidalhatatlan kulturális különbségek vannak köztetek.
Felhoztad a Szentháromságot pl. Ők egyáltalán nem fogadják el a Háromságot, sőt, vannak köztük olyanok, akik azt képzelik, hogy mi három Istent imádunk.
Neked kell mérlegelni, hogy neked ez így megéri-e. A nagy szerelem, a rózsaszín köd egy idő után elmúlik, akkor mi marad? El tudnád fogadni azt, hogy a férjeddel nem tudnál együtt imádkozni, nem mennétek együtt gyülekezetbe, hogy ő Jézus Krisztust csak egy prófétának tartja? És hogy a gyerekek is az apa vallását követik, és te egyedül maradsz a keresztény hiteddel?
"Amugy a muzulmánok is ugyanabban az istenben hisznek mint a keresztények... azzal a külömbséggel hogy a muzulmánoknál ugy van hogy istent nem 3 személyben említik meg (atya,fiú,szentlélek) hanem csak 1 személy."
Ez pont, hogy egy óriási különbség. Vagy mondhatnám azt, hogy a legnagyobb különbség, hogy ők mást vallanak Jézus Krisztusról, mint mi. Itt nem arról van szó, hogy a gyerekeknek jönni fog-e a Mikulás, vagy lesz-e Betlehem a karácsonyfa alatt... Ez mind részletkérdés. A kulcs az, hogy mit tanítasz majd a gyerekeidnek Jézus Krisztusról.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy itt is látszik, mennyi félreértésre ad okot az, ha nem használják Isten tulajdonnevét, a Jehova nevet.
Kedves Kérdező, a keresztények Istenét nem Allahnak, hanem Jehovának hívják. (83. Zsoltár 19. vers, Károli fordítás)
A különböző nyelveken való megnevezés, és Isten személyes tulajdon neve, nem egy és ugyan az.
Jézus ennek a névnek a megszenteléséért imádkozott. Mert ha csak Isten mint megszólítás, megszentelése értendő alatta, akkor vajon melyik Isten nevét, szenteljük meg? Jehova nevet annak idején, azért adta magának, hogy megkülönböztesse magát a többi "istenektől", akiket az emberek kigondoltak maguknak, és azoknak is volt nevük.
Akkor pont a világegyetem alkotójának ne lenne neve?
Nézd. Most kezdjem el mondatonként lereagálni az írásodat?
"Ausztriaban elek..."
És ott ugye - mint az köztudott -mindenki muszlim.
"es amugy ha neked csak negativ velemyenyed van minek irsz?"
Ha nem tetszik az ellen vélemény, akkor úgy írd ki a kérdést, hogy csak az válaszoljon, aki azt mondja, hogy ez így jó.
"En normalis valaszokat szeretnek normalisan kerdeztem meg es nem szidtam senkit.. a vallasomat sem."
Én sem szidlak. Tényleg nem.
"Es igazabol pont az a bajom hogy ö muzulman , de szeretem."
A kettőtök kapcsolata életképtelen. És ezen nem változtat az, hogy szereted, vagy sem. Áthághatatlan vallási, kultúrális különbségek vannak. Főleg ha született - muszlim országban, családban - muszlim.
"Amugy a muzulmánok is ugyanabban az istenben hisznek mint a keresztények... azzal a külömbséggel hogy a muzulmánoknál ugy van hogy istent nem 3 személyben említik meg (atya,fiú,szentlélek) hanem csak 1 személy."
Ez, csak látszatra ilyen egyszerű.
"Ha egy olyan oktatna ki aki ismeri a muzulmán vallást akkor azt mondanám oke"
Én ismerem, és ennek ellenére eszemben sincs kioktatni téged. Az a baj - minden bántás nélkül- hogy te nem
ismered az iszlámot. Ha ismernéd, nem kerültél volna ilyen helyzetbe.
"de itt a válaszolok nagy része meghallja a szót “muzulmán” és egyböl ellenszenves lesz a szotol de hogy mit jelent azt nem tudja"
Ellenszenves a szótól? Tudod mit jelent a "muzulmán" -jaj kérem - muszlim szó?
Szerintem nem.
Hát akkor figyelj, mert elmondom.
Mindazokat, akik az iszlám vallást követik muszlimoknak nevezzük. Ennyit jelent, és nem többet.
Nézd. Nem kell, hogy higy nekem, vagy bárkinek is. Ám úgy gondolom, hogy ha egy nyílt portálon felteszel egy kérdést, akkor azt azért teszed, hogy mások véleményét megismerd.
Erre a kérdésre az a válaszom, hogy ne maradj ebben a kapcsolatban, mert csak pusztítani fogjátok egymást.
Mindenképpen, és teljesen biztosan.
Ez a véleményem, és sajnálom, hogy a tudásbéli hiányosságod, valamint az őszinte érzelmeid, meggátolnak abban, hogy lásd ennek a kapcsolatnak a hiábavalóságát.
5#
"Kedves Válaszolók, hányingerkeltően undorítóak vagytok..."
Miért is? Azért, mert kultúrális és vallási okokból, nem látunk jövőt egí ilyen kapcsolatban ?
"menjetek inkább a Politika rovatba migránsozni, meg a Párkapcsolatok rovatba sírni"
Majd ha ott lesz feltéve a kérdés, akkor ott válaszolok.
," hogy a külföldi pasik elszeretik tőletek a magyar nőket! Ha már a kérdésre válaszolni nem tudtok..."
Kit érdekel. A magyar pasik, meg más nemzetek nőtagjaival lépnek kapcsolatba.
Ez kultúrákról szól, nem nemzetekről...te kis öklendezős, kákabélű.
14#
Igen. Ezek fennálnak.
18#
"Az Allah meg Istent jelent arab nyelven."
Pontosabban: az Isten
És bármilyen hihetetlen is, az ott élő keresztények is - a nyelvi, és nem pedig teológiai kapcsolódás miatt -Allahnak hívják, a keresztény Istent.
De mondom..., ennek nyelvi, és nem teológiai okai vannak.
Kérdező.
Köszönjétek meg egymásnak, az együtt töltött időt, és váljatok el békével. Vagy vedd föl az iszlámot. Más lehetőség nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!