Baj-e ha egy nap többször is áldozom (azaz 2x)? Sürgös lenne.
Azaz vasárnaponként (nem minden vasárnap) alkalmam nyilik 2 misere menni (az egyiken ministralok illetve van amikor "csak" a padba ülök a másikon énekelek) de ugy érzem hogy megnyugtatja a lelkemet a többszöri áldozás.
Hétköznaponként nincs alkalmam elmenni misére (sajnos).
Tehát van-e kitétele hogy hányszor lehet áldozni egy nap?
Koszonom!
Valahol azt olvastam hogy lehet vhol meg azt hogy nem lehet.
Oszinten felek megkerdezni egy atyat! :D
Utolso valaszolo! Ezt megis hogy erted? Ez egyatalan nem olyan.
Vagy ezt szentsegtores lenne a tobbszori aldozas?
Szentmisében naponta töbször is áldozhatsz, pontosabban naponta max 3x.
Volt olyan, hogy hétköznap volt mise a szokott időpontban, de közben lett egy temetés is. A temetés utáni misén is áldozhattam, és a "rendes" időben lévőn is. Direkt megkérdeztem előtte a plébánost, hogy mi a helyzet.
Uristen!
A Kérdező csak egy egyszerű egyházi szabályra volt kíváncsi, nem kell rögtön trollkodni, hogy a Biblia ezt meg azt mondja.
A kérdésedre a válasz: egy nap 2-szer egész biztos áldozhatsz, ezt éppen tegnapelőtt hallottam a plébánosomtól. Mert délben volt egy temetési mise, amin sokan nem áldoztak, mondván: majd az esti misén. A pap kissé felindultan mondta, hogy egy nap 2-szer lehet áldozni.
Ha már így többen is írjátok, akkor biztos lehetséges a többszöri áldozás.
Lehet egy régebbi szabály vagy helytelenül berögzült tévhit, amiért úgy gondoltam, hogy nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!