Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten létezik, miért nem...

Ha Isten létezik, miért nem mutatja meg magát?

Figyelt kérdés

Ha a Bibliát vesszük alapul, Isten szabad akarattal ruházta fel az embert hogy szabadon dönthessen őmellette, vagy épp ellene.

Viszont közben pedig a választási lehetőséget mégsem adja meg az embernek, hiszen az emberek nagy része számára ez azt jelentené, hogy egy - valószínűsíthetően - nem létező valaki mellett vagy ellen kéne állást foglalni, ami nyilván értelmetlen. Tehát rengeteg ember meg sem kapja a lehetőséget hogy meghozzon egy ilyen döntést.

De így hol van ebben az egészben a logika?

2018. jan. 20. 19:30
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
52%
Mert nem valami exhibicionista, hogy mutogassa magát az emberek előtt.
2018. jan. 20. 19:38
 2/27 anonim ***** válasza:
58%
Pontosan erröl szól a hit szabad akaratod van elhinni azt is hogy Jézus érted is meghalt hogy lehessen üdvösséged.
2018. jan. 20. 19:41
 3/27 anonim ***** válasza:
43%
Ha megmutatná magát, egyből agyonütnék azok az emberek, akiknek a családját az ő szent igéje miatt öldököltek le.
2018. jan. 20. 19:48
 4/27 A kérdező kommentje:

"Mert nem valami exhibicionista, hogy mutogassa magát az emberek előtt."

Hogy jön ide az exhibicionizmus? Egyszerű józan ész kérdése, hogy ha én azt szeretném hogy valaki döntést hozzon bármiről is, ami velem kapcsolatos, akkor minimum arról gondoskodom hogy az illető tényszerűen tisztában legyen vele hogy én létezem. Azaz hogy az illető tudatában legyen hogy tényleges döntést kell hoznia, nem azon merengenie hogy egyáltalán létezik-e a döntés tárgya.

2018. jan. 20. 19:50
 5/27 anonim ***** válasza:
50%

A kérdésed félrevezető. Úgy lenne helyes, ha azt kérdeznéd: ha Isten létezik, miért nem látom? Vagy: mire következtethetek abból, hogy én nem látom Istent? Mit kell tennem azért, hogy lássam?

A kérdésed jelenlegi formájából csak az világlik ki, h tőle várod, mutassa meg egyértelműen és cáfolhatatlanul létét. Pedig lehet, hogy csak a szemüveged koszos -erre gondoltál már?

2018. jan. 20. 20:30
 6/27 anonim ***** válasza:
0%

Isten,folyton megmutatja magát minden embernek,csak kevesen ismerik fel Őt,hisz legtöbbeknek vadul torz képük van Róla.

A kérdező logikája,egy őrült logikája.

Egy olyan istenke önmutogatását várja,aki szerinte nem létezik.

2018. jan. 20. 20:46
 7/27 A kérdező kommentje:

"Pedig lehet, hogy csak a szemüveged koszos -erre gondoltál már?"

Gondoltam. Elég régóta foglalkozom a kérdéssel, de valahányszor egy bizonyítékról volt szó Isten léte mellett, mindig csak az derült ki hogy ha valaki hinni akar, bármibe bele tudja magyarázni Istent. De olyan érvet aminek tényleges bizonyító ereje lett volna, senki nem tudott mutatni.

Vagyis eddig minden azt mutatja, nem az én szemüvegemmel van a baj.

De őszintén kérlek, cáfolj rám, ha úgy gondolod, tényleg szól bármi is Isten léte mellett!

2018. jan. 20. 20:46
 8/27 anonim ***** válasza:
46%

Istent megmutatja magát, ha észrevesszük. Ne egy szakállas felhőn csücsülő télapó szerű bácsit képzelj el. Láthatod őt a természet szépségében, a boldog pillanatokban, hallhatod a "hangját", ha hajlandó vagy rá figyelni. Ha direkt becsukjuk a szemünk és a fülünk, sosem fogjuk észrevenni. Van az a mondás, hogy hiszem, ha látom. Szerintem inkább a fordítotja igaz: látom, ha hiszem. Hit kell ahhoz, hogy észrevegyük őt az életünkben.

Blaise Pascal mondta:

"Ami felfoghatatlan, azért nem kevésbé valóságos."

2018. jan. 20. 20:54
 9/27 A kérdező kommentje:

"Láthatod őt a természet szépségében, a boldog pillanatokban, hallhatod a "hangját", ha hajlandó vagy rá figyelni"

Pont ezekre a nesze semmi válaszokra utaltam korábban. Már ne haragudj, de ennek semmi értelme.

Ha a természet szépségét figyelem, akkor a természet szépségét látom. Hol van ott Isten?

2018. jan. 20. 20:59
 10/27 anonim ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező!

Sem alázat, sem tisztaság nincs benned elég ahhoz, hogy megpillantsd őt. Gondolod, elbírnád a belőle áradó fényt?

2018. jan. 20. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!