Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus egyház vs. Hit...

Katolikus egyház vs. Hit Gyülekezete. Ki nyerne?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 24. 21:14
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

Pillanatnyilag a katolikus még erősebb, de a Hit gyüli nyerésre áll.

Én is kérdezek vmit: Mi van ha mind a kettő elveszti a meccset ??

2018. nov. 5. 07:32
 32/37 anonim ***** válasza:
0%

Annyira bírom az ilyen elvakult válaszolókat, mint a 2. válaszoló. Nincs megfogalmazva a kérdés se, hogy miben ki nyerne, de neki megvan a válasza. Ha annyira fantasztikus lenne a hihetetlen hosszú múlttal rendelkező szuperegyháza, akkor ő is nem az egyházával menőzne, hogy ki, ha ő nem, hanem az evangéliumot hirdetné.

Krisztus kb. 30 évet élt, ennyivel Őt is legyőzte a katolikus egyház, mert a 2000 év sokkal hosszabb, mint a 30. Mégis, fel tudott mutatni úgymond valamit 30 év alatt, amit más nem. A katolikus egyház legfeljebb a pedofil papokat tudja felmutatni, ehhez tényleg fel kellett halmozni 2000 év bölcsességét és tapasztalatát.

2020. jan. 20. 23:08
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

"Krisztus kb. 30 évet élt"

Hozzátok hasonló hitetlenek számára biztos. Amúgy nem a 2. hozzászóló vagyok, de lényegében jól leírta.

2020. jan. 21. 13:12
 34/37 anonim ***** válasza:
0%

Hmm, jó tudni, hogy eg egyház élettartamának hosszától függ a minősége is, ahogy a kedves második válaszoló is utalt rá :).

Viccet félretéve, sajnos a Katolikus egyház nem a hiten alapul, hanem a tradiciokon\hagyományokon. Ellentétben a Hit gyülekezetével. Szóval ha az a kérdés, hogy Isten szemében ki nyerne, akkor egyértelműen a Hit gyülekezete. Ha pedig az a kérdés, hogy az emberek szemében ki nyerne, akkor sajnos egyértelműen a Katolikus egyház és pontosan azért mert a legtöbb embert olyan mentalitással bir mint a 2. hozzászóló, illetve mint az utolsó előtti.

2020. jan. 21. 17:06
 35/37 anonim ***** válasza:
83%

Azért mindig fura, ha Jézus elvileg 2000 éve járt a földön és 2000 éve alapított Egyházat, akkor egy 40 éves vallás miként tartozhatna hozzá. A katolikus Egyházat már az apostoli atyák is említik az I. század végén, a hitgyülit mikor említik az írott történelmi források?

Az pedig, hogy az Egyház nem hiten alapszik, elég erős megítélés, én se merném mondani, hogy te nem hiszel, vagy más a szektádból nem hisz. De ítéljen meg ezért Isten téged majd.

2020. jan. 21. 18:31
 36/37 anonim ***** válasza:
0%

"Azért mindig fura, ha Jézus elvileg 2000 éve járt a földön és 2000 éve alapított Egyházat, akkor egy 40 éves vallás miként tartozhatna hozzá."

Ha figyelmesen elolvasod a Bibliát, akkor rá fogsz jönni, hogy Jézus egyháza a Krisztus teste. A Krisztus testét pedig a Jézus által megváltott emberek alkotják. Ebből fakadóan valósulhatott meg az, hogy a Hit gyülekezete létrejöjjön mint Jézus egyháza. Tehát ez nem az időnek a függvények. A Hit gyülekezetét a Jézusban hívő emberek alkotják és teljesen a Bibliára épül. Sajnos ez már nem mondható el a Katolikus egyházról.

"A katolikus Egyházat már az apostoli atyák is említik az I. század végén, a hitgyülit mikor említik az írott történelmi források?"

A Hit gyülit nem említi a Biblia csak a Hit gyülekezetben benne lévő embereket. Emellett arról is említést tesz az ige, hogy ezek az emberek alkotják a Krisztus testét, azaz az egyházat. A Katolikus egyház mellett meg leginkább csak ellen érvelni lehet ha a Biblia a referencia.

"Az pedig, hogy az Egyház nem hiten alapszik, elég erős megítélés, én se merném mondani, hogy te nem hiszel, vagy más a szektádból nem hisz. De ítéljen meg ezért Isten téged majd."

Én nem az Egyházra mondtam, hanem a Katolikus mozgalomra. Nem mellesleg Jézus azt nem tanítja, hogy ne lehessen megítélni dolgokat, főleg ha bűnről vagy ártalmas dologról van szó. Az ige arra tanít, hogy maga az elítélés az Isten dolga. A két dolog meg egyáltalán nem ugyanaz.

2020. jan. 25. 11:44
 37/37 anonim ***** válasza:
Remélem a katolikus egyház. Az sem tökéletes de legalább nem eretnek poganyok mint a hitgyulisek. Legalább Istenben hisznek és nem káromolják a Szentlelket.
2021. aug. 3. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!