A Katolikus vallásban, hányba fogadták el a "misét és a papi ünneplést"?
Hát nem kaptam konkrét választ,de se baj.
Itt szó kelett volna lennie,amit az apostolok nem tettek de a mai papok teszik:a véget nemérő papi címek,a templomban a sok teszek veszek a misén,különböző ceremóniák,különböző ruhák,különböző mise a halottak lelkéért stb.
Akkor mégis az összehasonlítás,amit nem lehet összehasonlítani:Miért?
Sok más dolog is van,akár a háborúban amikor a fegyvert megszentelik,hogy majd az azonos vallásokban lévők egymást lőjék.
De nem itt a vége.
"Hát nem kaptam konkrét választ,de se baj.
Itt szó kelett volna lennie..."
Hát ennyi prekoncepcióval szemben nehéz bármiféle érdemleges és építő vitát folytatni. :))
12.Apránként meglehet magyarázni,ha van magyarázatod és bibliai ismeretes.
Ha van-van/ha nincs-nincs.
Kaptál rá több konkrét választ is, sőt valak még történelmi forrást is említett.
Ha nem vagy képes megérteni, vagy nem akarod elfogadni, az csak a te problémád, de ne hazudd, hogy nem kaptál rá választ.
14.Most a tehetetlenségedben irod,hogy kaptam választ?
Itt a sok közül mondj egyet a válaszok közül,amely egyenlő a Krisztusi és az apostoli folytonossággal.
Ha valamit rá magyarázol az egy,és ami nem az,az meg a másik.
Csak egy kérdés,hogy könyebb legyen:Jézus vagy az apostolok cserélgették-e a miseruhájukat.
Kínodban össze-vissza teszed fel a kérdéseket. Az eredeti kérdésed ez volt:
"A Katolikus vallásban, hányba fogadták el a "misét és a papi ünneplést"?"
Egészen konkrét válaszok a #6, #7, #8, #10-es válaszokban. E mellett #3 hozzászólásban kaptál egy linket is, valamint #9 hozzászólásban egy történelmi forrásra való utalást.
16.Nem magamtol beszélek.
Olvasd:
www.users.atw.hu/elizeus/eretneksegek.html
Az írási kézséged alapján eddig is tudtam, hogy nem magadtól szólsz, de minek kéne megnéznem valami hiteltelen blogot?
Feltettél egy kérdést, mert nem tudtad. Legalább is szeretem a jót feltételezni máskoról, különben egyszerű provokáció lenne a kérdésed. Arra kaptál több hozzászólótól több választ is (mint rámutattam előbb), ami pontosan tartalmazza mindazon információkat, amire kíváncsi voltál. Most akkor mi a problémád?
18.A kérdésem azért jogos mert sokat olvastam a vallásokrol és ami több a a szokásokrol,hagyományokrol(amik nem biblián alapulnak).Továbbá te is erősíted a magadét mint bármely vallásokban lévő személy.Mivel ezt a zürzavart a biblia kizárja,holott mindenki félre magyarázva a bibliát,igy a biblia lett az a gyanus bizonyíték amivel az emberek megerősítik tévtanitásaikat.
Ezért nem hiszek neked sem ugy mint másoknak sem.Mert nem tudhatom ki mikor és mit magyaráz félre.
De olvasva már sokadikszor a bibliát,elégé sejthető részemre a 'mi a hamis és mi az igaz'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!