Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki szeretné hogy mindenki a...

Balasa Bence kérdése:

Ki szeretné hogy mindenki a saját ősi hagyományait kövesse egy kis változással?

Figyelt kérdés

az én véleményem az hogy pusztán a hagyományok tiszte jeléül....

észak- Európa: skandináv mitológia emberáldozat nélkül, finn ősvallás

közép- Amerika:azték, maja vallás emberáldozat nélkül

dél- Európa: kelta vallás ugyan így

dél Amerika, andok inka vallás ugyan így

észak Amerika : indián életmód

hawaii: törzsi hagyományok

Magyarország: ősmagyar vallás állatáldozat nélkül

2018. jún. 7. 21:27
1 2 3 4 5 6
 51/55 Mansour ***** válasza:
31%

Én jónak tartom a törekvéseidet, örülök, hogy van még fiatal, akit érdekelnek a hagyományaink és foglalkozik ezekkel az értékekkel.

Egy kis korrekciót javasolnék csak: árnyaltabban nézd a kereszténység szerepét! Nem maga a kereszténység, hanem a korabeli keresztény hatalmi elit a ludas az ősi hagyományaink kiirtásában. De ha nem lett volna akkor kereszténység, lett volna más... A világvallásoktól eltérő ősi hagyományok csak nagyon elszigetelt népeknél tudtak fennmaradni, és a magyarság már a kezdeti időktől fogva minden volt, csak elszigetelt nem.

Viszont ma már nem a kereszténység az ősi hagyományok legnagyobb ellensége. A mai világban minden vallási és kulturális hagyománynak az igazi ellensége az egyre jobban globalizálódó, elanyagiasodó, bármilyen szellemi érték helyett az anyagit előtérbe helyező társadalmi mentalitás. Ez ellen kell küzdenie mindenkinek, aki bármilyen vallási, nemzeti, népi hagyományt fontosnak tart, mégpedig pozitív példák, értékek felmutatásával.

2019. ápr. 8. 10:16
 52/55 A kérdező kommentje:
köszönöm, testvérem.
2019. ápr. 14. 10:51
 53/55 A kérdező kommentje:
az egyház megpróbálta kiirtani az ősi TISZTA hitet, sajnos túl sikeresen, annyira sikeresen hogy csak most, 1000 év után kezdünk visszatalálni a helyes útra.
2019. ápr. 14. 10:51
 54/55 A kérdező kommentje:

Ha kardot ragadtam, hát öljön a kard

Nem kell a sors, amit más akart

Ha szent ez a kígyó, mi belénk mart

Én leszek vad pogány!

2019. ápr. 14. 18:12
 55/55 A kérdező kommentje:

Eladta vérét az áruló Vajk

Hátrahagyott mindent

Mit apáink, őseink bíztak reá

Felégette népünk örökét

Másokra bízza az alja munkát

Idegen vas a szívben

Bálványimádók kezén a báb

Hogy szent nevét áldják örökké

Latinul hazudik a kétszínű pap

Egy békét hozó istent

De a mi vérünk táplálja, holtakon át

Szúrja belénk szeretetét

2019. ápr. 16. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!