Kedves hívők! Sokatoktól hallom/látom, hogy mennyi minden bizonyítja hogy Isten létezik. De mégis mik ezek a bizonyítékok?
#5: Ahhoz, hogy tudd miért maradt meg Izrael ismerned kellene a történelmet és a köré épített politikát, nem a nem létező istenre fogni a sikert.
Isten és Jézus elég sok dolgot mondott, amik nem teljesültek be/szimplán baromságok voltak, azokat ignoráljuk? De ha valamit véletlenszerűen eltalált a Biblia írója az már egyből bizonyíték egy isten létezésére?
#6:
Carl Fliermans* (szívesen a javítást) egy kreacionista személyként van leírva az oldalakon, aki elméletileg az általad idézett szöveget mondta és amit előszeretettel használnak a vallásos oldalak a saját érdekeikre. Érdekes, hogy ezeken az oldalakon kívül szerencsétlen fickóról semmi vallással kapcsolatosat nem találsz. Találhatsz pár cikket a király kis felfedezéseiről, kísérleteiről, de a nevére kidobott eredmények 99%-a sajnos a vallásos oldalak lesznek. Szóval erősen kétlem, hogy mondott volna bármi ilyesmit ez az ember, kb. 20 perc keresgélés után csak pár angol nyelvű kreacionista oldalon találtam róla információt, meg jóval több olyan nyelvűn, amit még a Google Fordító sem ismer fel, ohh és persze a nagyon megbízható albaref magyar nyelvű oldal is belevonta a mondatát az egyik cikkükbe. :)
De egyébként viccesnek tartom, hogy a karrierjükben megakadt tudományos területeken dolgozó személyek mondatait használjátok az agymosásra, de mikor valaki megemlíti a valóban elfogadott személyek mondatait, akkor azt nyugodtan lehet ignorálni. :D Képmutatás a köbön.
Hart Michaelt matematikusnak hívni egyébként nem túl erős szerinted? :) Asztrofizikus és fehér hatalmat akaró könyvíró, inkább utóbbi miatt szerzett egy kis hírnevet. :)
Uuu jött még egy érdekes válasz, ez is jó lesz :D
Kedves
#10:
Ez a Robert Griffith... hol találok róla információt? Csak mert szintén abba a helyzetbe csöppentem, hogy a kreacionista oldalakon kívül nem sok dolgot találok róla. :/
Ez vicces volt, ott van a legalján, hogy HEINEMANN DÍJAT nyert matematikai fizikában :DDD Érted? Egy szépirodalmi díjat... hajaj miért hisztek el mindent :D Az általam linkelt oldalon kívül megnéztem még pár ilyen keresztény okádékoldalt, mindenhol azt írják, hogy ugyanezért nyert Heimann díjat :DDD Behalok :DDD
De már megint csak az a helyzet, hogy (úgy tűnik hamis) idézetekkel próbáltok meg bizonyítani. Javaslom tanuljátok meg a bizonyíték szó jelentését, mert ha más emberek elméleteivel kellene érvelni akkor napestig eltarthatna ez az értelmetlen diskurzus.
Amúgy aranyos az idézetes oldalad, Harun Yahyan jót mosolyogtam, úgy néz ki nem csak Einsteinnek adtok kreditet, csak az a lényeg, hogy valakinek valamilyen diplomája legyen. :)
Az "isteni" gyógyulás is tök vicces volt, egyszer egy Sátánistát néztem, aki tolószékben volt pár évig, az orvosok azt mondták nem fog többé járni, mára meg tök jól megy neki, ő meg a sátánnak köszönte, most akkor ő is ugyanolyan jó arc mint az istenetek? :D Ha gondolod megkeresem neked a videót/cikket. De pogány közösségekben meg Odinnak/Freyanak/egyéb isteneknek köszönik az emberek a csodákat az életükben, érdekes, úgy tűnik mindegyik igazi. :D Kivéve persze ha valami szörnyűség történik az emberrel, mert akkor nem szabad egyik istent sem hibáztatni. :P
Nem gondolom hogy az én dolgom definiálni, akinek nincs egy konkrét istenképe. Ez azok feladata, akik szerint létezik, hiszen nekik nyilvánvalóan van valami fogalmuk arról, ami szerintük létezik.
Viszont a hívők azok, akik bizonyítékokat emlegetnek, én csak erre kérdeztem rá.
Mert milyen módon és miért számít bizonyítéknak az élet?
#6 és #10
Előre is elnézést kérek, nem megbántani akarlak, de ezek szerint nektek a tudatlanság az Istenetek?
Csak mert ha van egy gyógyulás vagy egy esemény amit jelenleg nem tudunk megválaszolni, az konkrétan azt jelenti, hogy nem tudjuk, hogy történt. Nem pedig azt, hogy tudjuk hogy Isten tette.
Ti gyakorlatilag csak ráfogjátok a nemtudásra, hogy biztosan Isten tette, de pont ez a kérdés, hogy ezt mégis mi bizonyítja?
A négy evangéliumból melyik hitelességét és mivel tudod bizonyítani?
*negy
Tehat nem valaki kitalalta, hanem negsen kulonbozokeppen leirtaj amit lattak. Erted?
Nem, egyik sem számít tanúvallomásnak, az egy teljesen más fogalom.
Ez csak négy könyv - nagyjából - azonos történettel, de egyik hitelessége sincs bizonyítva. Akár egymásról is másolhattak, összebeszélhettek, stb.
De négy (vagy akárhány) ellenőrizhetetlen írás semmilyen bizonyító erővel nem rendelkezik, ha egyszer saját magukat sem bizonyítja semmi.
15-16: A világ teljesen különböző részein több tíz kultúra leírta, hogy az isteneik az égből jöttek le. Ezek az istenek nagyon hasonlítottak önmagukban is, de a lejövetelük szinte teljesen megegyezik.
Ez akkor bizonyíték arra, hogy az ő isteneik is léteznek?
A kulturak szajhagyomanyok, es mondak amibe barki aztnirthatott bele es ugy szinezhettenki ahogy akarta. :)
Remelem ne! Fondolod komolyan hogy egy szintre akarod emelwni a bibliaval.
Az osszes evamgelium trtalmazza, hogy tanuvallomas. Bizonyotottan eredetiek a szovegek, nincsenek belekolzve egyeb mesek, hanem ahogy leirtak ugy olvashatjuk el.
Ezt viszont Mate evangelista irta:/
Máté 24:14 És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.
Bizonysagul: gorog "martiruon" = tanubizonysag, bizonyitek
Ján 1:14 És az Ige testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
Keresztelo Janos es a profetak elore tanuskodtak Jezusrol, at apostolok pedig ugana.
Hitelesség terén pedig egy szinten vannak, épp ez a lényeg. Attól hogy a Biblia mit ír saját magáról, még nem lesz igaz. Hacsak nem tudsz felmutatni valami bizonyítékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!