Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vérfertőzés a Biblia?

Vérfertőzés a Biblia?

Figyelt kérdés

Ateista hozzászólók válasza nem érdekel mert azt én is letudom írni hogy "nincs Isten"

Szóval ugye Ádám és Éva voltak az első emberek. Nekik született minimum 2 gyerekük(máshogy nem menne tovább a Biblia mert nem lenne több ember)és a 2 gyereknek is lett gyereke szóval értitek testvérek voltak és akkor Ádám és Éva unokája meg ükunokája stb. Értem én hogy van egy kis esély hogy nem lesz semmi de annyi alkalommal történt hogy ki kellett volna halnia az 'első' embereknek

Ehhez mit szól egy keresztény?

2018. ápr. 15. 14:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%

"Egy barlangban lakott két lányával. Az idősebb egyszer azt mondta a fiatalabbnak: „Apánk öreg, és nincs férfi a vidéken, aki hozzánk járna, ahogy ez az egész földön szokás. Gyere, részegítsük meg apánkat borral és háljunk vele, hogy apánktól legyen utódunk!” Azon az éjszakán megrészegítették atyjukat borral, azután az idősebb odament és atyjához feküdt. Az nem vette észre, amint hozzáfeküdt, sem amint fölkelt. Másnap az idősebb azt mondta a fiatalabbnak: „Nézd, a múlt éjjel én háltam apámmal, részegítsük meg ezen az éjszakán is borral, azután menj és feküdj mellé, hogy apánktól utódunk legyen.” Így azon az éjszakán is megrészegítették apjukat borral. Azután a fiatalabb fogta magát és hozzáfeküdt. Az nem vette észre, amint hozzáfeküdt, sem amint fölkelt. Így Lót mindkét lánya fogant apjától. Az idősebbik fiút szült és Moábnak nevezte. Ő a moábiták ősatyja a mai napig. A fiatalabb is fiút szült és Ben-Amminak nevezte. Ő az ammoniták ősatyja a mai napig."

1Móz 19,31-38

A Biblia nem vérfertőzés, de a Bibliában van rendesen vérfertőzés.

Látod, nem csak azt tudom írni, hogy "nincs Isten".

2018. ápr. 15. 19:41
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Szeretnem hinni,hogy nem minden istentelen olyan tudatlan,mint a kerdezo!

A Biblia egy konyvgyujtemeny es nem verfertozes.

Adamnak,es Evanak sokkal tobb gyermeke volt a Biblia szerint,mint 2!

Fertozes-igy verfertozes is-csak fertozo dologtol lehet,marpedig sem Adamban,sem Evaban nem volt semmi fertozo!Tokeletesek voltak az atoroklo sejtjeik.

2018. ápr. 16. 00:11
 13/20 anonim ***** válasza:
#11 Lót lányainak tettéből hogyan következtetted ki, hogy nincs Isten? A Biblia egy szóval sem írja, hogy ez helyes és ez a követendő példa. A bibliai alakok (Jézust leszámítva) nem bűntelenek.
2018. ápr. 16. 07:27
 14/20 anonim ***** válasza:

Zitus -"Miért volt megengedhető az emberiség történelmének kezdetén a testvérek közötti házasságkötés? Isten azt akarta, ... hogy tőlük származzon az egész emberiség Nyilvánvaló tehát, hogy különösen az első nemzedékeken belül a közeli rokonoknak egymás között kellett házasodniuk." - LEHET, hogy Isten megengedte az elsőfokú rokonok közti házasságot, de képzeld magadat a helyükbe, kedves Zitus, lett volna gusztusod tesvéreddel házasodni, szerelmeskedni??

HA ma, megjelenne az égbolton egy angyal, tegyük fel Istentől, és azt kürtölné, hogy "szabad a gazda!", mehet a szeretkezés a rokonok között (elsőfokú rokonnal főleg!), beállnál a sorba?? (GUSZTUS KÉRDÉSE!)

2018. ápr. 16. 08:23
 15/20 anonim ***** válasza:

# 13 Olvasd el a kérdést mégegyszer!

Az "apróbetüs" résszel együtt.

2018. ápr. 16. 08:54
 16/20 anonim ***** válasza:

13! a 11 apró betűsében ez van: A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! 13-15

*

"A bibliai alakok (Jézust leszámítva) nem bűntelenek.13"

Sőt!! Azért jelent meg ott a Logosz - egy eldugott is váraskában- mert ott volt a világon a LEGNAGYOBB baj (azóta is, de ez most apró betűs)

Fetrengtek a bűnben, paráznaságban és bálványimádásban.

Mózes - míg a hegyen Istennel beszélt, és lejővén ezt látta mérgében, a földhöz vágta a jegyzettömböt (a kőtáblákat).

Erről a mélységes, elementáris ősharagról Rembrandt zseniális festményt készített: (apró betűs: most mit festene szegény az ottani borzalmakról, hogy 2000 éve nem képesek megérteni az inkarnálódott Logosz tanítását.. mi van a világban? Emberek!)

Rembrandt, Mózes

[link]

2018. ápr. 16. 09:19
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Valaki azt mondta,hogy a Bibliában is több teremtéstörténet van. Hogy kezdetben teremti az embert férfinak és nőnek; egyszer meg először Ádámot hozza létre , és őbelőle kombinálja ki Évát. Nekik kettejüknek meg valamelyik gyereke elindult máshová, hogy családot alapítson, -holott ők lettek volna az első emberek - és sikerült neki. De ha ők lettek volna fullosra az elsők, akkor nem sikerült volna neki. Meg a Bibliát állítólag itt-ott átírták; meg kihajigáltak belőle egy csomó mindent; valami ilyesmi rémlik, hogy Jézus beszédeinek is a 70%-át kihajigálták belőle ilyen apokrif cuccot csináltak belőle; meg egy ideig Jézus eltűnik benne, és 30 évesen látjuk benne újra. Én ilyeneket hallottam. Ja de várjuk, még a Lilith-esen kívül is volt még teremtés én asszem; szal elvileg mégcsak nem is Lilithhel alapított családot Ádám és Éva gyereke.
2018. ápr. 16. 10:21
 18/20 anonim ***** válasza:

# 16 HA-HA-HA

Ha vetted volna a fáradtságot, és elolvastad volna a kérdés apróbetüs részét, látnád:

>>Ateista hozzászólók válasza nem érdekel mert azt én is letudom írni hogy "nincs Isten"<<

S akkor látnád, hogy jééé, a #11 végén erre reagáltam...

Nem baj, azért szeretünk, vicceském! :P

2018. ápr. 16. 12:20
 19/20 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

A vérfertőzés, azaz a vérszerinti testvérek házasságkötése - amelyből köztudottan nagy valószínűséggel fogyatékos utódok születése várható -első látásra tényleg problémás, nem véletlen, hogy a mai polgári törvények tiltják is.

Itt a Biblia szemléletét kell figyelembe vennünk, amely gyökeresen eltér az általában uralkodó történelemszemlélettől. Az evolúciós felfogás szerint egy folyamatos fejlődés, felívelés jellemzi az emberiséget és annak történelmét, míg a Biblia ennek éppen az ellenkezőjéről, a szüntelen és egyre erősödő hanyatlásról beszél, amelynek kiindulópontja a kezdeti tökéletes állapot volt, és gyökere az erkölcsi hanyatlásban keresendő, de bizonyos vonatkozásokban az anyagi világra is kihat (lásd pl. „Átkozott legyen a föld temiattad... Tövist és bogáncskórót teremjen tenéked...” 1Móz 3,17-18).

Így azok a ma ismeretes rendellenességek, amelyek testvérházasság esetén az utódok genetikusan meghatározott megbetegedései hátterében meghúzódnak - a sérült DNS, amely a különböző örökletes tulajdonságok átörökítésért felelős molekulalánc - minden bizonnyal ismeretlenek voltak egy olyan világban, ahol „minden igen jó” volt, illetve amikor még éppen csak megindult a romlás folyamata a bűnesetet követő időkben.

Hogy a Biblia üzenete ebben a vonatkozásban is mennyire valószerű, éppen az bizonyítja, hogy Mózes idejére - i. e. XV. sz., azaz kb. 2500 évvel a Teremtés után később - már ugyanúgy megjelenik a testvérházasság tilalma, ahogyan az napjainkban is ismert (3Móz 18,6. 9). Ebből kitűnik, hogy a Biblia előtt sem ismeretlen a jelenség és az általa hordozott veszély, de arra is utal, hogy ez nem volt mindig így.

Üdv. Péter

2018. ápr. 16. 12:33
 20/20 anonim ***** válasza:

A Bibliában tényleg így van.

A valóságban pedig már a majmok sem "házasodnak" a testvéreikkel.

2018. ápr. 16. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!