Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha szeretnék valamit kérni...

Ha szeretnék valamit kérni Istentől, és többször is imába foglalom, nagyobb valószínűséggel teljesül?

Figyelt kérdés

2018. jún. 12. 10:33
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
26%

Mármint az a kérdés, hogy minél többször foglalod imába, annál nagyobb valószínűséggel teljesül-e?

Erről nehéz volna statisztikát készíteni. Első sorban azért, mert Isten nem mindig úgy segít, ahogy mi azt elképzeljük.

Az utóbbi időben többször előfordult, hogy segítséget kértem. A kérést csak egyszer-egyszer fogalmaztam meg, mindig mikor szükségét éreztem, de határozottan érzem, hogy meghallgattatásában nagy szerepet játszottak a megelőző napok általános imádságai.

Általános imádság nálam nem a könyörgéssel azonos. Az önmagam Isten rendjére való emlékeztetését értem alatta és a szándékom felidézését, hogy a szerint igyekszem élni. Ezzel természetesen együtt jár, hogy úgy is élek, és olyanokat kívánok.

2018. jún. 13. 14:47
 12/26 anonim válasza:
46%
Szerintem igen. Valamit persze azért tenni is kell érte, de Isten segítségével könnyebben fog menni. :))
2018. jún. 13. 14:48
 13/26 DR. HOFFMANN GÉZA ***** válasza:
0%
Amennyiben megtértél, azonosultál Jézus Krisztus halálával és feltámadásával a vízkeresztségben, és vetted a Földön jelenleg tartózkodó Szent Szellemet. Ezek az alapok ahhoz, hogy Istennel kapcsolatba tudj lépni. Ha ezt az utat megkerülöd, csakis a sátán hallhatja az imáid. Isten szellem. Őt csakis szellemben lehet megközelíteni, ezért ezt az egyedüli utat adta az embereknek, hogy Vele kommunikálhassunk. Ha egy jó gyülekezetet akarsz, ahol jelen van Isten Szelleme, keresd meg a Hit Gyülekezetének lakóhelyedhez közelebb eső részét. ( [link]
2018. jún. 14. 08:57
 14/26 anonim ***** válasza:
78%

#6: levetted a lényeget rendesen.

Isten nem létezik, ahogy természetfeletti képességek sem léteznek.

Kifejtettem a lényeget: senki nem fog tenni érted semmit. Az "Isten" az emberben van, csak az ember képes magáért tenni, és befolyásolni a jövőjét.

2018. jún. 14. 08:57
 15/26 DR. HOFFMANN GÉZA ***** válasza:
0%
Isten igenis van! Én arról írtam, ami velem, és Magyarországon több tíz-, és tízezer társammal már megtörtént. Mi igen is mindennapi kapcsolatban vagyunk Vele. Csak olyan ember írja ennek az ellenkezőjét, akinek minderről fogalma sincs! A született vak embernek nem létezik szín, mégis van.
2018. jún. 14. 09:21
 16/26 anonim ***** válasza:
41%

#14:

"Isten nem létezik, ahogy természetfeletti képességek sem léteznek."

Valami csúnyán összekavarodott benned, és másokra vetíted ki. Isten nem természetfeletti. A természet is Isten megnyilvánulása. Mi is azok vagyunk, azaz megnyilvánulásai, csak nem vagyunk kellően ennek tudatában.

"csak az ember képes magáért tenni, és befolyásolni a jövőjét."

Mivel egyek vagyunk Istenben ez nem is lehetne másképp. A különbség az, hogy ha Istennel való egységed tudatában élsz, akkor valóban tudod befolyásolni a jövődet. Az ima elősegíti Istennel való egységünk tudatosulását. Az imával az ember maga tesz magáért.

2018. jún. 14. 09:43
 17/26 anonim ***** válasza:
53%

Pont annyi a valószínűsége, mint ha egyszer imádkoznál... vagyis 0.

Ha valamit akarsz tegyél érte, mert nincs senki sem az égben sem föld alatt sem egy másik dimenzióban aki rajtad segít vagy esetleg keresztbe tesz neked.

Fel kellene végre nőni és azzal foglalkozni ami igazán fontos.

2018. jún. 14. 17:15
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Mivel Isten szeret téged meg ad mindent,ami kell neked.

Ha apukádnak ezerszer elmondanád, apa kellene egy labda!

Hát apu végül meg unná ,és venne neked egy labdát.

Szóval érted!!

Légy kitartó az imádkozásbam!!

2018. jún. 15. 21:40
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

"Ha szeretnék valamit kérni Istentől, és többször is imába foglalom, nagyobb valószínűséggel teljesül?"

Ha nem érzed belülről,hogy sikerülni fog,elmondhatsz napi 20 imát is...Merthogy ez esetben nem bízol magadban,nem hiszel.Akkor Isten mit tegyen veled így?

Istennek nem lehet "nyalizni" pontosan tudja,hogy mit érzel.

2018. jún. 16. 09:22
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
19 igazt, tegyük hozzá, hogy Isten nem szatócsboltos, hogy ezt-azt rendeljünk tőle. Nagyon sok helyen van az Evangéliumokban, hogy a lelki élet nem üzlet, nem alku tárgy, nem lehet pénzért venni, a kegyelem viszont működik.
2018. jún. 16. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!