Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bibliában olvasható Istennek...

Bibliában olvasható Istennek fiai kik pontosan?

Figyelt kérdés
(Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 6:2) És látták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala.

2018. máj. 14. 12:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy mi köze van Péter és Júdás apostol leveleinek ehhez. A hozzászóló az apokrif Énok könyve alapján értelmezi a Mózes könyvében szereplő részt. Erre hívtam fel a figyelmét.
2018. máj. 15. 17:21
 22/28 anonim ***** válasza:
30%
#21 Nem láttam, hogy bármit is idézett volna. Júdás és Péter leveléből szokták igazolni ezeket, de nem írok többet, mert valakinek itt az okoz örömet, hogy válasz helyett nulláz.
2018. máj. 15. 19:09
 23/28 anonim ***** válasza:
Sehol sem írtam, hogy idézett, hanem csak annyit, hogy a megnevezett apokrifekből vette a történetét. Egyik apostoli levél sem ír ezen mitologikus dolgokról.
2018. máj. 15. 19:51
 24/28 anonim ***** válasza:
30%
Akkor olvasd el őket.
2018. máj. 15. 21:42
 25/28 anonim ***** válasza:
30%

Meghallgatásra ajánlom Dr. Michel Heisser judaizmus (mint vallás) kutató, egyetemi tanár véleményét.

különösen 14-esnek.

https://www.youtube.com/watch?v=RHgjGUbFwhE

2018. máj. 16. 10:48
 26/28 anonim ***** válasza:
47%

Sziasztok!

Már bocs, de én jobban hiszek egy nemzetközileg is elismert főrabbinak, mint egy amerikai baptista teológusnak... :-)

Üdv. Péter

2018. máj. 16. 12:55
 27/28 Mansour ***** válasza:
43%
A gond szerintem elsősorban ott van, hogy a kérdésben szerepel egy szó, aminek nem kellene ott lennie. Mégpedig a "pontosan". Mivel a bibliai szöveg nem határozza meg pontosan, hogy kikről beszél, ezért pontos válasz soha nem lesz. Ezt tudomásul kell venni, ebből lehet kiindulni. Különféle lehetőségek vannak, ezek mellett lehet érveket felsorakoztatni, és mindenki aszerint döntheti el magának a kérdést, hogy melyik érvelést érzi erősebbnek, vagy akár aszerint, hogy melyik lehetőség tetszik neki jobban. Csak akkor legyen tudatában, hogy érzelmi alapon döntött.
2018. máj. 16. 13:09
 28/28 anonim ***** válasza:
58%
Trollunk kiélte magát a nullázásban legalább. Szerintem több érv meg vers szól az angyalok mellett, de mindenki döntse el maga. Én meg a Bibliának hiszek kedves Péter. Nyilván egy rabbinak nem számít az, hogy az apostolok mit írtak.
2018. máj. 17. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!