Jehova Tanúi! Ez hogyan egyeztethető össze a Bibliával?
Merete lelke most megnyugodott, hogy nagy szavakkal fogalmazhatta meg a torz látásmódját és az előítéleteit!
A Tanúk - ellentétben sok magát kereszténynek vallóval, nem "követelnek"! A szó hiánya önmagában azért sokatmondó, mert elég speciális ahhoz, hogy kihagyják - persze csak úgy véletlenül. Érdekes, amikor majd kétszáz évvel később a pogány filozófia hatására a "hitvédők" először használják, akkor egyből született is rá "szakkifejezés".
Mellesleg a Tanúk óriási ismeretanyaggal rendelkeznek a hármasságot állítólagosan "bizonyító" szövegektől. Nem lehet örökké homályban tartani milliókat!
" Merete lelke most megnyugodott,"
Jajj ne elemezgess már úgy,mintha valami nagytudású pszichiáter lennél,mert pont ilyenkor a legcikibb pofára esni,mikor azt hiszed,hogy te mindent tudsz a másikról,közben meg ennél jobban mellé se lőhettél volna. Ha annyira neked van igazad,ehelyett a szánalomraméltó személyeskedéssel teli fröcsögés helyett esetleg válaszolhattál volna és akkor megmutathattad volna az olvasóknak,hogy mekkora hazug szemétláda vagyok,de nem tetted,cáfolat helyett inkább a személyemet akarod hitelteleníteni. Szóval egyszerűbben: ha nem értesz egyet az általam leírtakkal,akkor még mindig van lehetőséged megmutatni a Bibliában,pontosan hol van az 1914-es dátum,nem számolgatással,hanem csakis szó szerint,ahogy ti szeretitek,de amíg nem vagy erre képes,addig kár a személyemet támadni,mert ettől még nem manifesztálódik bele a Bibliába ez a dátum.
Drága Merete! Igazán nem alhattalak megsérteni, bár a maró irónia szándékos volt. De én egyetlen mondatnyi megjegyzést tettem a hozzászólásodra, amit nem tartottam korrektnek, mivel szélsőségesen egyoldalú volt.
Ellenben te hosszú sorok alatt "fröcsögtél", személyeskedtél. Ez amit műveltél valóban az, amivel vádolsz!
Rengeteg évszám van a Bibliában, ami nincs konkrétan benne leírva, de ki lehet számolni. Ilyen pl. az az év, amit Jézus prófétát meg, id.sz. 70.
De sem a háromság szó, sem a gondolat nincs a Szentírásban. Mellesleg a Tanúk sok mindent nem vesznek szó szerint, értelemszerű a hozzáállásuk.
Vidiripi
"Mellesleg a Tanúk sok mindent nem vesznek szó szerint, értelemszerű a hozzáállásuk."
Akkor gondolom ilyen értelemszerűen állnak hozzá az olyan kifejezésekhez is mint az óraszám, Királyság érdekek, Vezető testület, jeruzsálemi vezető testület, Isten szócsöve! Bizonyára lehetne bővíteni a felsorolást!
Vidiripi
"És?"
És az óraszámok azok milyen bibliai szellemiséget képviselnek vagy miből van kiolvasva, értelmezve? De ugyan ez igaz az "Isten szócsöve" kifejezésre is. Stb.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!