Ha sokáig nem történik semmi köztem meg egy férfi között, akkor Isten mit várna tőlem, hogy tegyek érte valamit vagy engedjem el?
Évek óta szeretem, és évek óta csak meesziről nézem azt, hogy hol ezzel, hol azzal a nővel van. Ma mondta a templomban a pap, hogy gondolkoztunk el azon, hogy a héten mi történik velünk és mi lehet Istennek a célja ezzel?
Először láttam a csajt, akivel van a templomból kijönni, most megy ahogy mentem fagyizni láttam a pasi autóját a csaj háza előtt.
Mi lehet Isten célja ezzel, hogy felnyissa a szemem, hogy tényleg nem vagyok elég jó a pasinak vagy az, hogy lépjek végre valamit?
Kedves Merete
Kicsit ellentmondasz magadnak, de megveted úgymond azokat a nőket, akik ráhajtanak olyan pasikra, akiknek barátnőjük van, de te úgy flörtöltél a jelenlegi férjeddel anno, hogy párod volt.
#20-ra válasz (18-as)
Kedves Merete,
Dehogynem, megszólalhatsz, sőt köszönöm szépen hogy így kifejtve megírtad a véleményedet - az ellentétes vélemények ütközése sokszor nagyon jó. Mindazonáltal a feddésed stílusát igazságtalannak érzem, és méltányosnak tartanám, ha ezek után megadnál 1-2 konkrét bibliai igehelyet is, amelyet megszegett a #14-es beírásom. Úgy gondolom ilyen súlyos hitbeli feddésnél ez korrekt lenne.
Szerintem egy netes hozzászólással azért még nem szedtem szét a párt, sőt még csak nem azt is tanácsoltam, hogy kérdező "szedje szét őket", "nyomuljon rá", "csábítsa el", "szerezze meg". Hanem azt mondtam, hogy
"el lehetne gondolkodni"
1-2 finom jelzésen, és hogy ez még nem bűn.
Egyrészt ez egy 2,5 éves együttjárás (azaz megismerkedésre már volt idő), amiről nincs olyan infó, hogy eljutott volna akár a jegyesség fázisáig, viszont a fiú állítólag egyszer azt mondta, hogy már nem járnak együtt. Másrészt, ami fontosabb, hogy - szerintem - ez egy szörnyű helyzet, amitől kérdező szenved, hosszú ideje. Ezért fontos lenne valami megoldást javasolnunk. Az ilyen típusú - egyházban gyakran hallható - tanácsokkal, mint "nincs mit tenni", "bírd ki", "viseld el hittel" - szerintem az a baj, hogy nem oldják meg az emberek lelki problémáját. Ennél már szerintem az is jobb tanács, hogy intenzív ima (illetve böjt), kitartóan, amíg megkapjuk Isten válaszát vagy segítségét. Ezt javasoltam korábban először. Ám ha ez nem megy, akkor szerintem még mindig a legjobb valami információt szerezni a fiú álláspontjáról. Mert ha az elutasító, akkor legalább úgyis lehet tudni, hogy ez az egész úgysem menne, és akkor könnyebb érzelmileg lezárni az egészet, másrészt bizonyossá válik, hogy más utat kell keresni (harmadrészt különben is már rég jelezni kellett volna), szóval mindenképp megoldódik a helyzet.
Egy-két jelzés szerintem nem jelenti egy kapcsolat szétverését, és hol tiltja a Biblia azt, hogy valaki egy nem házas, még csak nem is jegyességben járó embernek tudtára adja, hogy tetszik neki? Ha az a 2 és fél éves kapcsolat és a benne lévő szerelem Istentől van, akkor úgysem fogja tudni egy ilyen külső jelzés megingatni. Ha pedig nem Istentől van, akkor lehet, hogy még jobb is lesz a feleknek, ha szétmegy, mert nem lesz teljesen harmonikus, nem lesznek benne teljesen boldogok, és Isten tud nekik jobbat adni helyette (én éltem ilyen kapcsolatban, és nekem például ez a tapasztalatom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!