Katolikus egyház vs. Hit Gyülekezete. Ki nyerne?
"a katolikus szónak nem néztem utána"
és még mi mindennek nem néztél utána?
"Ám amit írtam, jórészt nem tévedés."
Csak éppen egy csúnya csúsztatásra meglehetősen erős állításokat alapoztál.
"Annyival azért megtoldanám, hogy a magam részéről erősen kétlem, hogy Péter apostol valaha is betette volna a lábát Rómába."
Ez is egy vélemény, meghallgattam. Többet nem tudok tenni, amíg történelmi forrásokkal nem igazolod. Lehet járt ott, lehet nem.
Ettől függetlenül volt az Egyháznak római gyülekezete, amit elég korán megalapítottak, még az I. század közepén.
"A Biblia szerint Pál volt a körülmetéletlenek, Péter pedig a körülmetéltek apostola, úgyhogy nem is logikus, hogy Péter Rómába ment püspöknek."
Ehhez képest több apostol is járt görög és más egyéb városokban, mintha picit túlértékelnéd Pál munkásságát és nagyon alul a többi apostolét. Például János sokáig élt Efezusban is, ami egy kisázsiai görög városállam volt. Péter Antióchiában is tartózkodott, ahol püspökség megalapításában is részt vett. Gondolom a többi apostol sem lógatta a lábát Jeruzsálemben, a körülmetéltek közt, mint írod.
Egyébként még néhány tévedésed.
"A katolikusok abban hisznek, hogy az apostoli szent hagyományok az Isten Beszéde felett állnak."
A katolikusok szerint az apstoli szent hagyományok maga az Újszövetség. Ezért a katolikus Egyház ezen hagyományokat kanonizálta, ma pedig Újszövetség néven te is olvashatod.
Szerintem valamit az apostoli jogfolytonosággal kapcsolatban sem értesz. Mert például Pál és Mátyás is így lehettek apostolok. Pált a látomásban Jézus Jeruzsálembe küldi, a többi apostolhoz. Pedig akár 20. századi módra kikálthatta volna magát apostolnak, majd maga feje után menve elkezdi munkáját.
Egyik Sem!!!
Én csak Istenben hiszek...hozzá imádkozom.
A szobrokban és NémetSanyiban sem hiszek.
#27, csak hogy tisztázzuk, a katolikusok sem szobrokban hisznek. És a hgy-sek sem Németh Sanyiban.
A katolikus templomokban a szobrok dekorációs funkciót töltenek be, Németh Sanyi pedig a hitgyülisek pásztora, nem az istene. Azért ne legyünk már primitívek.
28-as ülj le 1-es!
Nem értetted meg, menj vissza alsó tagozatba és gyakorold az értőolvasást.
Azt mondtam, hogy egyiknek sem kell hinni, mert rendkívül mindkettő "hamis"
Jah hogy primitív lennék?? XD Görög Ibolyától vehetnél illemtanból leckét, hogy ilyen beszéddel kiállítjuk magunkról a szegénységi bizonyítványt és így nem beszélünk.
Jah és nem kérek tőled több hozzászólást a válaszomra. Tartsd meg magadnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!