Vidám Vasárnap (? )
Nem vagyok hívő, de elképedve nézem, mennyi ember énekli kívülről a zenészekkel együtt a dalokat. Mi a titka és szerintetek mi vezeti rá az embereket, hogy ennyire elvakultan, teljesen átszellemülten viselkedjenek több százan-ezren a kamerák előtt? Komolyan érdekel a véleményetek, mert elgondolkodtatott. Egyáltalán milyen felekezet tagjai gyűlnek ott össze? Keresztények? Katolikusok, reformátusok, evangélikusok vegyesen?
Bocs a tudatlanságomért.
A vidám vasárnap az a hit gyülekezete istentisztelete.
A hit gyülekezete egy magyar alapítású, kisegyház, Németh Sándor a vezetője.
Mondjuk az nem tudom hogy jön ide, hogy kívülről éneklik a dalokat, én is kívülről éneklem a katolikus énekeket, meg a gitáros dicsőítő dalokat. Ha minden vasárnap odajársz, megjegyzed a dalokat.
Ezzel az átszellemüléssel nincs gond, pünkösdi-karizmatikusoknál van ilyen, de katolikus karizmatikusok mozgalom is van.
A hitgyüliben nem a dicsőítéssel vannak a gondok, hanem a politika központúsággal, meg az agymosással, amit csinálnak
"Mi a titka" tezed fel a kérdést.
A tömeg. A tömeg viszi magával az egyént. Ha elmennél egy alkalomra és átadnád magad a tömegnek, akkor lehet te is hasonló bódult állapotba kerülnél. Kicsit olyan ez, mint a drog.
Egyébként neoprotestánsok, a hitgyüli szervezi, semmi közük a történelmi felekezetekhez, amiket felsoroltál. Németh Sándor magánfelekezete.
Németh Sándornak hívják azt az embert, aki alapította ezt a közösséget itt Magyarországon.
Olyan emberek vannak ott, akik elfogadják Jézust, de a legtöbbjük, csak felszínesen keresztény.
Németh Sándor, valamikor a hetvenes években, Jehova Tanúival tanulmányozta a Bibliát. Mivel nem látott benne üzletet, ezért abba hagyta a Tanúkkal való kapcsolatot, és létrehozott egy Bussines vallást.
" énekli kívülről "
Ha sokszor énekelsz egy dalt amit a Rádióban, tévében hallasz akkor már Te is kívülről énekeled azt a Nótát Nem?
"Elvakultak"
Ez sem csoda:(2Korintusz 4:4) 4 akik között ennek a világrendszernek az istene (Sátán) megvakította a nem hívők elméjét, . . .
Köszönöm az eddigi válaszokat. Még mindig nem vagyok teljesen képben, mert többfélét válaszoltatok. Azzal egyetértek, hogy magával ragad a tömeg, de valamiért csak odamennek. Ami még feltűnt, hogy csupa jólszituált, értelmes, ingelligensnek látszó emberek el vannak szállva, mint ahogy valaki itt írta, mint akik bedrogoztak.
Egyébként nem tudtam, hogy ez egy magyar alapítású gyülekezet, ma is tanultam valamit.
A Jehovákkal nem tudok azonosulni, mert nagyon erőszakosan akarják a hitüket másokra ráerőltetni, akár házalással is.
Kicsit csalódtam, ha Németh Sándor Jehova-hívő volt.
Nem volt az.
Nem védem sem őt, sem a Hit gyülekezetet, de ez tényleg csak pletyka szerintem, soha nem hallottam erről komoly forrásból. Arról igen, hogy NS katolikus teológiát tanult egy ideig, de nem tudom, hogy ez is igaz-e vagy csak mendemonda.
Tehát a HGY egy neoprotestáns, pünkösdi-karizmatikus keresztény felekezet, úgy 30 éve alapította NS, és nagyon sokan csatlakoztak a közösséghez "hétköznapi emberek" is, meg néhány híresség is, főleg zenészek. Lehet ebben tömegvonzás is, mert az ember szeret olyan közösséghez tartozni, aminek sok tagja van. De szerintem a többség tényleg Istent kereste, azért ment oda.
A dalokat meg nem kell kívülről tudni, a kivetítőn ott van a szöveg. :D
De persze idővel úgyis tudja fejből, aki már sokszor énekelte ugyanazt a dalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!