Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, ti...

Kedves Jehova tanúi, ti hogyan látjátok? Csak JT-k válaszoljanak, köszöntem.

Figyelt kérdés
István esetére (cselekedetek könyve) gondoltok amikor ilyen honlapokon jártok? Szerintem semmi értelme válaszolnotok. A kérdezők általában provokálni akarnak titeket, a fejükben előre lejátszották mire és mit reagáljanak, hogy ti tünjetek a hülyének. Volt olyan aki két külön szöveg részt ollózott össze, hogy azt mondhasa nálatok Jézus = Sátán. Ha komoly érdeklődôt akartok találni az nem itt lesz. Egyébként sincs semmilyen érdeme ezeknek az embereknek, kritizálnak ugyan meg gúnyolódnak és szitkozódnak, de vajon tettek bármit is mások megmentése érdekében? Valaming gondolhatok arra , hogy Jézus Krisztus Urunk sem válaszolt minden kérdésre. Itt pedih sok olyan van (99,9%) amire nem érdemes. Ti mennyire látjátok értelmét? Én semennyire, szerintem az lenne a legjobb ha hagynátok a halottakat a halottaknak.
2018. máj. 2. 23:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Olvasom ezt a kérdést és azon gondolkodom, hogy lemaradtam valamiről?.. volt vmi nagy Jt ellenes hullám itt gyk-n vagy mire ez a nagy kiakadás?

Egyébként csak egy megjegyzés, amiért biztos én is nagyon durván el leszek küldve a ...ba, de olvasva a kérdés szövegét, azt írod, kérdező, hogy nem kell mindenre válaszolni, mert Jézust kell utánozni, aki szintén nem tett így. Ehhez képest minősíthetetlen stílusban beszélsz egy nem-Jt kommentelővel/kkel.. személyeskedsz, lenézően beszélsz egy embertársad hitéről és tapló módon beszélsz arról, akit elvileg szeretned kéne. Lehet, hogy nem kellett volna ideírnia, mert ezt kérted, oké, ebben ha úgy tetszik hibás, sőt én is az vagyok, hogy írok.. de hívőként én szégyellem magam amiatt, ahogy viselkedsz.

-egy református-

2018. máj. 6. 00:44
 22/23 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves válaszolók!

Én úgy látom, hogy ez a topic azért kuszálódott annyira össze (mint sok másik), mert sokan csak szórják egymásután a hozzászólásaikat, és aki olvassa, annak abszólút nem világos sok esetben, hogy ki kinek válaszolt, kinek a reagálására irta azt, amit, mert sokan mások is írnak, és némely esetben jónéhány hozzászólást vissza kell olvasni, hogy az ember megtalálja, hogy az kinek is íródott. Ez hihetetlen sok félreérést okoz, ami egy voltakápp egy roppnt egyszerű szabllyal orvosolható lenne!

Aki választ ír, mindig szólitsa meg azt, akinek a válaszát Łrja. Még aki nem használ nicknevet (mint én), azt is meg lehet szólítani, mert a fórum beszámozza a hozzászólókat. csak egszerűen oda kellene, hogy "tisztelt/kedves zy (hanyadik) hozzászóló! és...."

A kérdezőt se lehetett itten érteni sokszor, hogy mit kinek akar mondani, meg ugyanúgy a nekik válaszolókatt, se, pont ez miatt.

Ennek így nem nagyon van értelme. Sohase értettem meg itt a GYIK-en, hogy miért nem szólítják meg egymást az emberek, mivel egyrészt ez az alapvető tisztelet jele is volna (elvileg, már aki megérti ezt egyáltalán), meg meg is kőnnyítené a dolgunkat.

2018. máj. 6. 22:10
 23/23 Tantételbeli ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Tőled pedig elnézést kérek (bár ezt kellett volna első hozzászólásomnak irni), mert a kérdésed kommentjében kiirtad, hogy "Csak JT-k válaszoljanak, köszöntem.", de én nem vagyok az. Viszont nagyon ismerem őket, mert több évtizedig az voltam. Ellenben te is válaszoltál sok nem-Tanú hozzászólónak, sőt irtak is mások is,akik nem azok, úgyhogy nincs miért. (Úgyhogy nincs értelme kiírni, hogy csakis kicsodák válaszoljanak, mert ugyis beleszól más is, mert nem tudja megállni.És végülis ez egy nyilvános fórum, a véleményéhez meg mindenkinek szuverén joga van.) Nos, én is leírom, mit gondolok.

Azt gondolom,,hogy te viszonylag jól ismered a Tanúkat, (ámde nem egészen!), és te magad nem vagy az.

"Szerintem semmi értelme válaszolnotok. "

Szerintem van. Még a provokatítakra meg értelmetlenekre is. (Mondom, nem vagyok JT, a véleményem ergo bármely más vallásra is szintúgy megáll) Nem tudhatjuk, ki olvassa el, amit írunk.

"A kérdezők általában provokálni akarnak titeket, a fejükben előre lejátszották mire és mit reagáljanak, hogy ti tünjetek a hülyének. Volt olyan aki két külön szöveg részt ollózott össze, hogy azt mondhasa nálatok Jézus = Sátán"

Ez más vallásos blogokban is ugyanigy van, hadd ne soroljam a katolikus, adventista, szombatos vagy mormon hívők ellen írt írásokat, stb. Némelyik nyilván igaz (mint ahogyan a Tanúk ellen irtak némeyelyike is az), más többi viszont baromság, és aki irja, sok esetben sokkal nagyobb marhaságokban hisz (a Biblia alapján, mert itt most alapvetően erről beszélünk), mint aki ellen irja a marhaságát. Nos, ez a kereszténység világa. Üdvözlet!

Viszont Jézus Urunk forog a sirjában (pontosabban a mennyben, hiszen feltámadott), hogy a barátai/testvérei mit művelnek! Mert Ő nem ezt hagyta örökül a tanítványaira, az biztos!

" "Ha komoly érdeklődôt akartok találni az nem itt lesz. "

Nem is hinném, hogy Jehova Tanúi ezért írnak ide. Ők bennük megvan az a hihetetlen naivitás, hogy őszintén próbálnak válaszolni minden kérdésre. Ezt sokan megpróbálják kihasználni ,és hitnézeteiket nevetség tárgyává tenni, de mondom, ez nem egyedi. Általános a "kereszténységben", sajnos.

"Egyébként sincs semmilyen érdeme ezeknek az embereknek, kritizálnak ugyan meg gúnyolódnak és szitkozódnak, de vajon tettek bármit is mások megmentése érdekében?"

Ez viszont egy rendkívül relatív kérdés. Milyen értelemben? Az örök életről van szó, avagy embertársaink jelenlegi megsegítéséról? Mert bizony ez utóbbi tekintetben Jehova Tanúi szerintem nem teljesen követik a krisztusi mintát. A Tanúk azt hirdetik, a 'jó hírt' (evangélium, a görögből) kell hirdetni. Ez igaz, mivelhogy Jézus Urunk is ezt tett tette. Ám Jézus Urunk mást is tett: enni adott az éhezőknek! A Tanúk néhol kicsit "ferdén" magyarázzák az Írásokat ebben a tekintetben! A tőméntelen adományt, amit az (általam nem kétséges, hogy őszinte hívők) összeadnak önként, azt nem az épületekre meg a nyomtatott kiadványok milliárdjaira kéne kizárólag költeni, hanem megfogadva Jézus parancsát... ?

"Valaming gondolhatok arra , hogy Jézus Krisztus Urunk sem válaszolt minden kérdésre. Itt pedih sok olyan van (99,9%) amire nem érdemes."

Továbbra is mondom, érdemes válaszolni, a veszekedőkre nyilván nem. Viszont nem lehet feltételezni, és nyilván a legtöbb Tanú nem is feltételezi egyáltalán, hogy itt mindenki ellenség lenne. Ha ez így lenne, prédikálni sem lenne értelme, márpedig ez Urunk parancsa!

"Én semennyire, szerintem az lenne a legjobb ha hagynátok a halottakat a halottaknak."

Ez most nem értem. A hitbéli halottakra gondolsz vagy a fizikaira? Ugyanis Isten, az Atya szemében még egyik sem reménytelen, amíg el nem jön a vég, addig mindenkinek van esélye - már ha igaz a Biblia, márpedig igaz!

Minden jót neked, és legyen hited :)

2018. máj. 7. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!