Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Több embertől is olvastam...

Több embertől is olvastam olyat, hogy ha szexuális viszonyt folytatsz valakivel, akivel hosszú távra tervezel, akkor lényegében már házasok vagytok. Ezt mégis melyik vallásban tanítják?

Figyelt kérdés
Az írjon, aki így hiszi, és írja meg azt is, melyik valláshoz tartozik. Nagyon kíváncsi vagyok.

2018. máj. 16. 07:54
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:

(Róma 13:1, 2) 13 Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában. 2 . . .

Isten elvárja a népétől, hogy tartsák be az emberi törvényeket, amíg az nem ütközik az Ő törvényébe.

Ezért is írja, hogy viszonylagos a hatalmuk.

Isten törvényébe nem ütközik az, hogy törvényesítsd a házasságodat.

2018. máj. 16. 18:06
 12/50 anonim ***** válasza:
Igen ezt értem. De az egyházi esküvő a polgári nélkül is érvenyes Isten előtt. Értem, hogy nem teszel rosszat azzal, hogy polgárit is kötsz. Azt nem tudom, hogy feltétlen szükséges-e a Biblia szerint pap előtt esküdni ahhoz, hogy két ember örök hűséget fogadjon egymásnak.
2018. máj. 16. 18:47
 13/50 anonim ***** válasza:

Nem, nincs szükség egyházi esküvőre külön, ha nem akarja.

Főleg semmi értelme, ha úgy se élnek keresztény házasság szerint.

2018. máj. 16. 20:47
 14/50 anonim ***** válasza:
Már miért ne élhetnének keresztény házasság szerint? Van olyan a Bibliában, hogy a keresztény házasságok pap előtt köttetnek?
2018. máj. 16. 20:55
 15/50 anonim ***** válasza:
Nem, nincs.
2018. máj. 17. 00:23
 16/50 anonim ***** válasza:
Akkor ha Istenhívő férfi és nő szabad akaratukból örök hűséget esküsznek egymásnak, és ezután együtt élnek, senki nem mondhatja, hogy nem házasok.
2018. máj. 17. 07:23
 17/50 A kérdező kommentje:

Hiába tesznek egymás közt esküt, a külvilág számára csak vadházasságban élőknek számítanak. Egy ilyen "házasságra" nem igaz, hogy "megbecsült mindenki előtt". Arról nem is beszélve, hogy nincs az a kormány, amelyik előtt egy ilyen "házasság" biztosítaná a házas feleknek ugyanazokat a jogokat, mint egy hivatalos helyen kötött.

2018. máj. 17. 08:05
 18/50 A kérdező kommentje:

házasságban.

Ez még lemaradt. Bocsi

2018. máj. 17. 08:09
 19/50 anonim ***** válasza:
Milyen hivatalos helyen? A templomi esküvőt ugyan úgy nem ismerik el jogilag, akkor az szerinted nem igazi?
2018. máj. 17. 09:41
 20/50 anonim ***** válasza:
Egyébként ha találkozol egy párral, akik azt mondják ők férj és feleség, te elkéred a papírjaikat erről? Ki mindenki előtt nem lesz megbecsült az a két ember, akik csak egymást szeretik és kitartanak egymásért egy életen át?
2018. máj. 17. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!