Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn az, ha valaki ételt dob...

Bűn az, ha valaki ételt dob ki a kukába?

Figyelt kérdés

vagyis, hogy pazarolja az élelmiszert?

Isten szemében ez bűn?

2018. ápr. 10. 13:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az nem számít bűnnek, ha valamit elrontasz főzés közben, vagy nem olyan friss, valami baj van vele, stb. De az, hogy lenne lehetőséged odaadni valakinek, vagy elrakni későbbre, de mégis nagy adagot dobsz ki, talán már közelebb áll a bűnhöz. Bár nem mondanám annak, inkább helytelen tett. De a bűn a nekem kicsit erős jelző rá. Nyilván nem szándékosa pazarol az ember.
2018. ápr. 10. 14:59
 2/12 anonim ***** válasza:
50%
Persze, minden bűn. Az is, hogy levegőt veszel, mert tudod, hogy a levegő szennyezett, de te csak veszed, belélegzed, kifújod. De a tested a lélek temploma, és te szennyezed a lélegzeteddel. Annyira könnyű ráhúzni a bűnt mindenre. Jézus szabaddá tesz, de te rabbá teszed magadat a kreált bűneiddel.
2018. ápr. 10. 15:08
 3/12 anonim ***** válasza:
28%
Az éltető élelmet kidobni igenis bűn! Másik életben epekedsz egy darab csupaszkenyérért!! Ne picsékolj, légy hálás, hogy bőségben élhetsz!!!
2018. ápr. 10. 16:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem bűn, csak hülyeség. Ha nem romlott ételről van szó, azt lehet hasznositani, odaadni hajléktalanoknak vagy állatoknak.
2018. ápr. 10. 17:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megromlott, természetesen nem. De jó ételt bűn úgy kidobni, hogy nem csak távoli országokban, de nálunk is számos ember éhezik.
2018. ápr. 10. 18:21
 6/12 Pietrosol ***** válasza:
72%

Szia!

Ettem már olyan étteremben, ahol az étel felszolgálása nagyobb bűn volt, mintha kidobták volna a kukába.

2018. ápr. 10. 18:32
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha elrontottad és ehetetlenül rossz,akkor nem. Szerintem mondjuk amúgy sem,de elég ízléstelennek tartom azért. Szoktam nézni főzőműsorokat,ahol csupán azért kivágják a kukába az ételt,mert "nem jó a textúrája" (what??) de amúgy teljesen ehető lenne. Ezért idegesítenek engem az ételkritikusok is pl,akik ezt művészetként fogják fel. Jó,nem azt mondom,hogy együk meg a ganét is és ne legyünk kicsit se igényesek,de az evés az egy létszükséglet és nem egy hobbi.
2018. ápr. 11. 10:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha el van rontva, vagy ha az égett részeket kidobod, akkor nem.

Ha romlott, akkor maga a kidobás nem bűn, de érdemes elgondolkodnod azon, hogy miért hagytad megromlani?

Maga a pazarlás a modern főbűnök egyike.

2018. ápr. 11. 12:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Amikor Jézus csodásan megvendégelte az ötezer embert megparancsolta, hogy szedjék össze a maradékot is, semmi ne vesszen kárba (Jn 6:12).

De nem az ember van a kenyérért, hanem a kenyér az emberért. Az akkori világban, konkrétan Júdeában és Samáriában jellemzően szűkösen volt élelem, ma Magyarországon a legtöbb helyen nem ez a helyzet.

Ugyanakkor az étel kidobása vagy inkább a felesleges pazarlás magában hordozhat hálátlanságot Isten és emberek iránt. Isten szaporította és működtette a növények és állatok sejtjeit, és erőt fejtett ki a növelésükhöz. Emberek dolgoztak a növények termesztésével és állatok tenyésztésével, és emberek elkészítették az ételt. Ráadásul az étel kidobásában lehet akár büszkeség ("NEKEM erre telik, ÉN megtehetem", "ki mer beleszólni, hogy mit csinálok azzal, ami az enyém?"). Ill. lehet benne lustaság vagy nemtörődömség is, ha értelmes ráfordítással el lehetne juttatni rászorulókhoz.

Szóval szerintem az étel kidobása nem bűn önmagában. A hálátlanság, a büszkeség, a lustaság, a nemtörődömség a bűn, amely állhat az étel kidobása de főleg a pazarlás hátterében.

2018. ápr. 11. 23:28
 10/12 anonim ***** válasza:
Persze, ha neked a lelkiismereted nem engedi meg, hogy akár egy kevés ehető ételt is kidobj, mert bűnnek tartod, ne bátorodj fel, hogy vétkezz a saját lelkiismereted ellen! Viszont ne is próbáld másra rákényszeríteni az ebben való hitedet.
2018. ápr. 11. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!