Ha Isten tudta, hogy Ádám és Éva enni fog a tiltott gyümölcsből, akkor minek teremtette meg? Mert Isten ugye mindent tud
Figyelt kérdés
2018. ápr. 10. 11:58
21/26 anonim válasza:
Hehe, "ellentmondás mentes rendszer"-ben mindig van ellentmondás...
Inkább csak az igaz/hamis eldöntés nem lehetséges.
22/26 anonim válasza:
Mivel a JHVH kiejtését sem tudjuk, így a jelentését sem. Úgyhogy a JHVH jelentéséről egyáltalán nem mondhatod azt, hogy aki volt, aki van és aki lesz.
23/26 anonim válasza:
22 Igazad van! Tévedtem. εγώ ειμί ο Ων - ez van Kiv3,14 Vagyok, aki vagyok. Az ortodox tradcionális Pantokrator ikonokon a 'ο 'Ω ν
a dicsfényben: Vagyok ÉS "aki volt aki van aki lesz" olvasattal, összevont alakként, olvassák ki a ligatúrát. Mint a képen a ΙϹ ΧϹ Jézus Krisztus is összevont jellel írt
24/26 anonim válasza:
A helyzet, hogy teljesen mindegy mindenfajta tradíció, szokás, a JHVH jelentését senki nem ismeri. Jól hangzik az ilyen vagyok, meg örökkévaló, de ezek csak emberi kitalációk, nem egyebek.
25/26 anonim válasza:
Teremthetett volna a fa köré kerìtést.
26/26 anonim válasza:
"Az Isten szeretete egy pillanatra sem szűnt meg tehát a vétkező gyermekei iránt, és türelemmel ki várja, hogy megbánják a tettüket."
Aha. S ez a nagy-nagy szeretet nem gátolta abban, hogy megátkozza Ádámot, megátkozza Évát, és még szerencsétlen kígyót is, aki - vele ellentétben - igazat mondott Ádáméknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!