Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves hívők! Sokatoktól...

Kedves hívők! Sokatoktól hallom/látom, hogy mennyi minden bizonyítja hogy Isten létezik. De mégis mik ezek a bizonyítékok?

Figyelt kérdés
2018. máj. 6. 20:18
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

" Ettől még az egész csak egy rakás mese, ha egyszer nem tudom bizonyítani a leírtak hitelességét"

Számodra lehet hogy mese,de mégis mennyi tanítványt megöltek a hitükért az idők során akik Jézus Krisztust hirdették?Vagy azt gondolod hogy ezek a tanítványok azért vállalták a vértanúságot mert elegük lett az életből?Vagy azért haltak meg az evengéliumért mert ők is úgy gondolták mint te hogy bár nincs rá bizonyíték de mégis még a halált is vállalom a hitem miatt?

2018. máj. 8. 14:06
 42/51 A kérdező kommentje:

Nyilvánvalóan a hitükért haltak meg, ezt én nem vitatom. A probléma ott kezdődik, hogy honnan tudhatnánk hogy amiben hittek, az tényleg igaz is?

2018. máj. 8. 14:19
 43/51 anonim ***** válasza:
0%

Nyilvánvalóan a hitükért haltak meg, ezt én nem vitatom. A probléma ott kezdődik, hogy honnan tudhatnánk hogy amiben hittek, az tényleg igaz is?

És te honnét tudod hogy nem volt igaz amiben hittek?

2018. máj. 8. 14:28
 44/51 A kérdező kommentje:

Nem tudom, de egyelőre úgy tűnik, semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy igaz lenne. Így pedig önámítás lenne tényként kezelni.

2018. máj. 8. 14:45
 45/51 anonim ***** válasza:
0%

A cikk szerint tortenettudmanyi szemszogbol teny a feltmadas, de az emberek vikagnezeti szempontok alapjan dontik el, hogy hitelesnek tartjak-e vagy sem:

" Miért szkeptikusak mégis sokan?

Jézus feltámadásával kapcsolatban az az igazán érdekes, hogy ha nem feltámadásról lenne szó, pusztán történettudományi szemszögből megvizsgálva a forrásokat mindenki tényként kezelné, hogy a feltámadás megtörtént. Jézus feltámadásának erősebb történeti alapjai vannak, mint a legtöbb ókori eseménynek, csak az a baj vele, hogy feltámadás, és a halottak a mi tapasztalatainkban nem támadnak fel. Jézus feltámadása nem azért problémás, mert a források gyengék és megbízhatatlanok lennének (éppen ellenkezőleg, a források rendkívül erősek és megbízhatók!), hanem azért, mert a források hallatlan dolgot állítanak: egy keresztrefeszített zsidó tanító visszajött a halálból!

Jézus feltámadását mindannyian igaznak fogadnánk el, ha nem lenne analógia nélküli esemény. A Jézus feltámadását elutasító Gerd Lüdemann szerint a modern tudomány bebizonyította, hogy a halál állapota végleges. Jézus testével tehát akármi is történt, egy dolog biztos: azon a helyen, ahova került, elrothadt.

Csakhogy Lüdemann véleménye azt sugallja, mintha az ókori emberek nem tudták volna ugyanolyan jól, mint mi, hogy a hullák szétfoszlanak és nem kelnek életre! Ha volt olyan dolog, amivel kapcsolatban az ókori emberek nem voltak naivak, akkor az a halott testek szétfoszlásának véglegessége. Nem a halállal kapcsolatos tudása nagyobb a modern embernek, hanem az értelem vizsgálódásáról vallott nézete más.

A modern ember egészen a közelmúltig zárt világegyetemben gondolkodott, és sokan még ma is így gondolkodnak. Immanuel Kant kizárta a transzcendens okokat a tiszta ész vizsgálódási köréből, Ernst Troeltsch pedig az analógia szükségességét tette meg a történelmi események értelmezésének egyik kritériumává. Ebben a szűk kritériumrendszerben Jézus feltámadása eleve nem történhetett meg, és akármennyi történeti érv és bizonyíték szólna is mellette, ezeket mind el kellene utasítani."

[link]

2018. máj. 8. 15:16
 46/51 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, de egyelőre úgy tűnik, semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy igaz lenne. Így pedig önámítás lenne tényként kezelni".

De arra sincs bizonyíték hogy nem igaz.Én nem hiszem azt hogy önámítás az ha valaki hisz a Bibliában leírtaknak,ha hisz a megváltásban,hisz Jézus Krisztusban,ha hisz a büneink megbocsátásában.Néha nem értem azt hogy miért állnak az emberek makacsul ellen Isten hívó szavának,hogy fogadják el a megváltásukat.

Természetesen én nem tudok neked kézenfekvő bizonyítékot adni erre a kérdésre,de te sem tudsz engem meggyőzni a te igazságodról.

De kérlek tedd fel a kérdést magadnak,hogy mi van akkor,ha mégis a Bibliának van igaza.Mi van akkor ha úgy megyünk el ebből a világból hogy Istennek ezt a hatalmas kegyelmét Jézus Krisztus megváltását elfogadtuk volna.

Igaz hogy más nézeteket vallunk,de mégis kívánom neked hogy megtaláld Istent és hogy az életed sikeres és boldog legyen.

2018. máj. 8. 15:16
 47/51 A kérdező kommentje:

Jézus feltámadására milyen történelmi forrás van?

Az egy dolog hogy a történészek jó része tényként kezeli, hogy Jézus egy létező személy volt, de hogy valóban Isten Fia lett volna, vagy hogy valóban tett volna bármi tényleges csodát, ezeket - amennyire tudom - egyetlen történelmi forrás sem támasztja alá.

Hiszed-e, hogy a keresztény Istent a mindenható szent mókus teremtette? Persze olyannak teremtette hogy azt higgye magáról, hogy ő az Isten, de igazából csak egy teremtmény, és a láthatatlan szent mókus az egyedüli tényeleges isten.

Bizonyítani nem tudod hogy nem igaz, tehát a gondolatmeneted alapján ez pont ugyanannyira igaz kell legyen, mint a kereszténység.

2018. máj. 8. 15:38
 48/51 anonim ***** válasza:
0%

"egyetlen történelmi forrás sem támasztja alá."

Ertelmezted amit irtam es elolvastad a cikket?

Tortenettudomanyi szempontbol teny a feltamadas.

Az nem csoda?

Turtenetudomanyos modszertan szerint a bizonyitekok (firrasok) alapjan megtortent a feltmadas.

Csupan a modern tudomany szerint ez lehetetlen, ezert van nemi ellenzmondas. A hitelesitest az ember vilagnezete donti el. Aki kizarja a termesztfolottit annak hiteltelen a beszamolo es a kozvetett hizonyitek, aki hajlik a csodak elfogadasara 3s Isten bizonysagtetelet is eltogadja az elhiszi es hitelesnek tartja.

Egyebkent a zsido vallasi vezetok es a romai birodalom is ellensegkent tekintett a keresztenyekre, de nem tudtak cafolni a feltamadsrol szolo beszamolokat mert nem volt meg a test amit katonakkal oriztek.

2018. máj. 8. 16:21
 49/51 A kérdező kommentje:

Elolvastam. Viszont bár rendkívül megbízható forrásokról beszél, mégsem tud egyetlen egy történelmi forrást sem megjelölni. Egyedül a Bibliát.

2018. máj. 8. 16:50
 50/51 anonim ***** válasza:
0%
Kulso gorrasok is vannal csak nincs ra idom k9st ker3sgelno
2018. máj. 8. 16:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!