Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki szeretné hogy mindenki a...

Balasa Bence kérdése:

Ki szeretné hogy mindenki a saját ősi hagyományait kövesse egy kis változással?

Figyelt kérdés

az én véleményem az hogy pusztán a hagyományok tiszte jeléül....

észak- Európa: skandináv mitológia emberáldozat nélkül, finn ősvallás

közép- Amerika:azték, maja vallás emberáldozat nélkül

dél- Európa: kelta vallás ugyan így

dél Amerika, andok inka vallás ugyan így

észak Amerika : indián életmód

hawaii: törzsi hagyományok

Magyarország: ősmagyar vallás állatáldozat nélkül

2018. jún. 7. 21:27
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
0%
Egyes te nagyon birka. Még hogy semmilyen ismeretünk nincs??!! Hát neked biztos nincs, nagyon is sok feljegyzés maradt ránk, nekem egy kb 550 oldalas könyvem van ami a magyar ősvallást taglalja. Talán nem csukott szemmel kéne járni a világban.
2019. márc. 27. 14:07
 42/55 A kérdező kommentje:
taníts mesterem!!
2019. márc. 27. 18:47
 43/55 anonim ***** válasza:
0%
Konkrétan mire vagy kíváncsi? A könyvek címére vagy mire? Nem teljesen értem hogy miért teszel fel egy kérdést ha nem hiszel a válaszban?
2019. márc. 30. 13:54
 44/55 A kérdező kommentje:
érdekel a magyar ősvallás, büszkén vállalom hogy pogány vagyok.
2019. márc. 31. 13:26
 45/55 anonim ***** válasza:
32%

Jaj de jó! Végre valaki! Akkor mi hasonlóan gondolkodunk. A magyaroknak megvolt a maga ősvallása és saját írás rendszerük a rovásírás,sok ezer évre nyúlik vissza.

Vajk megkeresztelkedett, felvette az István nevet és a német, bajor hatalom szolgálatába állt. Tűzzel vassal "térítette" a saját népét isten nevében.

Tilos volt a rovásírás ami hagyományosan apáról fiúra szállt, vésték kőbe fába, a botokat begyűjtötték elkobozták. Koppány vezér és a magyarok nem akartak új vallást, fellázadtak de a szentnek nevezett István német lovas seregek segítségével vonult ellenük. Koppányt lefejezték és elrettentésül, nem a magyar temetési hagyományoknak megfelelően a négy felé szabdalt testét az ország különböző pontjain kitette hogy a magyarok lássák ez történik az ellenszegülőkkel. Húgát is idegenbe házasitotta, idegen nőt vett el, és nem engedte a magyaroknak hogy jogosan ők kerüljenek utána a trónra hanem orseolot tette meg utódjának.

Ha érdekelnek ezek a dolgok jó szívvel ajánlom a Koppány hagyatéka című konyvet, sok sok információt tartalmaz az ősvallásrol.

2019. márc. 31. 13:49
 46/55 anonim ***** válasza:
51%

"Koppány vezér és a magyarok nem akartak új vallást"

Persze hogy nem akart, miért is akart volna mást, mint a kereszténység? Hiszen azért keresztelkedett meg Koppány vezér bizánci rítus szerint (még ez a részlet is jól ismert).

2019. márc. 31. 14:18
 47/55 anonim ***** válasza:
0%
Koppány nem akart kereszténységet, se idegen érdekeket, se katolicizmust, ezért lett felkoncoltatva, és ez a részlet is jól ismert.
2019. márc. 31. 14:44
 48/55 A kérdező kommentje:

én tudok róni, és majd jövőre megyek a kurultáj-ra is!!!!!!

nyíltan tagadom a kereszténység jóságát" és amint módot találok rá, tovább viszem őseim szabad vallását.

2019. ápr. 1. 19:28
 49/55 anonim ***** válasza:
0%
Megkérdezhetem hogy ez mit jelent nálad hogy továbbvinni a vallást? Hogyan képzeled el, és hol tanultál róni?
2019. ápr. 2. 17:06
 50/55 A kérdező kommentje:

egy tanáromtól tanultam róni, és bár kell hozzá egy kis segítség néhány betűhöz, de könnyebb szavakat már le tudok írni segítség nélkül is.

tovább vinni: ápolni a szertartásokat,imádkozni istenhez (isteneinkhez).

2019. ápr. 5. 21:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!