Ha sokáig nem történik semmi köztem meg egy férfi között, akkor Isten mit várna tőlem, hogy tegyek érte valamit vagy engedjem el?
Évek óta szeretem, és évek óta csak meesziről nézem azt, hogy hol ezzel, hol azzal a nővel van. Ma mondta a templomban a pap, hogy gondolkoztunk el azon, hogy a héten mi történik velünk és mi lehet Istennek a célja ezzel?
Először láttam a csajt, akivel van a templomból kijönni, most megy ahogy mentem fagyizni láttam a pasi autóját a csaj háza előtt.
Mi lehet Isten célja ezzel, hogy felnyissa a szemem, hogy tényleg nem vagyok elég jó a pasinak vagy az, hogy lépjek végre valamit?
"Szerintem a pasinak kell lepnie,ha akar valamit."
Szerintem meg nem! Az lépjen, aki akar valamit!
Hat en no vagyok es akarhanyszor lepni akartam mindig csorbult az onbecsulesem.
Amugy meg Isten azt mondja,egy no legyen visszafogott.
"Hat en no vagyok es akarhanyszor lepni akartam mindig csorbult az onbecsulesem. Amugy meg Isten azt mondja,egy no legyen visszafogott."
Jaj szegény önbecsülésed...
"...hogy hol ezzel, hol azzal a nővel van..."
Ezek szerint azért lett volna lehetőség. Aki kapja, marja. Aki meg a csodát várja, az általában úgy jár. És morálisan / erkölcsileg szerintem abszolút nem indokolható ez a viselkedés. Morálisan az indokolható, hogy küzdesz a dologért. Aztán ha nem jön be, akkor még mindig ugyanott vagy mint most, de legalább megpróbáltad.
Csatlakoznék #16-hoz.
Szerintem attól, hogy barátnője van, azért még végiggondolható, hogy nem lehetne-e esetleg jelezni. A Bibliában csak olyan bűn van, hogy házasságtörés, de olyan nincs, hogy "együttjárás megtörése". A tizedik parancsolat is úgy szól, hogy "ne kívánd a te felebarátodnak feleségét", és nem úgy, hogy "... a te felebarátodnak barátnőjét". Ők még nem szövetségesek Isten előtt. Azt sem lehet tudni, milyen a kapcsolatuk, mennyire szeretik egymást, és mennyire fontos ő annak a másik lánynak. Legalábbis olyan döntő bizonyítékot még nem láttál erre (vagy legalábbis nem említettél), hogy pl. órákig látták őket együtt boldogan vagy valami hasonló ... Kizárható, hogy te nem szereted-e jobban a fiút, vagy nem tudnád-e boldogabbá tenni esetleg? Tudhatja valaki, hogy kinek ki az Isten által szánt társa, a "nagy Ő"?
Szerintem finoman, de világosan érthető módon 1-2 jelzést adni, ill. jelentkezni még nem bűn, főképp nem, ha ennyire szereted, és a fiú is viselkedett már korábban pozitívan veled.
"Azért nem lépek, mert barátnője van."
Akkor meg? Ha van már valakije, akkor válassz másik férfit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!