Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek oké viccet csináln...

Szerintetek oké viccet csinálni a vallásból?

Figyelt kérdés

Főleg vallásosokat kérdezek(de igazából mindenki válasza érdekel). Arra lennék kiváncsi, hogy ti megsértődtök ha olyan viccet láttok a vallásotokról mint pld. a Family Guyban szokott lenni.

Vagy pld. több olyan netes képregényt is láttam ahol az ellentmondásos vagy kiforgatható részekből csinálnak egy poént. Vagy ha csak simán az egyik haverotok egy ilyen viccet mesél el.

Nem veszekedést akarok, csak kiváncsi vagyok, hogy szerintetek ez oké, vagy nem.

2018. ápr. 23. 23:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
34%
A Family Guy "poénokat" személy szerint én már nem tartom viccesnek. Azért nálam van egy éles határ a poén és a gúny között és ha valaki jól megaláz és utána közli,hogy csak vicc volt,nem fogok nevetni,mert az még megalázóbb,kb olyan,mintha a személyemen gúnyolódna valaki az orrom előtt,én meg azon röhigcsélnék. Hallgattam egyszer egy előadást a lelki terrorról és ott elhangzott egy ilyen,hogy a közvetlen kapcsolatokban nagyon sűrűn előfordul ez,hogy megalázza egyik a másikat nyilvánosan,aztán ha az haragudni merészel,akkor még belerúg mégegyet egy ilyen kijelentéssel,hogy " csak vicc volt,hát neked még humorérzéked sincs",és ez durván hangzik,de a lelki bántalmazás egy formája,amikor a másik föléd akar kerekedni először azzal,hogy megaláz,aztán ha ezen te nem nevetsz,akkor még véletlen sem gondolkodik el,hogy ő a tirpák,nem,hanem akkor te vagy a begyöpösödött humortalan ember. Ebből vagy kimenekülsz és kerülöd az ilyen közeget,vagy nyelsz egyet és tűröd,ami azt idézi elő,hogy az ember meghasonlik önmagával és elkezd saját magán nevetni,mikor épp megalázzák azért,hogy szimpatikusabbnak tűnjön. Mi is szoktunk poénkodni még a gyülekezetben is,de nem bántóan. Alapjáraton a viccekkel is úgy vagyok,hogy megvannak a határok,mást már nem akarok bántani vele és ha mondjuk valakinek mondok egy rasszista viccet és ő ezen megbotránkozik és látom,hogy nem esik neki jól,akkor abbahagyom,nem mondok neki többet,mert számomra az ember fontosabb,mint az,hogy én egyszer egy jót röhögjek más kárára. Nekem ez a véleményem úgy un block a viccekről,most lehet engem is bombázni,hogy mennyire nincs humorérzékem,meg milyen savanyú egy ember lehetek,nagyon nem hat meg.
2018. ápr. 24. 14:08
 12/22 anonim ***** válasza:
36%
Nem oké de tiszteletben kell tartani, hogy különböző világnézetek vannak. A vallásosok lehet nem fognak rajta nevetni de az ateisták sem nevetnek olyan dolgokon amik szerintük valósak. Felesleges ezért ítélkezni bárki felett.
2018. ápr. 24. 15:11
 13/22 anonim ***** válasza:
Nah,az utolsó hozzászóló leírta 3 mondatban azt,amit én próbáltam itt kinyögni a fejtegetésemmel :)
2018. ápr. 24. 15:19
 14/22 anonim ***** válasza:

Akiket zavar, ha a vallásukkal viccelődnének, küldenének pár olyan viccet, amin felháborodtak?

Csak érdekel.

2018. ápr. 24. 16:11
 15/22 anonim ***** válasza:
55%
Nem kell csinálni belőle amúgy is az.
2018. ápr. 24. 16:22
 16/22 anonim ***** válasza:

14-es, ez pl. sértő: [link]

ez szellemes: [link]

2018. ápr. 24. 16:26
 17/22 anonim ***** válasza:
Én vallásos vagyok(református) tisztelem és szeretem Istent de egyáltalán nem zavar a vicc hisz csak vicc sőt szeretem is őket :D pl imádom facen a "keresztény humor" nevű oldalt. De azért az ízléstelen vicceket utálom pl amikor Jézus szenvedéséből/halálából űznek poént.
2018. ápr. 24. 18:19
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Hát a Charles Hedbó viccet csinált a muszlim vallásból, meg is kapta érte a jussát! Én nem vagyok mohamedán, de amilyen pofátlanul kritizálták, becsmérelték azt a vallást, volt oka a megérdemlésnek.Szemétség volt, amit csináltak!
2018. ápr. 24. 23:11
 19/22 A kérdező kommentje:

Utolsó, szerintem amit ők tettek sem volt túl jó dolog. Elég nehéz lesz a normális muszlim embereknek elérni, hogy a vallásuk ne legyen egyenlő a terrorizmussal, és hogy a vallásuk a szeretet vallása, ha egy karikatúra miatt robbantottak...

Egyébként ezekből sértő valamelyik:

https://www.youtube.com/watch?v=H_JoE2GioXY

https://www.youtube.com/watch?v=LIy_PfLFWPA

https://www.youtube.com/watch?v=qMJYw0sxZ0k

2018. ápr. 25. 00:02
 20/22 anonim ***** válasza:

"volt oka a megérdemlésnek"

EMBER!

Ha rossz a vicc, nem nevetsz.

Ha sértő, és egész közösségeket sért, akkor pénzbüntetésről lehet szó.

De robbantani?

Gyilkosságokat elkövetni?

Jól vagy te?

Mit érdemeltek meg?

2018. ápr. 25. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!