Ki szeretné hogy mindenki a saját ősi hagyományait kövesse egy kis változással?
az én véleményem az hogy pusztán a hagyományok tiszte jeléül....
észak- Európa: skandináv mitológia emberáldozat nélkül, finn ősvallás
közép- Amerika:azték, maja vallás emberáldozat nélkül
dél- Európa: kelta vallás ugyan így
dél Amerika, andok inka vallás ugyan így
észak Amerika : indián életmód
hawaii: törzsi hagyományok
Magyarország: ősmagyar vallás állatáldozat nélkül
Én jónak tartom a törekvéseidet, örülök, hogy van még fiatal, akit érdekelnek a hagyományaink és foglalkozik ezekkel az értékekkel.
Egy kis korrekciót javasolnék csak: árnyaltabban nézd a kereszténység szerepét! Nem maga a kereszténység, hanem a korabeli keresztény hatalmi elit a ludas az ősi hagyományaink kiirtásában. De ha nem lett volna akkor kereszténység, lett volna más... A világvallásoktól eltérő ősi hagyományok csak nagyon elszigetelt népeknél tudtak fennmaradni, és a magyarság már a kezdeti időktől fogva minden volt, csak elszigetelt nem.
Viszont ma már nem a kereszténység az ősi hagyományok legnagyobb ellensége. A mai világban minden vallási és kulturális hagyománynak az igazi ellensége az egyre jobban globalizálódó, elanyagiasodó, bármilyen szellemi érték helyett az anyagit előtérbe helyező társadalmi mentalitás. Ez ellen kell küzdenie mindenkinek, aki bármilyen vallási, nemzeti, népi hagyományt fontosnak tart, mégpedig pozitív példák, értékek felmutatásával.
Ha kardot ragadtam, hát öljön a kard
Nem kell a sors, amit más akart
Ha szent ez a kígyó, mi belénk mart
Én leszek vad pogány!
Eladta vérét az áruló Vajk
Hátrahagyott mindent
Mit apáink, őseink bíztak reá
Felégette népünk örökét
Másokra bízza az alja munkát
Idegen vas a szívben
Bálványimádók kezén a báb
Hogy szent nevét áldják örökké
Latinul hazudik a kétszínű pap
Egy békét hozó istent
De a mi vérünk táplálja, holtakon át
Szúrja belénk szeretetét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!