Az emberek miért távolodtak el Istentől és már miért nem hisznek?
Nem távolodtam el, soha nem hittem.
Szerintem a vallás mankó. Pont nemrég jöttem rá, mikor anyukám meghalt, hogy milyen könnyű lenne azt képzelni, hogy csak elment nyaralni a felhők fölé és majd újra látom. De az agyam tiltakozik ellene. Tudom, hogy nem látom többé, értem, hogy mit jelent a VÉGE.
Mert már nincs annyira erőszakosan belénk döngölve a vallás és a kereszténység. Ma már mindenki szabadon eldöntheti, hogy akar-e keresztény lenni, vagy marad pogány. Az inkvizítorok forognak a sírjukban, de forogjanak csak.
Sokan manapság azt sem tudják pontosan, hogy mit ünneplünk egy-egy vallási ünnepen, főleg a fiatalabbak. Csak azt látják, hogy munka- ás iskolaszünet van, és jön a nagy eszem-iszom.
A másik, hogy mit is tanítanak a gyereknek az iskolában mindenről ami ezzel kapcsolatos? Kínhalált, vért, üldöztetést, háborút. Miért is válna ezáltal szimpatikussá a gyerekek szemében a vallás? Számomra is teljesen abszurd, hogy a világ legnagyobb problémái tulajdonképpen a hitre alapulnak.
#12: Nem mindenkinek "döngölik bele" gyerekkorba a vallást, van, aki felnőtt korban tér meg (mint pédául én). Egy gyereknek, pedig szerintem tudnia kell, mi az a rossz, hogy elkerülje később.
Kérdező: A vallás rengeteg szabály megír, amit ha nem tartasz be, az bűn. Bűnösként pedig meg kell bírkóznod a lelkiismereteddel, amitől legtöbbünk egyszerűen megfutamodik.
Könnyebb úgy felfogni az életet, hogy nincs Isten, nincsenek szabályai, aki meg betartja, az csak egy lelki sérült, stb.
szerencsére már nem kötelező a szektázás, már nem kényszerítik ránk ezeket az agymosásos dolgokat
én ateista vagyok, köszönöm nem kérek semmilyen vallásos dologból, megvannak a vallásos dolgok előnyei és hátrányai, nekem jobb ezek nélkül, boldogabb vagyok
Mert a " gonosznak " valahogy egyre csak nö a hatalma bornyú emberek között.
Egyre jobban csábítja öket mindenféle olcsó értéktelen fostos dolog.
És ez egyre csak rosszabb lesz
Az nem bizonyos, hogy régen is hittek.
Franciaországban a Fronde idején, ami egyfajta lázadás volt, még a forradalom előtt, azt tapasztalták, hogy mindenhol elharapózott az istentelenség, vagyis a lehulló béklyóktól felszabadulva a sok hitetlen, aki nyilván korábban sem hitt Istenben, kinyilvánította szavakkal és tettekkel a véleményét.
Talán ez volt az első földrengésszerű roggyanása az egyháznak, amely korábban tűzzel, vassal irtotta a hitetlenséget, de attól még nem lettek az emberek meggyőzve.
Ahogy írták is, egy ókori eszme mára már elég anakronisztikus, telis-teli hibákkal, ami miatt a számos felekezet is kialakult, de persze ezek a hibák miatt terjed az ateizmus is.
A tapasztalat azt mutatja, hogy az oktatás színvonala és a régió kulturális szintje is befolyásolhatja a vallásosságot, mert a fejlett világ az, ahol csökken a vallásosság, az elmaradott, lényegében tudatlan régiókban meg nő, de geopolitikai okokból nem a kereszténység, hanem általában inkább az Iszlám hódít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!