Kedves hívők! Sokatoktól hallom/látom, hogy mennyi minden bizonyítja hogy Isten létezik. De mégis mik ezek a bizonyítékok?
Én a magam részéről semmiféle késztetést nem érzek, hogy egy kérdésre inkább elfogadjak muszájból valami alaptalan választ, minthogy elismerjem hogy valamit nem tudok.
Hát igen, többségében jogos :D
De azért nem minden esetben. Meridia például egy kifejezetten pozitív daedra, szvsz. De Nocturnallal is mindig szimpatizáltam.
Meridia Aedrából lett Daedra, csak azért jó arc. :D Durván hasznos volt amúgy Legendary módban a Dawnbreaker, poén volt, hogy azok az élőholtak szaladtak előlem akik egy ütésből lecsaptak volna. ^^
Én Sheogorathot bírom még, több szerepet is kaphatott volna, tetszett a stílusa. :P
Többek közt Te is egy bizonyíték vagy erre :)
Meg semmiből nem lesz valami. Ehhez más is kell. Hű, tök jó lenne erről beszélgetni, de majd a vizsgaidőszak után, mert most teljesen el vagyok havazva :D
A Biblia, bármely más vallási könyvvel ellentétben, Isten Szavának bizonyult azáltal, hogy képes pontosan előrelátni a jövőt. Szó szerint több száz nagyon részletes, konkrét és már valóra vált próféciát tartalmaz, melyek sok száz évvel a beteljesülésük előtt adattak.Egyetlen más vallási könyv sem igazolhatja magát ily módon.
Ha csak néhány bizonyítékra kellene szűkítenem a válaszomat, valószínűleg ezeket említeném: beteljesült próféciák, régészeti felfedezések és a Biblia bámulatos egysége.
Vegyük pl Jézus Krisztusról szóló próféciákat.Véleményed szerint hogy lehet az,hogy több száz évvel Jézus megszületése előtt az Ószövetségi próféták már leírtak dolgokat Jézus Krisztusról.
Hogy csak néhányat említsek ezek közül.
Betlehemben fog megszületni:Mikeás könyve 5/2
De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, aki uralkodó az Izráelen; akinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van.
Szüztől fog megszületni:Ésaiás könyve 7/14
Ezért ád jelt néktek az Úr maga: Ímé, a szűz fogan méhében, és szül fiat, s nevezi azt Immánuelnek,
Szamárháton vonul be Jeruzsálembe.Zakariás könyve 9/99
Örülj nagyon, Sionnak leánya, örvendezz, Jeruzsálem leánya! Ímé, jön néked a te királyod; igaz és szabadító ő; szegény és szamárháton ülő, azaz nőstényszamárnak vemhén. Ennek a próféciának beteljesedéséről olvashatsz a Máté 21/7 és a János evangéliuma 12/14-ben.
Eggyik asztaltársa árulja el az utolsó vacsorán:Zsoltárok könyve 41/10
Még az én jóakaróm is, akiben bíztam, aki kenyeremet ette, fölemelte sarkát ellenem.
30 ezüstpénzért árulja el Jézust Júdás:Zakariás könyve 11/12
És mondám nékik: Ha jónak tetszik néktek, adjátok meg az én béremet; ha pedig nem: hagyjátok abba! És harminc ezüst pénzt fizettek béremül. Ennek a próféciának a beteljesüléséről a Máté 26/15-ben olvashatsz.Ez a prófécia is több száz évvel később jött valóságba mint amikor a próféta megmondta.
Köntösére sorsot vetnek:Zsoltárok 22/19
Megosztoznak ruháimon, és köntösömre sorsot vetnek. A Máté 27/35 visszaigazolja a prófécia hitelességét.
Átlyukasszák kezeit és lábait:Zsoltárok könyve 22/17
Mert ebek vettek körül engem, a gonoszok serege körülfogott; átlyukasztották kezeimet és lábaimat.
Mégis szerinted hogy voltak képesek egymástól függetlenül leírni ilyen nagy pontossággal több száz évvel Jézus Krisztus megszületése előtt az ószövetségi próféták ezeket a dolgokat?
Hogyan volt képes Ézsaiás próféta leírni több száz évvel hamarabb Jézus megfeszítésének folyamatát.
Ésaiás 531
Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?
2
Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!
3
Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint aki elől orcánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
4
Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5
És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
6
Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.
7
Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!
8
A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!
9
És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.
10
És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.
11
Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.
12
Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!
Egyetértek :D
Már hogy érted, hogy én lennék bizonyíték? Isten ha létezik, még sosem mutatta meg magát az életem során.
A Bibliát a kanonizálás során úgy válogatták össze, hogy egységes egészet alkosson, nyilvánvalóan. Mit igazolna hát az, hogy tényleg egységes?
Illetve hogy próféciákat tartalmaz saját magáról? A Harry Potter is egy valós történet szerinted, mert előre megjósolták benne hogy a kiválasztott legyőzi Voldemortot, mielőtt tényleg megtette volna? Ugye hogy nem? Akkor a Biblia kapcsán miért lenne bizonyíték, hogy a Biblia előre "jósol" saját magáról?
35-ös:
Írok egy könyvet arról, hogy létezik egy gyíksárkány aki rózsaszínűen világít és papír zsebkendőt kakál és egyszer el fog jönni Magyarországra, hogy teleszarja papír zsebkendővel egész Dunántúlt.
Ha a fiam ír egy könyvet a szörny eljöveteléről, amit telibe az én könyvemről másolt, talán évszázadok múlva igaznak fogják hinni az ugyanolyan beszűkült agyú gondolkodásképtelen emberek, mint jelen időben te, mert "dedede az egyik könyv előre leírta a másik könyvet, hogy lehet eeeez?".
Érdekesek az emberek...
" Akkor a Biblia kapcsán miért lenne bizonyíték, hogy a Biblia előre "jósol" saját magáról?"
Azért mert vannak olyan próféciák a Bibliában amik még nem történtek meg.Ilyen próféciákat tartalmaz például a Jelenések könyve is.Például az antikrisztus eljövetele,vagy az ítélet napja.Ezek az események a jövőben fognak majd megtörténni,és nem az a kérdés hogy meg e fog történni hanem az a kérdés hogy mikor.
Mert mint ahogy a Jézusra és sok minden másra vonatkozó próféciák is beteljesültek ezek is be fognak teljesedni.
És ha ezek a próféciák igazak voltak,mennyivel inkább igaz az az állítás hogy a kereszten ment végbe életünk megmentése.Semmire nincs az emberiségnek nagyobb szüksége mint bünbocsánatra.Isten azt akarja hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson.(1 Timóteus 2/4)
Ezért küldte el a Fiát ezért fizetett meg a büneinkért.János evangéliuma3/16
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
17
Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.
Azért jött Jézus hogy el ne vesszünk.Mert bizony örökre el lehet veszni .Csak el kell ismerni büneinket és elfogadni hittel hogy Jézus a mi megváltónk és kifizette az árát a mi büneinknek.Ő nyomatékosan figyelmeztet hogy el ne vesszünk.Ő megbocsát még a legkegyetlenebb bünösnek is ha hozzá fordul.Csak gyere hozzá és fogadd el tőle ezt az ajándékot.
Ha Isten lehetőséget ad a megmenekülésre akkor a legfontosabb hogy azt elfogadjuk.
Pedig egyelőre pont az a kérdés, hogy miért kéne tényként kezelnünk hogy bármelyik prófécia valaha is be fog teljesedni?
Attól hogy írok egy könyvet egy rakás próféciával, és a saját könyvemben leírom hogy néhány történelmi esemény az én próféciám volt ami beteljesedett, tehát az összes jóslatok igaz lesz egyszer... Ettől még az egész csak egy rakás mese, ha egyszer nem tudom bizonyítani a leírtak hitelességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!