Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A gyóntatószékből mit vihet...

A gyóntatószékből mit vihet ki a gyóntató pap?

Figyelt kérdés
Gyónni voltam. 2-3 napra rá a gyóntató szájából azt hallottam vissza, amit a gyónásban elmondtam neki. Fel vagyok azóta teljesen zaklatva. Mit tegyek?

2018. máj. 21. 12:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

#3 "Akkor ez a pap csak a pénzért lett pap mert lusta volt tanulni."

Remélem tisztában vagy vele, hogy a papok milyen sokat tanulnak a szemináriumban, nagyon mély teológiai ismeretekre tesznek szert. Szerintem aki papnak megy, pont nem azert megy, mert ott nem kell tanulni.

2018. máj. 21. 15:52
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem a prédikációban, akkor hol mondta? Név szerint említett téged, vagy csak általánosságban beszélt?
2018. máj. 21. 17:33
 13/16 anonim válasza:

Ennyi nehéz felfogásút, mint itt van!

Nekem egyértelmű, ami le van írva!

Ha egyszer a gyónáson kívül és nem a mise alatt szedi elő a pap a meggyónt valamit a gyónó jelenlétében ez már finoman fogalmazva is ingoványos talaj.

nem lennék a gyóntató helyében.

2018. máj. 21. 17:39
 14/16 anonim ***** válasza:

Tudtommal tilos.

Inkább kerüld el ezt az embert...

Avagy gondolkozz el ezen dolgok szükségességéről, értelméről, elrendeltetésérő, eredeztetéséről.

2018. máj. 21. 20:39
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Több mint száz katolikus pap volt ügynök?

Mintegy hatvan katolikus egyházi emberről bizonyítható, hogy ügynöki jelentéseket írt a szocializmus idején - nyilatkozta a Népszabadságnak Adriányi Gábor, a Németországban élő katolikus teológus, egyháztörténész, aki több mint négy évtizede, a hatóságok zaklatásai elől menekült el Magyarországról.

Szerinte az államnak nem lehet beleszólása az egyházak átvilágításába, az egyházaknak viszont kötelességük lenne nyilvánosságra hozni, kik voltak beszervezett ügynökök az előző rendszerben.

A névsorban csak olyan emberek szerepelnek, akikről több forrásból származó, megbízható bizonyítékok tanúsítják, hogy titkosszolgálati tevékenységet folytattak.

Hozzátette: ez a szám a valóságban akár a több százat is elérhette. Az ügynökök között papok, szerzetesek és ismert egyházi vezetők is találhatók - mondta Adriányi Gábor, aki még nem látja elérkezettnek az időt arra, hogy feltárja a részleteket.

"A paptársak körében nem volt ismeretlen, hogy kik lehetnek azok, akik valami oknál fogva elbuktak ez alatt a nehéz tehertétel alatt és hajlandók voltak az együttműködésre" - jelentette ki, Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára a Népszabadságban megszólaló Adriányi Gábor szavaira reagálva.

pár név:

Várszegi Asztrik bencés főapát

[link]

Kiszeli István Márk bencés szerzetes

[link]

a neten kb. 60 db katolikus pap 6-os kartonja megtalálható, nyilván ennél nagyobb a beszervezettek, besúgók száma.

2018. máj. 21. 20:42
 16/16 anonim ***** válasza:
91%

"a neten kb. 60 db katolikus pap 6-os kartonja megtalálható, nyilván ennél nagyobb a beszervezettek, besúgók száma."

Megnyitottam az első, az fogadott szépen olvashatóan, hogy az együttműködést megtagadta. Akkor miről beszélsz? A másiknak meg véletlen hiányzott a lényeges része. Vajon miért?

A kurucinfo az valóban hiteles és független forrás.

"nyilván ennél nagyobb a beszervezettek, besúgók száma"

A jóslataidra meg senki se kíváncsi, mi vagy te, valami jósnő? Felcsptál okkultistának?

2018. máj. 21. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!