Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell azért megbámulni...

Miért kell azért megbámulni mert keresztet hordok a nyakamban?

Figyelt kérdés

Miért kell azért megnézni mert keresztet hordok? Az utcán , a boltban , mindenhol, ahol csak szembejonnek velem. Mi ebben a kifogásolható? Takargatni kell ha valaki hívő? Nem rakom el a polom alá ,vagy veszem le , mielőtt bárki ezt tanácsolja .

15/l

2018. ápr. 11. 22:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%

lehet sok arra a vámpír, és bizalmatlankodnak, hátha rájuk támadsz

fokhagyma szagod nincs mellé?

2018. ápr. 11. 22:55
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Te soha nem nézel meg semmit, csak mész az utcán lehajtott fejjel? Ha zavar, hogy nézik, minek pakolod ki azt, ami csak rád tartozik? Vagy nem azért pakolunk ki dolgokat, hogy mások lássák?... Szóval nem értem a gondod! Ha büszke vagy a hitedre, akkor miért zavar, ha nézik? A fejedben gondok lehetnek...
2018. ápr. 11. 23:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
lehet h nem a keresztet bámulják hanem téged? :D vagy ha biztos a keresztet nincs benne valami ritkaság amit az emberek már csak azért is meg akarnak figyelni mert olyan szokatlan?
2018. ápr. 12. 00:09
 4/11 anonim ***** válasza:
63%

Lehet, nem is a keresztet, vagy téged bámulnak.

Elbambulnak azon, miért kérkedsz hiteddel, ami senki idegenre nem tartozik.

Aki nem ismer és nem is akar megismerkedni veled, annak a te hited érdektelen.

Aki viszont szintén hívő, tudja, hivalkodásoddal elköveted a hét főbűn egyikét: a kevélységet.

.

Magamból kiindulva: aki kirakatba teszi hitét, mások figyelmét akrja felhívni magára, messze nem biztos, hogy hite olyan mély, mint aki nem teszi kirakatba.

Te nem megbámulnád azt, aki homlokára írná: "ateista vagyok!"?

2018. ápr. 12. 05:20
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Kifogásolja valaki? Szerintem a nézés nem egyenlő a kifogásolással. Ezt csak te beszéled be magadnak. Ránéznek, mert vonzza a tekintetet, csillog, vagy valami, a kifogásolás az lenne, ha a szemedbe mondanának valamit.
2018. ápr. 12. 06:53
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem csak paranoiás vagy egy picit ezzel kapcsolatban. A Magyar társadalomban alapvetően még mindig a Keresztény kultúrkör az uralkodó. A kereszt viselése egyáltalán nem olyan amire az emberek egy picit is felkapnák a fejüket. Hacsak nem 30 centis keresztet hordasz fél kilós láncon.

Szerintem bármely más vallási jelképet jobban megnéznek mint ezt (legyen az dávid csillag, kelta kereszt vagy akármi más).

2018. ápr. 12. 08:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is paranoiás vagy, és csak te érzed úgy, hogy mindenki téged bámul.

Persze ha egy 20 cm-es keresztet hordasz, akkor megértem, hogy megnézik, de akkor se gondolják, hogy baj lenne a hiteddel. Csak megnézik, hogy de szép nagy kereszt. :)

2018. ápr. 12. 09:07
 8/11 anonim ***** válasza:

Mekkora kereszt?

Mert ha akkora, mint a fél tested, akkor nem csoda... :))

Egyébként én is hordok, nem túl nagy, kb. 1-1,5 centi és nem bámultak meg még miatta.

2018. ápr. 12. 09:24
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Két dolog játszik szerepet ebben. Az egyik, ha túl sok a primitív ember. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ezek az emberek annyira nem értik a környezetüket, hogy ami picit is más, mint amiről ők tudnak, azt megbámulják, megszólják, még rosszabb esetben tettleg is megpróbálják megakadályozni.

A másik dolog, hogy mindenütt van egy szokásrendszer, norma. Ha valaki ettől eltérően viselkedik, az feltűnő, mert kilóg a sorból, mert szokatlan.

Ennek megfelelően két dolgot kell tenni. Egyfelől megnézni, az adott környezetben mi a norma. Másfelől ettől nem nagyon eltérően viselkedni. Ezen felül, ha a "normát" túlságosan abnormálisnak találjuk, akkor szükség van a társadalom nevelésére, a norma alakítására. Az konkrétan a te esetedben példamutatást, ha megfelelőnek ítéled, rákérdezést (arra való rádöbbentést, hogy a viselkedés abnormális) tehetsz. De eljárni mindenképpen körültekintően kell, mert a primitív ember agresszív, és te ne megy kigyúrt izomagy vagy.

2018. ápr. 12. 10:48
 10/11 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem a melledet nézik, nem a keresztet a nyakadban.
2018. ápr. 12. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!