Egy ateista kerülhetne a menybe?
Nem kerülhet, mivel nem fogadta el Istent. Viszont kerülhet a Pokol legkülső körébe, ami afféle Roxfort "Erkölcsös Pogányok" számára, ha jó ember volt. Itt találkozhat olyan emberekkel, mint Platón vagy Szokratész, és együtt tanulmányozhatják a filozófia, az etika, és a matematika rejtelmeit egy egyetem-szerű környezetben, viszont sosem tapasztalhatják meg Isten áldását.
Minden nap csodás fény fog beragyogni a Kastély ablakain, mindig lesz friss penna és pergamen, és könyvtár teli pogány tudással, és hasonló életet élhet az Ateista, mint a Földön. Azonban sosem fogja tapasztalni azt a transzcendenciát és magasabb rendű létezést, az Istennel való közösséget, amit egy hithű Keresztény tapasztalhat.
Látom olvastad az Isteni színjátékot, ami remek mű, bár nem teológiai, hanem irodalmi írás.
Igen.
Sőt: előfordulhat olyan is, hogy ott a keresztények egész nap imádhatják az istent - míg az ateistáknak valami komolyabb szerepük is lehet.
Például irányíthatják az ottani dolgokat, míg a hívők közben nem okoznak problémát.
Nem kerülhet, mivel ő maga nem akar oda menni. Nem is értem mi ez a marhaság, hogy azt képzelik, hogy azt ki lehet érdemelni.
Másképp: ha valaki nem akar hozzám jönni, legyen nálam bármilyen szuper jó, akkor nem fog. Mindenkit hívok, de csak az lesz itt, aki akart. Nem lehet kiértékelni, hisz mindenkit hívtam, és van, aki nemet mond. Ez ennyire egyszerű.
Mivel tevedett a leirsod alapjan ezert lehetseges
de az ateista nem terithet senkit sem eroszak nelkul sem, mert ha megteszi mindenkeppen Pokolra erdemes
igy ebbol a szemszogbol pedig a leirasod arra vonatkozik hogy masoknak kart okoz igaz tevedesbol, masok eletebe beavatkozik
Erre csak a vallasnak van joga, vagyis nem pusztan joga hanem kotelessege masok eletebe beavatkozni
ahogy jobbannujra elolvastam kifejtesed megertettem hogy te kifacsartad a valosagot
ahogy persze megszkhatuk az atesita az ateizmusat "isteniti" tehat ugy erez pontosan ahogy leirtad hogy a vallas es annak szereto Istene a legnagyobb gonosz "lenne" (elmeletben ha letezne)
ezert tuzzel vassal uldozni kell es fokent egyhazi vagyonra kell legtobbszor hivatkozi hogy azt elkobbozzak
Egy kerdest linkelek
De hogy érdemben is hozzászóljak:
Hát van bármi realitása annak, hogy az Isten megbüntetne csak azért, mert nem hittem benne? Miért kéne hinnem benne? Felfedte magát, objektív módon meg lehet győződni a létéről? Nem. Tehát nem is várhat el ilyesmit, arról nem is beszélve, hányféle vallás van, most én honnan szopjam ki, melyik az igazi?
Azért esetleg megbüntethet, ha valami rosszat tettem, de ha rosszat tett, akkor a hívőt is megbüntetheti, sőt, őt még jobban, hiszen ő tisztában volt a "játékszabályokkal".
szerintem a radikalis fatatikus atesitaval erdemes az ateistat azonositani tehat aki vallasellenes es egyenesen tagadja keptelensegnek tartja barmilyen isten letet
mert a mas "atesitak" nem is igazan azok es legtobben nem vallas es istenellenesek
mellekesen ezen radikalis ateistak jelentik a legnagyobb veszelyt
ugy erezhetik ez a veszely azt jelenti a vallas fel hogy megszuntetik, de nem a vallas megszunte lesz a legnagsobb problema ha sikerulne elerniuk ezt
Még azok közül sem kerül a mennybe mindenki, akik komoly igyekezettel élték a keresztény életüket.
Miért?
Mert egyrészt, Istennek a Földre vonatkozik az a szándéka, hogy egy igazságos békés emberi társadalmat hozzon létre. Az embert nem úgy hozta létre, hogy az égben élők közé csatlakozhasson, bármilyen okból.
Más részt, az erre kiválasztottak, társ királyai és papjai lesznek Jézusnak, akiket erre Jézus Atyja meghív.
S erre csak meghatározott számú ember kaphat kiváltságot.
Azonban a Földi örök élet sem lesz mindenkié, akkor sem, ha Jézus mindenkiért meghalt. Csak azok, akik mindvégig kitartottak a Jézus példája alapján élt keresztény életükben.
Jézus maga mondja el, hogy azok akik hitet gyakorolnak benne, és az életükkel is bizonyítják, azok élhetnek örökké.
Az utolsó napokban pedig, ami most zajlik, kiválaszt Isten magának egy népet, minden nemzetből, akiket megtanít egységesen keresztény életet élni, és imádatot bemutatni. Ezzel mint egy más most felkészíti Őket az újvilág társadalmára, hogy ott tovább folytassák, a békés egységes boldog életüket, ahogy eredetileg eltervezte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!